Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Met een anti parkeerpaal kun je een deel van je (parkeer)terrein afsluiten voor motorvoertuigen. Hiermee voorkom je parkeeroverlast. Ook kun je met een anti parkeerpaal de toegang tot een weg, oprit of terrein afsluiten. Je gebruikt een anti parkeerpaal dan als afzetpaal. Een anti parkeerpaal is een weers- en vandalismebestendige oplossing voor het afzetten van een toegang, parkeerplaats of andere ruimte op jouw terrein.

Maten en soorten anti parkeerpalen

Anti-parkeerpalen zijn er in allerlei maten en soorten. Welke soort anti parkeerpaal in jouw situatie het meest geschikt is, hangt af van de vraag wat je precies om welke reden wilt afzetten en hoe lang die afzetting geldt. Het antwoord op die vraag hangt samen met jouw toegangsbeheer en parkeerbeleid. In dat beleid gaat het niet alleen om het bestrijden van parkeeroverlast, maar ook om gastvrijheid, veiligheid en doorstroming. Om die doelen te bereiken heb je meestal een combinatie van hulpmiddelen voor toegangs- en parkeerbeheer nodig. Denk hierbij aan een slagboom of poort, camerabeveiliging en kentekenherkenning. Het combineren van al die hulpmiddelen en het automatiseren daarvan vraagt om specifieke deskundigheid. Je kunt hiervoor terecht bij Portacon, jouw specialist in toegangstechniek. Wij leveren alle denkbare oplossingen voor toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering, inclusief praktische tools zoals anti-parkeerpalen.

Los van de vorm, kleurstelling en maatvoering zijn er globaal drie soorten anti parkeerpalen:

 • vaste anti parkeerpalen
 • uitneembare anti parkeerpalen
 • omklapbare anti parkeerpalen.

Vaste anti parkeerpalen

Wil je op een bepaalde plek op je terrein nooit meer een (vracht)auto  zien? Dan is een vaste anti parkeerpaal een goede keus. Je weet dan zeker dat je die paal na montage in principe altijd kunt laten zitten. Je kunt een vaste anti-parkeerpaal in beton laten storten of op een fundatiesokkel monteren. Dat zijn twee verschillende uitvoeringen. Voor de eerste optie heb je een instortbare vaste anti parkeerpaal nodig. Kies je voor montage op een fundatiesokkel? Koop dan een vaste anti parkeerpaal met een voetplaat en bestel er een fundatiesokkel bij. De fundatiesokkel komt in de grond en de anti parkeerpaal schroef je daarna met de voetplaat op de sokkel.

Uitneembare anti parkeerpalen

Weet je nog niet hoe lang of hoe vaak je een plek op je terrein wilt afschermen voor motorvoertuigen? Misschien heb je in verband met een markt op jouw terrein maar één dag in de week een anti parkeerpaal nodig. Dan kun je beter een uitneembare anti parkeerpaal nemen. Je installeert de anti parkeerpaal dan alleen op die ene dag in de week. Op de andere dagen laat je de paal weg, zodat daar weer auto’s kunnen rijden of parkeren.

Een uitneembare anti parkeerpaal bestaat uit een sokkel met een staander en de anti parkeerpaal zelf die je over de staander schuift. De paal is voorzien van een driehoekslot en vergrendelt zichzelf zodra je de paal op de staander installeert. Je ontgrendelt een uitneembare anti parkeerpaal met de bijbehorende driehoeksleutel. Na ontgrendeling kun je de paal van de staander halen; hiermee maak je de afsluiting van je weg, oprit of terrein weer ongedaan. 

verkeerspaal rise vigilant 500

Omklapbare anti parkeerpalen

Met een omklapbare anti-parkeerpaal maak je de afsluiting van een parkeerplaats flexibel. Ligt de paal op de grond? Dan kan iemand op die plek zijn auto parkeren. Wil je de parkeerplaats afsluiten? Dan zet je de paal omhoog en vergrendel je hem. Op die manier kun je ook de toegang tot je terrein of de oprit van je woning of bedrijf flexibel maken. Je moet dan mogelijk wel meer mensen van een sleutel voorzien. Wanneer je een parkeerplaats voor één voertuig reserveert, geef je de sleutel van de omklapbare anti parkeerpaal een de eigenaar of bestuurder van dat voertuig.

Een omklapbare anti parkeerpaal heeft in principe dezelfde functie als een uitnaambare anti parkeerpaal: het flexibel maken van een semi-permanente afsluiting van een toegang, oprit, (parkeer)terrein of parkeerplaats. Het voordeel van een omklapbare anti parkeerpaal ten opzichte van de uitneembare variant is dat je de omklapbare versie niet ergens hoeft neer te leggen. Je hebt met een omklapbare anti parkeerpaal dus niet het risico op verlies of diefstal dat je met een uitneembare paal wél hebt. Ook ligt een omklapbare anti parkeerpaal  niemand in de weg. Een beschermdop voorkomt dat de paal bij het omklappen door het wegdek wordt beschadigd.

Evenals de uitneembare anti parkeerpaal kan ook de omklapbare anti parkeerpaal worden ontgrendeld met een driehoeksleutel. In het assortiment van Portacon zijn de uitneembare en omklapbare anti parkeerpalen ook beschikbaar in een versie met cilinderslot en persoonlijke sleutel.

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800
934302478

 • Snel open, 4 seconden
 • Ingebouwde LED verlichting
 • Sterk en betrouwbaar
€ 4.341,58 excl. btw € 5.253,31 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm
9343400

 • Snel open, 5 seconden
 • Sterk en betrouwbaar
 • Gepoedercoat
€ 3.962,00 excl. btw € 4.794,02 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal handbediend RANGER 500

Verkeerspaal handbediend RANGER 500
9343006

 • Sterk en betrouwbaar
 • Gaat door gasveer naar boven
 • Ontwerp als HYDRA 500
€ 2.630,02 excl. btw € 3.182,32 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Alternatief voor anti parkeerpalenanti terrorisme verkeerspaal

Een alternatief voor een omklapbare anti parkeerpaal is de parkeerbeugel. Portacon levert zowel handmatige als automatische parkeerbeugels. Een automatische parkeerbeugel kun je met een handzender of via een app op je telefoon op afstand bedienen. Door deze mogelijkheid van aansturing op afstand kun je automatische parkeerbeugels ook koppelen aan het toegangscontrolesysteem van jouw bedrijf. Bijvoorbeeld in combinatie met een automatische slagboom en automatische deuren. Op die manier kun je de toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering desgewenst volledig personaliseren. Jij bepaalt wie er door de slagboom mag, zijn of haar auto op jouw terrein mag parkeren en het gebouw in komt. Je registreert die mensen in jouw toegangscontrolesysteem en voorziet ze van een pasje of ander hulpmiddel waarmee ze door alle barrières en beveiligingen komen. Je hebt dan minder mensen nodig voor toegangsbeheer en toegangsbeveiliging. Ook maak je het jouw medewerkers – en bijvoorbeeld vaste leveranciers of afnemers – hiermee zo gemakkelijk mogelijk om op elk gewenst moment op jouw terrein of in jouw gebouw te komen.

Toegangsautomatisering met een anti parkeerpaal

Wil je meer weten over anti parkeerpalen en de integratie daarvan in jouw toegangsbeheer? En de mogelijkheden om de toegang tot jouw (parkeer)terrein en gebouw te automatiseren? Neem dan vrijblijvend contact op met Portacon.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548 - 725 937

 

Stel uw vraag