Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!
Terwijl u de oprit naar uw garage oprijdt, opent u met uw afstandsbediening de garagedeur. Wel zo gemakkelijk. Denkt u dat hiervoor een nieuwe garagedeur nodig is? Dan hebben we goed nieuws voor u. Bij Portacon kunt u voor uw bestaande garagedeur een aandrijving op maat bestellen. Is uw garage voorzien van een rol- of kanteldeur? Dan hebben we nog meer goed nieuws. Voor deze deuren heeft Portacon een speciaal doe-het-zelf-pakket van Beninca, waarmee u uw elektrische garagedeuropener zelf eenvoudig kunt installeren.

Om de juiste deuropener voor uw garage te kiezen, kunt u zich het beste eerst de volgende vragen stellen:
 • welke type garagedeur heb ik?
 • wil ik de deuropener zelf installeren?
 • hoe zwaar weegt mijn garagedeur?
Hierna wordt ingegaan op:
 • het elektrisch openen van rol- en kanteldeuren
 • het elektrisch openen van dubbele deuren
 • het elektrisch openen van een enkele (loop)deur en
 • de bediening en beveiliging van elektrische garagedeuren.

Garagedeuropener 680x250 WEB

Elektrisch openen van rol- en kanteldeuren

Is uw garagedeur een roldeur (sectionaaldeur) of kanteldeur? Dan kunt u die elektrisch laten openen door een plafondmotor aan een rail. Deze rail is voorzien van een ‘wagentje’ die wordt voortbewogen door een ketting of getande riem. Dit wagentje neemt de deur bij het openen en sluiten mee. De goedkoopste aandrijvingen op het gebied van aandrijvingen zijn de  kettingaandrijving en de getande riemaandrijving die bestaat uit  een kwalitatief betere uitvoering.

Een plafondmotor voor de rol- of kanteldeur van uw garage werkt op 24 V dc gelijkspanning en kan hierdoor direct reageren als er zich een obstakel onder de deur bevindt. Industriële sectionaaldeuren (ook wel overheaddeuren genoemd) worden vaak voorzien van een opsteekmotor die over de as van de deur geschoven wordt.

Aan de sectionaaldeur of kanteldeur van uw garage worden geen industriële eisen gesteld. Een relatief lichte aandrijfmotor op 230 of 24 Volt netspanning volstaat. Beschikt u over enige technische aanleg en kunt u omgaan met elektra? Dan is de doe-het-zelf-kit van Beninca voor u de ideale oplossing om zelf de elektrische opener van uw rol- of kanteldeur te installeren. Net zoals de andere producten van Beninca staat deze deuropener voor kwaliteit, gebruiksgemak en zekerheid tegen een goede prijs.

Portacon biedt de volgende drie doe-het-zelf-kits van Beninca voor het elektrisch openen van garagedeuren:
 • de Kit JUMP (voor garagedeuren tot 60 kg)
 • de Kit DUMPER 7 (voor garagedeuren tot 70 kg)
 • de Kit DUMPER 10 (voor garagedeuren tot 100 kg)

De tandwielaandrijving van deze elektrische deuropeners werkt soepel en geruisloos en is voorzien van obstakeldetectie en de optie om een noodstroomaccu in te bouwen. Dat laatste is wel zo handig wanneer u ook bij uitval van de netstroom met uw auto de garage in en uit wilt kunnen rijden. Overigens kunt u voor dit doel ook een deuropener met mechanische (nood)ontgrendeling bestellen.

Typerend voor Beninca is de compacte en energiezuinige uitvoering van deze plafondmotoren. De lengte van de rail verschilt per kit. Deze rail bevestigt u aan het plafond van uw garage. Aan deze rail monteert u vervolgens het wagentje van de aandrijving.

