Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Door de dreiging van terrorisme is het belangrijk om aanslaggevoelige plaatsen af te schermen van voertuigen. Want aanslagen op drukbezochte plaatsen zoals markten, winkelcentra en evenementen worden nogal eens uitgevoerd met (vracht)auto’s die dwars door de menigte rijden en op die manier dood en verderf zaaien.

Een antiterrorisme verkeerspaal is een elegant en efficiënt hulpmiddel om openbare ruimtes met veel voetgangers en fietsers tijdelijk of permanent af te sluiten van gemotoriseerd verkeer. Er zijn dan geen onvriendelijke road blocks of naargeestige schermen of hekken nodig om auto’s, vrachtauto’s en motoren op afstand te houden. Ook zijn er inzinkbare palen die je de grond in kunt laten zakken, zodat je de afsluiting van een toegang, weg of terrein voor gemotoriseerd verkeer flexibel kunt instellen én opheffen. Op deze manier kun je een bepaald gebied voor de duur van een evenement afsluiten voor motorvoertuigen.

Functies van verkeerspalen

Een verkeerspaal kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt en kom je onder allerlei termen tegen, zoals rampaal, poller en bollard. Het doel waarvoor je hem gebruikt en de situatie waarin bepalen welke uitvoering van een verkeerspaal je nodig hebt. Zo heb je op grote evenementen en op (andere) aanslaggevoelige plaatsen een sterkere, dikkere verkeerspaal nodig dan wanneer je de paal gebruikt om parkeerplaatsen te reserveren of een natuurgebied af te sluiten voor autoverkeer. Bij dreiging van een aanslag moet de verkeerspaal zo sterk zijn dat die niet door een (vracht)auto kan worden geramd. De verkeerspaal wordt dan immers als rampaal gebruikt. Dit geldt ook voor palen die je gebruikt om een winkelpui te beveiligen tegen ramkraken.

Er zijn veel soorten verkeerspalen op de markt, dus laat je adviseren door iemand die terzake deskundig is. Zoals een medewerker van Portacon, een bedrijf dat is gespecialiseerd in toegangsautomatisering en toegangsbeveiliging. Portacon levert vaste, inzinkbare, handmatige en automatische antiterrorisme verkeerspalen.

Vaste antiterrorismepalen

Een vaste antiterrorismepaal installeer je ergens om die daar voor lange tijd te laten staan. Dat is natuurlijk geen goede oplossing wanneer je een terrein flexibel – voor kortere periodes – wilt afsluiten. Maar om een inrit, weg of terrein permanent af te sluiten voor motorvoertuigen, is een vaste antiterrorismepaal heel functioneel. Portacon levert zo’n vaste verkeerspaal in verschillende uitvoeringen met alle benodigde toebehoren zoals een instortbehuizing en verlichting.

Inzinkbare antiterrorismepalen

Een inzinkbare antiterrorisme verkeerspaal kun je in de grond laten zakken en weer naar boven laten komen zodra je een weg of terrein wilt afsluiten. Deze inzinkbare verkeerspalen levert Portacon in drie varianten:

  • handmatige inzinkbare palen
  • mechanische inzinkbare palen
  • hydraulische inzinkbare palen.

Een handmatige inzinkbare verkeerspaal activeer je met een sleutel. De sleutel zet een gasveer in werking die ervoor zorgt dat de paal uit zijn instortbehuizing uit de grond komt. Eenmaal boven de grond wordt de paal in die stand automatisch vergrendeld.

Mechanische inzinkbare verkeerspalen worden aangestuurd door een elektromotor. Met behulp van een afstandsbediening laat je een mechanische antiterrorisme paal uit zijn behuizing omhoog komen of daar in zakken.

Een hydraulisch inzinkbare paal werkt op basis van oliedruk. Evenals bij een elektromechanische aandrijving heb je bij een hydraulische aandrijving geen handkracht nodig om de verkeerspaal in of uit de grond te krijgen.

De verkeerspalen van Portacon zijn sterk, betrouwbaar en vandalismebestendig. En daarom ook geschikt als antiterrorismepaal. Maar het oog mag ook wat. Daarom hebben onze uitvoeringen een mooi strak design. Een verkeerspaal boven de grond is immers straatmeubilair waar mensen soms langere tijd tegenaan moeten kijken.

Portacon levert antiterrorisme verkeerspalen als complete toolkit, inclusief instortbehuizing, motorsturing en ander toebehoren zoals kabels en bevestigingsmiddelen. Met behulp van onze handleiding kun je de paal zelf installeren. Ook leveren we middelen om de instortbehuizing, die je in de grond moet ingraven, netjes af te werken, zodat je er in de bestrating of het asfalt niets van ziet.

Bestel bij Portacon een handmatige of automatische antiterrorisme verkeerspaal, inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing, verlichting en afstandsbediening. Raadpleeg vrijblijvend ons assortiment.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag