Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Portacon heeft ruim 20 jaar ervaring in hekopeners. Dit vakgebied heeft voor ons dus geen geheimen meer. Dankzij onze technische kennis en ervaring kunnen wij u als geen ander verder helpen. Dit geldt voor een particulier die zijn poort wil voorzien van een hekopener of garagedeuropener, maar ook voor een installateur. Ook wanneer u de toegangspoort van uw bedrijf wilt automatiseren hebben wij een hekopener voor u in ons assortiment.

Uw terrein afschermen met een hekopener?

Wil je het terrein rond je bedrijf of woning afschermen met een hekwerk? Neem dan de manier waarop je de toegang door het hek wilt automatiseren en beveiligen mee in je overwegingen. Je hebt hierbij de keus uit verschillende oplossingen. Elke oplossing kent specifieke voor- en nadelen. Laat je daarom vrijblijvend adviseren door Portacon, jouw specialist in toegangstechnieken.

poortopener beninca monteur

In een hekwerk dat jouw terrein als geheel afsluit is een draaipoort of schuifpoort een logische toegangsmogelijkheid. Er zijn verschillende technieken om zo’n draai- of schuifpoort automatisch te laten openen en sluiten. Denk hierbij aan de aandrijftechniek, de beveiligingstechniek en de bedieningstechniek. In dit artikel wordt aandacht besteed aan de verschillende aandrijftechnieken van een draai- of schuifpoort: de hekopener of poortopener. We maken hierbij onderscheid tussen:

 • hekopeners voor draaipoorten
 • hekopeners voor schuifpoorten.

Wat is een hekopener?

Portacon is een bekend bedrijf dat gespecialiseerd is in hekopeners. Een hekopener is een apparaat dat wordt gebruikt om een hek automatisch te openen en te sluiten, waardoor gemak en beveiliging worden geboden.

Een hekopener van Portacon is ontworpen om aan de behoeften van verschillende soorten hekken te voldoen, of het nu gaat om een draaipoort, een schuifpoort of een enkel vleugelig of dubbel vleugelig hek. Het biedt geautomatiseerde functionaliteit om het openen en sluiten van het hek te vergemakkelijken.

Een belangrijk onderdeel van een hekopener is de motor. De motor van de hekopener is verantwoordelijk voor het aandrijven van het mechanisme dat het hek opent en sluit. De motoren van Portacon zijn van hoge kwaliteit en zijn ontworpen om betrouwbaarheid en duurzaamheid te bieden. Ze hebben voldoende kracht om het hek soepel en efficiënt te bedienen.

Een hekopener van Portacon wordt geleverd met verschillende bedieningsopties. Dit kan onder andere een afstandsbediening zijn, waarmee gebruikers het hek kunnen openen of sluiten vanuit hun voertuig of vanuit huis. Afstandsbedieningen bieden gemak en zorgen ervoor dat gebruikers het hek kunnen bedienen zonder uit te stappen of fysiek contact te maken met het hek. Sommige hekopeners van Portacon bieden ook de mogelijkheid om het hek te bedienen via een mobiele app op een smartphone.

Intratone GSM ontvanger en 2 zenders

Intratone GSM ontvanger en 2 zenders
06-0210-EU

 • Beheer via website
 • SIM kaart al ingebouwd
 • 2 handzenders meegeleverd

Regular Price € 323,09 excl. btw

€ 299,00 excl. btw € 361,79 incl. btw
Bekijk en Bestel >>


Veiligheid is een belangrijk aspect van een hekopener en Portacon integreert verschillende veiligheidsvoorzieningen in hun hekopener modellen. Dit kan onder andere sensoren omvatten die obstakels detecteren, waardoor het hek automatisch stopt en omkeert als er een obstakel wordt gedetecteerd tijdens het sluitingsproces. Dit voorkomt mogelijke schade aan voertuigen of letsel aan personen.

Daarnaast bieden hekopeners van Portacon vaak aanvullende veiligheidsfuncties zoals een beveiligde toegangscontrole. Dit kan bijvoorbeeld een keypad of een intercomsysteem zijn waarmee bezoekers zich moeten identificeren voordat ze toegang krijgen tot het terrein. Dit verbetert de beveiliging van het pand en biedt controle over wie het terrein kan betreden.

Portacon hekopeners kunnen ook worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. Dit kan bijvoorbeeld het integreren van extra beveiligingsfuncties zijn, het aanpassen van de bedieningsopties of het leveren van op maat gemaakte hekopener oplossingen voor unieke hekconfiguraties.

Al met al biedt een hekopener van Portacon gebruikers het gemak van automatisering en verbetert het de beveiliging van hun terrein. Het maakt het mogelijk om het hek eenvoudig te openen en te sluiten met behulp van afstandsbedieningen of mobiele apps, terwijl veiligheidsvoorzieningen zorgen voor bescherming tegen obstakels en onbevoegde toegang. Met de betrouwbare motoren en aanpasbare opties van Portacon kunnen gebruikers een hekopener vinden die voldoet aan hun specifieke behoeften.

Portacon hekopeners

Elektrische hekopeners zijn gemaakt om uw terrein of weg af te sluiten. Een prachtige gesmede poort kan uw terrein een mooie uitstrating geven, maar daarmee is het nog niet altijd veilig. Met een deugdelijke automatische hekopener wordt deze veiligheid aanzienlijk verhoogd. Daarnaast geeft het natuurlijk meer vrijheid en gemak. Hebt u meer specifieke eisen, wij leveren naast de hekopeners een ruim assortiment accessoires.

Poortopener kit BEAUTY

Poortopener kit BEAUTY
BYOU01

 • Eenvoudig te monteren
 • Energiezuinig, A-label
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 455,76 excl. btw

€ 398,00 excl. btw € 481,58 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit Hermes 200

Poortopener kit Hermes 200
220020

 • Scherpe prijs
 • Voor vleugels tot 2 mtr
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 368,00 excl. btw

€ 299,00 excl. btw € 361,79 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit BILL30M

Poortopener kit BILL30M
9591400

 • Sterke poortopener
 • Voor vleugels tot 2,5 mtr.
 • Stalen, bronzen tandwielen
€ 828,70 excl. btw € 1.002,73 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Welke soort hekopener zoekt u?

Wij leveren Beninca hekopeners voor draaipoorten, schuifpoorten en garagedeuren. Deze zijn er in verschillende types en uitvoeringen. De hoofdverdeling is:

Hekopeners voor draaipoorten

Draaipoorten kun je automatiseren met drie verschillende soorten hekopeners:

 • lineaire hekopener
 • knikarm hekopener
 • ondergrondse hekopener.

Lineaire hekopener

Een lineaire poort- of hekopener werkt met een spindel (of cilinder) die in- of uitschuift. Door het in- of uitschuiven van de spindel komen de twee vleugels van de poort in beweging. Zijn de twee vleugels van je draaipoort heel breed? Dan heb je een lineaire hekopener met een grote slag nodig. Dit betekent dat de spindel van de hekopener ver kan in- en uitschuiven.

Je installeert een lineaire hekopener aan de kant waar je poortvleugel naar toe draait. Dat is meestal de binnenkant van je poort, vanaf de kant van je terrein gezien. Een lineaire hekopener moet exact op één lijn met de poortvleugel worden gemonteerd. Lukt dit niet, bijvoorbeeld omdat de vleugels van je poort tussen grote gemetselde kolommen hangen? Kies dan een knikarm hekopener.

Knikarm hekopener

Een knikarm hekopener bestaat uit twee delen die in het midden scharnieren. Dit scharnier maakt het mogelijk om je poortvleugel om de hoek van je poortpaal of poortkolom heen naar binnen te trekken. De knikarm bevestig je aan de poort en de motor ervan aan de binnenkant van de paal of kolom waaraan de poortvleugel is vastgemaakt.

Ondergrondse hekopener

Een ondergrondse hekopener werkt met een motor waarvan de as precies onder het draaipunt van de poort zit. De motor zit in een roestvrijstalen motorbak die je in beton verankert en afsluit met een deksel. Het resultaat is een aandrijving van je poort die je met je blote oog niet kunt zien. Dit is vooral een mooie oplossing bij de installatie van een nieuwe draaipoort. Je kunt dan vooraf rekening houden met de plek waar de ondergrondse hekopener de grond in moet. Heb je een bestaande poort die je nu alsnog wilt automatiseren? Dan is de kans aanwezig dat er op de plek waar de ondergrondse hekopener moet komen geen mogelijkheid is om de motorbak ondergronds in beton te storten.

Poortopener kit BEAUTY

Poortopener kit BEAUTY
BYOU01

 • Eenvoudig te monteren
 • Energiezuinig, A-label
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 455,76 excl. btw

€ 398,00 excl. btw € 481,58 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit Hermes 200

Poortopener kit Hermes 200
220020

 • Scherpe prijs
 • Voor vleugels tot 2 mtr
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 368,00 excl. btw

€ 299,00 excl. btw € 361,79 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit BILL30M

Poortopener kit BILL30M
9591400

 • Sterke poortopener
 • Voor vleugels tot 2,5 mtr.
 • Stalen, bronzen tandwielen
€ 828,70 excl. btw € 1.002,73 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Hekopeners voor schuifpoorten

De hekopener van een schuifpoort werkt met een tandlat die over de hele lengte van de poort wordt aangebracht. De tandlat is gemaakt van verzinkt metaal of van nylon. Het voordeel van een tandlat van nylon is dat die jouw schuifpoort geruisloos open en dicht laat schuiven.

Een hekopener voor schuifpoorten monteer je tussen de twee poortportalen en naast de poort op een fundering van beton. Het hek beweegt doordat een tandwiel de tandlat aandrijft. Een schuifpoort bestaat in principe uit één vleugel. Poorten die uit twee vleugels bestaan zijn meestal draaipoorten. Voor de aandrijving van draaipoorten is een lineaire hekopener, knikarm hekopener of ondergrondse hekopener nodig, zoals eerder in dit artikel toegelicht.

Hekopeners kunnen zowel elektromechanisch als elektrohydraulisch worden aangedreven. Vraag Portacon naar de verschillen en onderlinge voor- en nadelen tussen elektromagnetische poortopeners en elektrohydraulische poortopeners.

Hoe werkt een opener van Portacon

Het klinkt zeer aantrekkelijk, maar hoe bedien ik een automatische poort met hekopener? De meest eenvoudige manier is door middel van een handzender/afstandsbediening. U drukt op de knop van de zender en de hekopener laat de poort open gaan. Fotocellen zorgen ervoor dat de poort geen gevaar oplevert voor spelende kinderen en uw auto. Naast deze eenvoudige manier van bedienen kan natuurlijk ook gekozen worden voor een intercomsysteem, codepaneel, sleutelschakelaar, enzovoort.

Poortopener kit BEAUTY

Poortopener kit BEAUTY
BYOU01

 • Eenvoudig te monteren
 • Energiezuinig, A-label
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 455,76 excl. btw

€ 398,00 excl. btw € 481,58 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit Hermes 200

Poortopener kit Hermes 200
220020

 • Scherpe prijs
 • Voor vleugels tot 2 mtr
 • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 368,00 excl. btw

€ 299,00 excl. btw € 361,79 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit BILL30M

Poortopener kit BILL30M
9591400

 • Sterke poortopener
 • Voor vleugels tot 2,5 mtr.
 • Stalen, bronzen tandwielen
€ 828,70 excl. btw € 1.002,73 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548 - 211 163

Stel uw vraag