Poortopener kit BEAUTY

Poortopener kit BEAUTY
BYOU01

 • Eenvoudig te monteren
 • Energiezuinig, A-label
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 455,76 excl. btw

€ 398,00 excl. btw € 481,58 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit Hermes 200

Poortopener kit Hermes 200
220020

 • Scherpe prijs
 • Voor vleugels tot 2 mtr
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 368,00 excl. btw

€ 299,00 excl. btw € 361,79 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit BILL30M

Poortopener kit BILL30M
9591400

 • Sterke poortopener
 • Voor vleugels tot 2,5 mtr.
 • Stalen, bronzen tandwielen
€ 795,07 excl. btw € 962,03 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Elektrisch openen van dubbele deuren

In principe kunnen ook dubbele (openslaande) garagedeuren worden geautomatiseerd met een plafondmotor, in combinatie met een zogenoemde V-kit. De V-kit bestaat uit twee stangen die aan het wagentje en de deurbladen worden gemonteerd. Bij het openen en sluiten bewegen de stangen de deurbladen.

Het elektrisch openen van dubbele deuren met een plafondmotor (met V-kit) heeft de volgende twee nadelen:
 • de deur opent niet vloeiend
 • de deurbladen worden aan de bovenkant geblokkeerd.
U kunt dubbele openslaande garagedeuren het beste laten aandrijven door een lineaire elektromechanische motor waarmee ook poortvleugels worden geopend.

Het systeem bestaat in dat geval uit twee aandrijfarmen; één voor elke deur.

Het enige nadeel van deze oplossing is dat de twee lineaire motoren de doorgang van uw garage iets verkleinen. Dit komt omdat de motoren tussen de deuren zitten. 

Elektrisch openen van een enkele (loop)deur

Wilt u ook de enkele (loop)deur in uw garage automatiseren? Of een buiten- of binnendeur van uw woning? Voor het elektrisch openen en sluiten van enkele draaideuren biedt de Digiway deurautomaat van CDVI een effectieve oplossing. Deze deurautomaat heeft een universele arm die deuren tot 120 kg en een deurbreedte tot 120 centimeter open kan duwen en dicht kan trekken.

De Digiway is voorzien van een obstakeldetectie die tevens als veiligheidsvoorziening functioneert. Blijft er iemand in de deuropening staan?

Dan zal de deur niet (verder) dicht slaan, maar juist automatisch weer open gaan.

De openingstijd van de deur kan flexibel worden ingesteld (van drie seconden tot anderhalve minuut).

Deze draaideuropener van CDVI is voorzien van een ingebouwde ontvanger en wordt standaard geleverd met één handzender. In het geheugen van de ontvanger kunnen maximaal 50 zenders worden opgeslagen.

Bediening en beveiliging van elektrische garagedeuren

Een elektrische deuropener dient in de eerste plaats het gebruiksgemak van uw (garage)deur. Daarom levert Portacon één of meer handzenders met elke deuropener mee. De deuropener zelf is voorzien van een sensor die reageert op

Er zijn ook deuropeners met een (Multione) GSM-module, zodat u uw garagedeur met behulp van uw smartphone kunt bedienen. Combinaties met een camera of intercom zijn ook mogelijk. Informeer vooraf bij Portacon welke pulsgevers of andere bedieningstechnieken standaard met een elektrische deuropener worden meegeleverd en welk aanvullend maatwerk in uw situatie nodig of gewenst is. Zo kunt u namelijk ook een detectielus gebruiken om een poort of slagboom te openen.

Bedieningsgemak mag natuurlijk niet ten koste gaan van veiligheid. Alle deuropeners van Beninca zijn voorzien van obstakeldetectie. De draaideuropener van CDVI (de Digiway) is daarnaast voorzien van een wind-stop-functie die de deur bij harde wind gesloten houdt.

De elektronische deuropeners van Portacon zijn verder leverbaar met de volgende veiligheidsvoorzieningen:
 • noodontgrendeling (voor handmatige bediening van de deur van buitenaf bij uitval van de netstroom)
 • noodstroomaccu (voor elektrische bediening van de deur bij uitval van de netstroom)
 • inbraakbeveiliging (met politiekeurmerk).