Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!
Poortopeners header-desktop

Alles wat je wil weten over
Poortopeners

Kopen, zelf installeren of professioneel laten monteren? Hier vind je alle details, inclusief handige video. Vragen? Mail naar info@portacon.nl of bel ons (t) 0548 - 725 940.

 

Advies nodig

Poortopeners - prijzen en modellen

Sets lineair

Sets lineair

Sets knikarm

Sets knikarm

Sets ondergronds

Sets ondergronds

Motoren lineair

Motoren lineair

Motoren knikarm

Motoren knikarm

Motoren ondergronds

Motoren ondergronds

Toebehoren draaipoortopeners

Toebehoren draaipoortopeners

Sets schuifpoortopeners

Sets schuifpoortopeners

Schuifpoortmotoren

Schuifpoortmotoren

Toebehoren schuifpoortopeners

Toebehoren schuifpoortopeners

Poortopeners

Eigen installatieteam & partners
Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!
Klanten geven ons een 9,2

Poortopener nodig? Wij helpen je graag verder!

Een poort als toegang tot je oprijlaan, erf of bedrijfsterrein is niet alleen een visitekaartje, maar heeft ook een beveiligingsfunctie. Het is immers niet de bedoeling dat zo’n poort de hele dag open staat, maar dat die alleen toegang geeft aan mensen die jij op jouw privé- of bedrijfsterrein toelaat. Het is daarom aan te raden om bij de aanschaf van een poort goed na te denken over de manier waarop je die wil automatiseren. Zit er iemand bij jou op de receptie die op een knop drukt om de poort voor iemand te openen? Of krijgen je vaste bezoekers een pasje of zender waarmee ze de poort zelf kunnen openen?

Op deze pagina gaan we dieper in op de keuze van de juiste poortopener van Portacon voor jouw wensen. We zullen verschillende aspecten behandelen, zoals de verschillende typen poortopeners, belangrijke factoren om te overwegen en de prijsklasse van Portacon-poortopeners. Door deze informatie te verkennen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die perfect past bij jouw situatie.

Bekijk alle poortopeners

 

Poortopeners

Lineaire poortopener in Antracietgrijs

Lineaire poortopener in Antracietgrijs

Naast de hippe donkere raamkozijnen en zwarte keukens is er nu ook een lineaire poortopener in deze trendkleur.

SAM knikarm poortopener: Voor nog grotere kolommen!

SAM knikarm poortopener: Voor nog grotere kolommen!

Een poort is niet alleen een functioneel element van je woning of bedrijfspand, maar het is ook het eerste wat mensen zien wanneer ze je woning of bedrijf naderen.

DIY met BYOU

DIY met BYOU

Gewoon zelf je poort automatiseren? Dat kan met de BYOU serie van BENINCA.

Nieuw: HYDRO lineaire poortopeners

Nieuw: HYDRO lineaire poortopeners

Onze collectie lineaire poortopeners is uitgebreid met de HYDRO serie. 

De beste verkeerspaal voor jou

 

Poortopeners - Veelgestelde vragen

Wat een goede opener voor jouw poort is hangt vooral af van de poort zelf en verschilt per situatie. Een lineaire poortopener kan bijvoorbeeld niet zomaar op elke poort worden geplaatst. Daarnaast is ook het dagelijks gebruik bepalend voor een goede set. Voor het selecteren van een juiste set helpen wij je graag verder!

Om de vraag te beantwoorden hoe een poort te automatiseren is, is wel enige technische kennis vereist. Voor de aansluiting zelfs specifiek elektrotechnische kennis. Op elke productpagina staan montagehandleidingen opgenomen. Kom je er zelf niet uit? Dan hebben wij een netwerk van betrouwbare installatiepartners voor je beschikbaar.
De prijzen voor een set poortopeners lopen nogal uiteen. Deze vraag is daarom niet zomaar te beantwoorden. Een doe-het-zelf set begint bij +/- € 325,- en een set voor een zware poort kan zo oplopen tot ruim € 1750,-. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuze.
De benodigde kabel verschilt per set poortopeners. In de handleiding van elke set is een bekabelingsschema opgenomen. Een overzicht van beschikbare bekabeling in ons assortiment is te vinden binnen onze site, wij helpen je graag verder!
Een poortopener is op verschillende types poorten te plaatsen. De maatvoering is daarbij vooral belangrijk. In elke handleiding staan de voorgeschreven maten opgenomen. Deze maatvoering bepaalt ook het type opener.

