Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Slagbomen zorgen ervoor dat niet iedereen toegang heeft tot bepaalde gebieden of terreinen.

Het gebied of terrein kan pas worden toegetreden als de slagboom omhoog gaat. Bij campings, bedrijventerreinen, parkeergarages en VVE’s kom je vaak een slagboominstallatie tegen.

Onze slagbomen zijn van het Italiaanse merk: Beninca. In dit blog staan de slagbomen EVA en LADY centraal.

EVA slagboominstallatie

Een slagboom nodig voor ongewenste parkeerders? Dan kan de EVA slagboominstallatie misschien wel een geschikte oplossing zijn. Deze slagboom is beschikbaar in verschillende varianten.

Bij een EVA slagboominstallatie heb je keuze uit:

Als je kiest voor deze slagboominstallatie zijn de boomlengtes 5, 7 of 8 meter. Dit zijn de standaardlengtes, maar het is ook mogelijk om de lengtes in te korten. Wanneer je gebruik wil maken van een langere lengte, is het mogelijk om twee slagbomen toe te passen. Is er nog een ruimte over? Dan kan de inrit eventueel worden afgezet met parkeerpalen. U kunt ook een detectielus gebruiken om een slagboom automatisch te openen.

De EVA slagboominstallatie is uitermate geschikt voor intensief gebruik en kan makkelijk worden omgebouwd. Dit betekent dat de slagboom geschikt is voor links en rechts. Deze slagboominstallatie kenmerkt zich door een eigentijds design in een stevige stalen behuizing. Bij stroomuitval is de slagboom handmatig snel en eenvoudig te ontgrendelen.

Voor deze slagboominstallatie zijn er ook verschillende opties mogelijk, namelijk:

  • Inbouwen van fotocellen in de slagboomkast
  • Noodaccu
  • Verlichting voor in de boom
  • Flitslicht in de kast

Bij levering van de EVA slagboominstallatie krijg je een ingebouwde motorsturing en een reflecterende kap. De slagboominstallatie is exclusief bijbehorende aluminium boom en flitslicht in de bovenzijde van de kast. Deze bijbehorende aluminium boom is apart bij te bestellen. Ook kan de boom worden voorzien van reflecterende stickers. Door de verschillende bijbehorende producten te bestellen, maak je de slagboominstallatie compleet.

Overige afbeelding slagboom blog 2

LADY slagboominstallatie

Naast de EVA verkopen wij de LADY slagboominstallatie. Het uiterlijk van de LADY verschilt van de EVA slagboom, naast het uiterlijk zijn er meer verschillen, maar ook overeenkomsten te noemen.

Bij een LADY slagboominstallatie zijn er verschillende varianten verkrijgbaar:

Als je kiest voor deze slagboominstallatie zijn de boomlengtes 4,2 of 5,2 meter lang.  Net als bij de EVA zijn deze standaard lengtes in te korten.

Ook de LADY slagboom is uitermate geschikt voor intensief gebruik. De uitvoering van deze installatie kenmerkt zich door een verkeersoranje RAL 2009 kleur of een RVS design. Bij stroomuitval is de slagboom eenvoudig handmatig te ontgrendelen.

Voor deze slagboominstallatie zijn er verschillende bomen beschikbaar:

De LADY slagboom is niet standaard voorzien van een mogelijkheid om een flitslicht in te bouwen. Met de LAMPY kan er een flitslicht op de slagboomkast worden gemonteerd. Wanneer je kiest voor een boom met stootbuffer, is het mogelijk hier verlichting in te zetten.

Bij levering van de LADY krijg je een ingebouwde motorsturing met alle standaard functies en 2 verstelbare eindschakelaars. Dit is exclusief bijbehorende aluminium boom en overige toebehoren. De bijbehorende aluminium boom is apart bij te bestellen. Daarnaast kan de slagboom worden voorzien van bijvoorbeeld een opvangpaal.

Graag in één keer een complete slagboom set bestellen? Dat kan met de kit slagboominstallatie.

Overige afbeelding slagboom blog 3

Belangrijkste verschillen EVA en LADY

Slagboominstallatie EVA en slagboominstallatie LADY zijn allebei slagboominstallaties met hun eigen kenmerken. Veel kenmerken komen overeen, maar toch zijn er een aantal verschillen te noemen. Twijfel je over welke slagboominstallatie je gaat kiezen? Wij hebben de belangrijkste verschillen voor jou op een rijtje gezet.

Uiterlijk:

De EVA slagboom is grijs met antraciet en heeft een eigentijds design. De LADY is verkrijgbaar in verkeersoranje RAL 2009 en RVS. Qua model is de slagboominstallatie recht vormgegeven.

Type en boomlengte:

Met de EVA slagboom installatie heb je de keuze uit drie verschillende types met bijbehorende boomlengtes. De boomlengtes zijn: 5 meter, 7 meter en 8 meter. Bij de LADY kan je kiezen tussen twee types, met bijbehorende boomlengtes met een afmeting van 4,2 meter en 5,2 meter.

Flitslicht:

Waar de EVA slagboom de mogelijkheid heeft om het flitslicht in de kast te bouwen, heeft de LADY dit niet. Bij de LADY moet er een apart flitslicht gekocht worden die op de slagboomkast kan worden gemonteerd.

Instelling en afstelling van de slagboom:

De EVA is geschikt voor een fijnere instelling en afstelling van de slagboom. Denk hierbij aan de kracht en aansturing, maar ook aan de aanvullende onderdelen. De LADY is wat eenvoudiger.

Kort gezegd is de slagboominstallatie EVA uitgebreider en luxer, of het nou gaat om de uitstraling of het technische gedeelte. De LADY doet zeker niet onder voor de EVA, maar die staat wat eenvoudiger aangeschreven.

overige afbeelding slagboom blog 1

EVA, LADY EN ?

Graag een slagboom met 1 seconde openingstijd? De nieuwe Beninca slagboominstallatie ‘DIVA’ is onderweg! Volg onze social media en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590