Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Toegangsbeveiliging met behulp van vingerafdrukken werkt snel, efficiënt en veilig. Je leest met een vingerscanner iemands vingerafdruk in. Deze vingerafdruk wordt met andere vingerafdrukken geregistreerd in een database. Vervolgens gebruik je de vingerscanner om iedereen met een vingerafdruk in jouw toegangscontrolesysteem automatisch toegang te verlenen tot jouw (bedrijfs)terrein of gebouw. Jouw medewerkers, leveranciers of (vaste) klanten hoeven alleen maar hun vinger op de scanner te leggen en de poort, slagboom of deur gaat voor hen open.

Er zijn verschillende soorten vingerscanners op de markt. Om de juiste keuzes te maken heb je een antwoord op de volgende vragen nodig:

  • hoeveel vingerscanners heb ik nodig?
  • op welke plek installeer ik de vingerscanner?
  • met hoeveel gebruikers moet ik rekening houden?
  • welke aanvullende apparatuur heb ik nodig?

Als specialist in toegangsautomatisering helpt Portacon jou graag aan de antwoorden. Wij leveren complete systemen voor toegangscontrole die je zelfstandig kunt installeren. Hierna lichten we de vier vragen verder toe.

Hoeveel vingerscanners heb ik nodig?

Je kunt met één en dezelfde vingerscanner zowel vingerafdrukken inlezen in de database als vingerafdrukken checken bij de toegangscontrole. Wanneer je maar één toegang hoeft te beveiligen, heb je dus genoeg aan één vingerscanner. Die installeer je dan ergens bij jouw slagboom, poort of hoofdingang. Of bij de deur van een speciaal beveiligde ruimte in jouw gebouw.

Wil je met behulp van vingerafdrukken meer toegangen controleren en automatiseren? Bijvoorbeeld de toegang naar jouw parkeerterrein én de toegang tot twee buitendeuren? Dan heb je drie vingerscanners nodig. Per toegang die je op die manier wilt beveiligen heb je dus één vingerscanner nodig.

Stel dat je maar één vingerscanner hebt, buiten bij de slagboom van jouw parkeerterrein. Dan moet je iemand die zijn vingerafdruk nog moet laten inlezen daar eerst mee naartoe nemen. Daarom levert Portacon ook een desktopscanner die je met een USB-kabel op een computer of laptop aan kunt sluiten. Je kunt dan gewoon op kantoor iemands vingerafdruk inlezen en registeren in de database van jouw toegangscontrolesysteem.DoorBird foto landingspagina

Op welke plek installeer ik de vingerscanner?

Een vingerscanner die je buiten bij een poort, slagboom of ingang installeert heeft meer te lijden dan een vingerscanner die je ergens binnen gebruikt. Denk hierbij aan weersinvloeden (zoals kou en neerslag) en vandalisme. Daarom levert Portacon vingerscanners in twee varianten:

  • een vingerscanner voor binnengebruik.

Deze binnenscanner gebruik je om de toegang tot binnendeuren te automatiseren of mensen via een buitendeur naar buiten te laten. De binnenscanner van Portacon leest een vingerafdruk tot 2 mm diep onder de huid in.

  • een vingerscanner voor buitengebruik.

Een buitenscanner is robuust, vandalismebestendig en werkt in alle weersomstandigheden. Je gebruikt de buitenscanner om de toegang tot jouw terrein via een poort of slagboom te automatiseren of mensen via de hoofdingang of een andere buitendeur jouw gebouw in te laten. De buitenscanner van Portacon leest een vingerafdruk tot 4 mm diep onder de huid in.

Met hoeveel gebruikers moet ik rekening houden?

Vingerscanners kunnen geen onbeperkt aantal gebruikers aan. Koop je vingerscanners in voor een groot bedrijf waar duizenden mensen werken? Schaf dan een systeem aan dat minstens even zoveel vingerafdrukken kan verwerken. Houd ook rekening met vaste leveranciers, klanten of andere relaties die je met behulp van hun vingerafdruk toegang tot het terrein of (een deel van) het gebouw wil geven.

Met een vingerscanner van Portacon kun je voor maar liefst 10.000 gebruikers de toegang beveiligen en automatiseren. Het systeem kan 50.000 vingerafdrukken verwerken en registreren.

Welke aanvullende apparatuur heb ik nodig?

Bij een vingerscanner wordt software meegeleverd waarmee je vingerafdrukken kunt inlezen en registreren in een database. Hierna kun je de vingerscanner gebruiken om vingerafdrukken te checken bij de toegangscontrole. Hiermee heb je echter nog geen toegangscontrolesysteem. Je hebt zo’n systeem nodig om de herkenning van een vingerafdruk om te zetten in een actie om een poort, slagboom of deur te openen.

Gebruik je al een toegangscontrolesysteem zoals Atrium? Dan kun je vingerscanners integreren met dat systeem. Met de controller van Portacon kun je twee vingerafdruklezers aan jouw toegangscontrolesysteem koppelen.

Geen toegangscontrolesysteem maar wél vingerscanners?

Heb je nog geen toegangscontrolesysteem, maar wil je wél vingerscanners aanschaffen? Dan kun je het systeem van Portacon ook standalone gebruiken. Je gebruikt dan de controller als toegangscontrolesysteem. Behalve die controller heb je dan ook een relaisbox nodig. Portacon levert ook die relaisbox.

Vingerscanners van IEVO

Portacon levert vingerscanners van IEVO. Deze werken snel, accuraat en betrouwbaar. Een scanner van IEVO heeft maar één seconde nodig om iemands vingerafdruk in te lezen. IEVO werkt met een speciale leestechniek waarmee de vingerscanner zowel de oppervlakte als de onderhuidse lagen van een vingerafdruk analyseert. Het resultaat is een digitale afbeelding van een vinger die goed kan worden vergeleken met de vingerafdrukken in de database. Zelfs wanneer die vinger nat, vuil of beschadigd is. Hierdoor doen ook de buitenscanners van IEVO altijd betrouwbaar hun werk.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

Stel uw vraag