 

slagbomen banner2 1200x280

 

Poortopeners - De voordelen van een poortopener van Portacon

Een poortopener verhoogt het comfort romdom jouw woning of bedrijfsterrein. Daarbij geeft het je een veilig gevoel dat jouw terrein altijd afgesloten is als je dat wenst. Met dit product kan je jouw poort op verschillende manieren op afstand bedienen. Bijvoorbeeld door een handzender, codepaneel of intercomsysteem. Daarnaast biedt Portacon ook camerasystemen, GSM modules en andere accessoires. Deze verhogen de controle op jouw automatische poort. Als je kiest voor Beninca heb je er jaren plezier van! 


TYPEN POORTOPENERS

Portacon biedt een scala aan poortopeners die geschikt zijn voor verschillende soorten poorten. Hieronder vallen schuifpoortopeners en draaipoortopeners. Elk type poortopener heeft zijn eigen unieke eigenschappen en werking. Het is belangrijk om het juiste type poortopener te kiezen dat compatibel is met het type poort dat je hebt.

FACTOREN OM TE OVERWEGEN

Bij het kiezen van de juiste poortopener zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste moet je het gewicht en de grootte van de poort kennen, aangezien poortopeners een maximaal draagvermogen hebben. Veiligheid is ook essentieel, dus controleer of de poortopener obstakeldetectie en andere veiligheidsfuncties heeft. Daarnaast is installatiegemak een belangrijke overweging. Sommige poortopeners zijn geschikt voor doe-het-zelf installatie, terwijl andere professionele installatie vereisen.

PRIJSKLASSE VAN PORTACON-POORTOPENERS

De prijs van een poortopener van Portacon kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type poortopener, extra functies en eventuele speciale wensen. Het is raadzaam om contact op te nemen met ons voor gedetailleerde prijsinformatie, aangezien prijzen regelmatig kunnen veranderen. Ze kunnen je ook voorzien van een offerte op maat op basis van jouw specifieke eisen en wensen.

HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE

Bij het maken van de juiste keuze voor een poortopener van Portacon is het belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit met jouw type poort, het gewicht en de grootte ervan, de veiligheidsfuncties en installatiegemak. Het is ook verstandig om advies in te winnen bij professionals in de industrie om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

Portacon is de beste optie voor jou, wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze voor een poortopener. Wij stellen onze jarenlange opgedane kennis en kunde graag tot jouw beschikking!

CONCLUSIE

Het kiezen van de juiste poortopener van Portacon vereist aandacht voor details en een goede afweging van verschillende factoren. Door het type poortopener, gewicht en grootte van de poort, veiligheidsfuncties en installatiegemak te overwegen, kun je de beste keuze maken. Neem contact op met Portacon of een van onze vaste resellers voor actuele prijzen en advies op maat.

Opmerking: Prijzen van poortopeners en specifieke informatie over Portacon-producten kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het is raadzaam om direct contact op te nemen met ons of een van onze vertrouwde partners voor de meest actuele prijsinformatie en gedetailleerde productinformatie.

EEN POORTOPENER VOOR EFFECIËNTE BEVEILIGING

Om een poort op een effectieve en efficiënte manier te beveiligen, moet je een integrale afweging maken tussen aandrijftechniek, beveiligingstechniek en bedieningstechniek. Wanneer je zelf geen expert in toegangs- en beveiligingstechnieken bent, is het maken van zo’n afweging best een ingewikkeld vraagstuk. Maar gelukkig is er Portacon, jouw specialist in toegangstechnieken.

Portacon kan de verschillende mogelijkheden voor de automatisering van poorten voor je op een rij zetten en samen met jou de onderlinge voor- en nadelen van die oplossingen op een deskundige manier afwegen.

Het assortiment aan poortopeners van Portacon maakt onderscheid tussen:

 • elektrische poortopeners voor draaipoorten
 • elektrische poortopeners voor schuifpoorten

EEN POORTOPENER VAN PORTACON

Portacon levert poortopeners voor draai- en schuifpoorten. Deze zijn er in verschillende types voor particulier en intensief gebruik. Of je nu jouw smeedijzeren poort bij jouw woning wilt voorzien van een handige opener of de zware schuifpoort bij jouw bedrijf. Overal hebben wij een oplossing voor.

De Beninca poortopener is van uitstekende kwaliteit. Voor de doe-het-zelvers hebben wij een speciaal assortiment, iedere opener is éénvoudig en snel te monteren en voorzien van een Nederlandstalige handleiding en instructievideo.

ELEKTRISCHE POORTOPENERS VOOR DRAAIPOORTEN

Een draaipoort bestaat uit twee poortvleugels die elk afzonderlijk van elkaar open draaien. Dit betekent dat er twee openers nodig zijn: voor elke vleugel één. Je kunt een draaipoort automatiseren met een lineaire poortopener, een knikarm poortopener of een ondergrondse poortopener.

LINEAIRE POORTOPENER

Een lineaire poortopener werkt met een spindel of cilinder. Deze kan in- en uitschuiven. Door in te schuiven trekt de opener de poortvleugel open en door uit te schuiven duwt hij de vleugel weer dicht. Dit type opener werkt alleen wanneer deze bijna op één lijn met de poortvleugel wordt bevestigd. Het hangt van de constructie van je poort en kolommen af of dit lukt. Hangt je poort tussen grote gemetselde kolommen, zoals je vaak ziet bij de entree van statige oprijlanen? Dan is een lineaire poortopener geen optie. Een alternatief is dan een knikarm poortopener of ondergrondse poortopener.

KNIKARM POORTOPENER

Een knikarm poortopener kan een hoek maken omdat dit type opener uit twee delen bestaat die in het midden scharnieren. Met dank aan deze scharnierfunctie kan een knikarm poortopener je poortvleugel om de hoek van je poortpaal of poortkolom heen naar binnen trekken.

ONDERGRONDSE POORTOPENER

Een ondergrondse poortopener is evenals een knikarm poortopener een alternatief voor een lineaire poortopener. Ook dit type opener bestaat uit twee scharnierende delen. Het verschil is alleen dat deze opener de poortvleugel van onderaf (ondergronds) open duwt en weer dicht trekt. De motor en scharnierende arm zitten in een roestvrijstalen motorbak. Deze bak is afgesloten met een deksel en wordt onder de grond in beton gestort, met de as precies onder het draaipunt van de poort.

De scharnier van een ondergrondse opener voor de poort is direct bovenop de motoras gemonteerd. De overbrenging van de as op de onderkant van de poort werkt hierdoor kort en krachtig. Een ondergrondse poortopener is niet alleen een robuuste, maar ook een in uiterlijk opzicht mooie oplossing voor de elektrische aandrijving van je draaipoort. Aan de buitenkant zie je er immers vrijwel niets van. De motorbak is niet zichtbaar.

ELEKTRISCHE POORTOPENERS VOOR SCHUIFPOORTEN

In tegenstelling tot een draaipoort bestaat een schuifpoort uit één vleugel die in een rechte lijn tussen beide palen of kolommen van de poort open- en dichtschuift. Zo’n poort heeft dus een constructie nodig waarover de vleugel heen en weer kan schuiven. Daarom bestaat de poortopener van een schuifpoort uit een tandlat die over de hele lengte van de poort wordt aangebracht. Het materiaal van deze tandlat is verzinkt metaal of nylon. Het voordeel van een nylon tandlat is dat die in vergelijking met een metalen tandlat veel minder lawaai maakt wanneer daar een poort overheen schuift.

Portacon levert elektrische poortopeners waarmee je jouw poort op afstand kunt bedienen. Dit biedt niet alleen bedieningsgemak, maar ook direct allerlei mogelijkheden voor toegangsbeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan een poort die automatisch open gaat wanneer een camera het kenteken van het voertuig herkent. Vraag Portacon vrijblijvend naar de mogelijkheden om jouw poort op maat te automatiseren en beveiligen.

POORTOPENER CATEGORIEËN OP EEN RIJTJE

De poortopeners die wij kunnen leveren en hierboven zijn genoemd zijn hieronder op een rijtje gezet. Welk product van ons kunnen wij je mee helpen?

 

In de praktijk

 • Ondergrondse set en DoorBird – van Klompenburg

  Ondergrondse set en DoorBird – van Klompenburg

  Een mooi project van onze partner van Klompenburg. Deze moderne poort is voorzien van een RVS ondergrondse opener en een DoorBird intercom.

 • Dubbele schuifpoort met doorbird

  Dubbele schuifpoort met doorbird

  Partner van Klompenburg automatiseerde deze dubbele schuifpui. Verder is de poort voorzien van een bijpassende kleur DoorBird.

 • Geautomatiseerde loopdeur

  Geautomatiseerde loopdeur

  Onze partner Vlinck heeft deze looppoort voorzien van automatisering. De poort is te bedienen met een codepaneel en een drukknop.

 • Houten poort met lineaire opener

  Houten poort met lineaire opener

  Johnny Matthijsse één van onze partners automatiseerde deze houten poort met een BOB30M. Verder is de poort voorzien van een kleefmagneet.

 • Knikarm poortopener

  Knikarm poortopener

  Onze partner JN toegangstechniek heeft deze poort voorzien van een knikarm poortopener.

   

  Advies 1 banner 1200x240
  Advies 1 banner 440x280