Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Steeds vaker worden straten en wegen in de publieke ruimte afgesloten met behulp van automatisch verzinkbare palen. Deze verkeerspalen zijn populair bij gemeenten omdat ze auto’s en andere voertuigen op meer dan twee wielen effectief uit moeilijk toegankelijke binnensteden en drukke winkelstraten weren. Ook kunnen wegbeheerders met deze verkeerspalen (vracht)auto’s weghouden van wegen waar ze om bijvoorbeeld milieutechnische redenen niet mogen komen. Denk ook aan straten waar (vracht)auto’s niet mogen parkeren; die kunnen met automatisch verzinkbare palen snel en effectief worden afgesloten.

Automatische verkeerspalen kunnen levens redden

Nu zijn er behalve automatisch verzinkbare verkeerspalen ook vaste en handmatige verkeerspalen. Vaste verkeerspalen kunnen niet de grond in zinken. Handmatige verkeerspalen kunnen dat wel, maar niet automatisch. Juist op dit punt zit het grote voordeel van automatisch verzinkbare verkeerspalen: iedereen die een bepaalde straat of weg wél met zijn motorvoertuig in moet kunnen, kan automatische verkeerspalen met een afstandsbediening in de grond laten zinken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de brandweer en ambulancedienst. Wanneer die moeten omrijden vanwege afgesloten wegen, gaat er kostbare tijd verloren. Tijd die levens kan kosten. Daarom zijn automatisch verzinkbare verkeerspalen een uitkomst voor hulpverleningsdiensten. Maar ook voor vrachtwagens die een afgesloten winkelstraat in moeten kunnen rijden om winkels te bevoorraden.

verkeerspaal rise vigilant 500

Particuliere toepassingen van automatisch verzinkbare palen

We noemden net enkele publieke toepassingen van automatisch verzinkbare verkeerspalen zoals het afsluiten van winkelstraten door gemeenten of ‘milieugevoelige’ wegen door andere openbare wegbeheerders. Maar voor particulieren zijn er nog veel meer handige toepassingen van automatisch verzinkbare verkeerspalen, zoals:

 • het tijdelijk afsluiten van bedrijfs- en bouwterreinen
 • het beveiligen van opritten en toegangswegen
 • het beheren van parkeerplaatsen.

Tijdelijk afsluiten van bedrijfs- en bouwterreinen met automatisch verzinkbare palen

Wil je even geen (vracht)auto’s en bestelbusjes op een deel van je bedrijfsterrein hebben? Bijvoorbeeld omdat daar bouwactiviteiten plaatsvinden? Met een automatisch verzinkbare verkeerspaal sluit je dat deel van je terrein af voor personeel en bezoekers. De aannemer voorzie je van afstandsbedieningen, zodat het bouwverkeer jouw verkeerspaal zelf kan bedienen en op die manier ongehinderd het bouwterrein op kan. Deze oplossing biedt ook uitkomst bij onderhoudswerkzaamheden aan je gebouw. Denk aan de glazenwasser die het parkeerterrein rond jouw kantoorpand nodig heeft om de ramen te kunnen wassen. Met een automatisch verzinkbare verkeerspaal kun je dat deel van je terrein flexibel afsluiten.

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800
934302478

 • Snel open, 4 seconden
 • Ingebouwde LED verlichting
 • Sterk en betrouwbaar
€ 4.341,58 excl. btw € 5.253,31 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm
9343400

 • Snel open, 5 seconden
 • Sterk en betrouwbaar
 • Gepoedercoat
€ 3.962,00 excl. btw € 4.794,02 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal handbediend RANGER 500

Verkeerspaal handbediend RANGER 500
9343006

 • Sterk en betrouwbaar
 • Gaat door gasveer naar boven
 • Ontwerp als HYDRA 500
€ 2.630,02 excl. btw € 3.182,32 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Beveiligen van opritten en toegangswegen met automatisch verzinkbare palen

Wil je alleen (vracht)auto’s op je terrein of erf van eigenaars en bestuurders die je kent? Zoals die van jouw medewerkers, leveranciers of familie? Beveilig dan de oprit of toegangsweg naar je bedrijf of woning met een automatisch verzinkbare verkeerspaal. Eventueel inclusief camerasysteem met kentekenherkenning, zodat alleen voertuigen met bij jou geregistreerde kentekens jouw terrein of erf op kunnen. De kentekenherkenning stuurt de verkeerspaal aan, zodat die alleen naar beneden gaat voor geregistreerde voertuigen.

Maar je kunt de bestuurders die je wilt toelaten ook voorzien van een afstandsbediening, bijvoorbeeld in de vorm van een smart app op hun telefoon. Een andere mogelijkheid is om bezoekers bij de verkeerspaal te laten inbellen via een intercom, waarna iemand bij jou op de receptie of kantoor met een drukknop de paal laat zakken. Het voordeel van deze oplossing is dat bezoekers zonder kentekenregistratie of afstandsbediening toch gastvrij kunnen worden verwelkomd.

anti_terrorisme_bollard_portacon_verkeerspaal.png

Beheren van parkeerplaatsen met automatisch verzinkbare palen

Heb je een klein parkeerterrein dat uitsluitend is bedoeld voor je personeel? En voor bezoekers die vooraf een parkeerplaats reserveren? Dan kun je een automatisch verzinkbare verkeerspaal gebruiken voor je parkeerbeheer. In combinatie met een afstandsbediening, intercomsysteem of camerasysteem met kentekenherkenning. Je voorkomt hiermee dat bezoekers van naburige bedrijven, woonwijken of winkels de parkeerplekken voor jouw medewerkers en bezoekers in beslag nemen. Dit is ook een mooie oplossing voor het parkeerbeheer van bijvoorbeeld:

 • Verenigingen van Eigenaars (VvE’s)
 • campings
 • bungalowparken
 • recreatieterreinen
 •  jachthavens

Portacon is de specialist in automatisch verzinkbare palen

Als specialist in toegangstechnieken levert Portacon verschillende soorten vaste, handmatige en automatische verkeerspalen. Je kunt die bij ons inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing, verlichting en afstandsbediening bestellen. De verkeerspaal die je bestelt krijg je als een complete toolkit inclusief alle accessoires opgestuurd. Met dank aan onze uitstekende handleiding kun je de verkeerspaal vervolgens zelf installeren. Laat je dat liever door een installateur doen? Geen probleem, ook installateurs weten de weg naar Portacon te vinden. Zie onze webshop voor de verschillende soorten verkeerspalen en andere toegangstechnieken.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag