Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een antiterrorisme bollard is een eenvoudig hulpmiddel om drukke plekken af te schermen van verkeer en mensen met verkeerde bedoelingen. Denk hierbij aan terroristen die dood en verderf zaaien door met een (vracht)auto een marktplein of evenemententerrein op te rijden. Maar ook een ‘gewone’ winkelstraat is zonder afscherming niet veilig voor terroristen. Zeker niet in grote steden. Ook winkelstraten zijn goed af te schermen met een bollard of verkeerspaal.


Functies van verkeerspalen

Nu wordt een bollard of verkeerspaal meestal niet alleen geïnstalleerd om terroristen en andere kwaadwillenden op afstand te houden, maar vaker om een weg of terrein tijdelijk of permanent af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Door een robuuste verkeerspaal te kiezen die tegen een stootje kan, houd je tegelijk terroristen op afstand. Tegen een aanslag met explosieven is uiteraard niets of niemand bestand. Maar mensen die met een voertuig kwaad willen doen, zullen door een stevig uitgevoerde bollard mogelijk worden afgeschrikt. Zo’n robuuste verkeerspaal is vandalismebestendig en ook geschikt als rampaal om winkelpuien te beschermen tegen ramkraken.


Antiterrorisme bollards in soorten en maten

Een antiterrorisme bollard is dus in principe gewoon een robuuste, vandalismebestendige verkeerspaal voor het afsluiten van een toegang, weg of terrein. Bollards zijn in zowel de vaste als inzinkbare variant in veel verschillende uitvoeringen, soorten en maten verkrijgbaar. Wat voor jou de meest geschikte verkeerspaal is, hangt af van de situatie waarin je die wilt gebruiken en de doelen die je ermee hebt. Laat je daarom adviseren door Portacon, jouw specialist in toegangsautomatisering en toegangsbeveiliging. Wij kijken niet alleen naar veiligheid, maar ook naar gemak en flexibiliteit.  Hierna vind je alvast meer informatie over vaste en inzinkbare verkeerspalen.


Vaste bollards

Weet je zeker dat je een toegang, weg of terrein voor langere tijd – en mogelijk zelfs voor altijd – wilt afsluiten? Dan is een vaste verkeerspaal een goede optie. Die veranker je met behulp van een instortbehuizing stevig in de grond. Daarna kunnen (vracht)auto’s er niet meer langs. Denk goed na over de positionering van de verkeerspaal. Zorg ervoor dat voertuigen er aan beide kanten niet meer langs kunnen. Wil je bijvoorbeeld ook brommers, scooters en motoren weren? Dan heb je misschien twee bollards nodig, afhankelijk van de breedte van de (toegangs)weg.

Denk bij vaste bollards goed na over de consequenties van zo’n permanente afsluiting voor bijvoorbeeld bestemmingsverkeer en hulpdiensten zoals de brandweer en de ambulancedienst. Hebben mensen jouw weg of terrein nodig om bij hun woningen te komen, en geldt dat ook voor de hulpdiensten? Ga na welke afspraken daar in het verleden met omwonenden over zijn gemaakt en hoe je onveilige of vervelende situaties kunt voorkomen. Portacon levert ook vaste verkeerspalen die met behulp van een sleutel kunnen worden omgeklapt op het wegdek, waarna een (vracht)auto er overheen kan. Door omwonenden en hulpdiensten van een sleutel te voorzien, los je het probleem van onbereikbaarheid op.

Een vaste bollard staat ook in het donker boven de grond. Om te voorkomen dat iemand daar tegenaan rijdt, levert Portacon verkeerspalen met verlichting.


Inzinkbare bollards

Een inzinkbare antiterrorisme bollard kun je met een afstandsbediening in en uit zijn behuizing laten komen. Wil je de toegang, de weg of het terrein afsluiten voor gemotoriseerd verkeer, bijvoorbeeld in verband met een evenement? Dan laat je de bollard boven de grond komen om hem daar na het evenement weer in te laten zakken. Portacon levert zowel handmatige inzinkbare bollards, mechanische inzinkbare bollards als hydraulische inzinkbare bollards.

Een handmatige inzinkbare bollard activeer je met een sleutel die op zijn beurt een gasveer in werking zet. Deze gasveer zorgt ervoor dat de bollard naar boven komt. Eenmaal boven de grond wordt de paal in die stand automatisch vergrendeld.

Mechanische inzinkbare bollards worden aangestuurd door een elektromotor. Hierdoor kun je zo’n bollard met een afstandsbediening uit zijn behuizing omhoog laten komen of daar in laten zakken.

Een hydraulische inzinkbare bollard werkt op basis van oliedruk, zodat je – evenals bij een elektromechanische aandrijving – geen handkracht nodig hebt om de bollard in of uit zijn behuizing te laten komen.

Bestel bij Portacon een vaste of inzinkbare antiterrorisme bollard, inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing, verlichting en afstandsbediening. Raadpleeg vrijblijvend ons assortiment.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag