Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Wil jij nou graag je poort automatiseren, alleen heb je geen idee hoe je dat gaat aanpakken? Wij bij Portacon helpen je graag met het maken van de juiste keuze!

Er zijn veel verschillende poortopeners die bedoeld zijn voor verschillende poorten. In deze blog zullen wij ons focussen op het maken van een keuze voor de juiste draaipoort opener.

Bij de draaipoort openers heb je 3 verschillende mogelijkheden:

Hieronder hebben we de verschillen van de poortopeners even kort voor je samengevat.

Lineaire poortopeners

Het woord zegt het al, een lineaire poortopener is een poortopener die in de lengte van je poort wordt gemonteerd. Deze is dus goed toepasbaar als de poortvleugels in één lijn staan met de poortstaander. Met een lineaire opener kan er een maximale openingshoek van 110° gerealiseerd worden.

Hoofdfoto BEAUTY 1140x500 WEB

Een lineaire opener kan een vleugellengte tussen de 2 en 5 meter dragen. Het monteren van een lineaire poortopener is redelijk eenvoudig, het is alleen wel van groot belang dat het op de juiste manier gemonteerd wordt. Hiervoor moet er ook goed rekening gehouden worden met de maatvoering van de scharnieren, de lengte en het gewicht van de poortvleugels. Deze maatvoeringen zijn te vinden in de montagehandleidingen op onze website.

Knikarm poortopeners

Een knikarm poortopener is geschikt voor het automatiseren van een poort die bevestigt is tussen gemetselde kolommen. Hierbij moet je er wel op letten dat de arm genoeg beweegruimte heeft om de vleugel open te sturen. Voor de juiste maatvoering van dit product adviseren wij je om in de webshop de handleidingen te raadplegen van de knikarm poortopeners.

PREMIERE 1140x500 WEB

Bij dit voorbeeld zou de eerder genoemde lineaire poortopener niet van toepassing zijn omdat deze kolommen niet in één lijn staan met de poort.

Een knikarm poortopener kan een vleugellengte van 3 meter dragen. De openingsgraad is te variëren tussen de 100° en de 130°.

Ondergrondse poortopeners

Een ondergrondse poortopener is ook een mooie manier om een poort te automatiseren. De opener is bijna onzichtbaar omdat hij in de grond wordt gegraven.
Voor het toepassen van een ondergrondse poortopener, is het wel belangrijk dat je de motor onder het draaipunt van de poort monteert. Wanneer een hek nog niet geplaatst is, kan je van te voren goed rekening houden met de maatvoering.

Wij bieden twee verschillende soorten motorbakken aan bij de ondergrondse poortopeners, een RVS of cataphorese bak. Een cataphorese motorbak is voordeliger, maar een RVS motorbak is steviger en een stuk duurzamer.

Ondergronds 1140x500

Het is mogelijk om de poortvleugels met behulp van een ondergrondse hekopener 110° te openen. Met behulp van een speciale ontgrendeling is dit te vergroten tot maximaal 180°.

Verdere specificaties over de producten?

Voor de veiligheid en het voorkomen van inklemmingsgevaar worden er fotocellen bij de draaipoort openers gebruikt. Deze kunnen aan de kolommen gemonteerd worden of op bijbehorende staanders. 

Binnen de drie verschillende poortopeners zijn er nog verschillende type motoren verkrijgbaar, afhankelijk van het gewicht en de lengte van de poortvleugels en in verschillende prijscategorieën. Deze poortopeners zijn allemaal op onze website te vinden bij de draaipoort openers. Hier tref je tevens de productspecificaties en handleidingen. Bij Portacon kan de poortopener door onze monteur worden geplaatst of als doe-het-zelf systeem. Laat je informeren over de mogelijkheden.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

Stel uw vraag