Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Ben je op zoek naar een flexibele en efficiënte manier om een weg, terrein of parkeerplaats tijdelijk af te sluiten? Bijvoorbeeld vanwege een evenement of bouwwerkzaamheden? Dan bieden de automatische paaltjes van Portacon uitkomst. Deze specialist in toegangsbeheer voert een breed assortiment aan verkeerspalen. Deze palen worden ook wel rampalen, pollers of bollards genoemd. We kiezen in deze tekst voor de term paaltjes, omdat verkeerspalen zelden groot zijn. Bovendien worden ze in de volksmond ook vaak zo genoemd.

Om een goede keus te maken in het grote aantal uitvoeringen van paaltjes zijn vooral de volgende twee verschillen belangrijk:

 • het verschil tussen vaste en inzinkbare paaltjes.
 • het verschil tussen handmatige en automatische paaltjes.

Een vast of inzinkbaar paaltje

Er kunnen goede redenen zijn om een weg of terrein voor langere tijd af te sluiten, zoals:

 • het bestrijden van parkeeroverlast
 • een weg in één of twee richtingen afsluiten voor motorvoertuigen
 • een stuk gras of ander groen afschermen voor verkeer of parkeren
 • het versmallen van een weg om vrachtauto’s te weren.

Als beheerder van zo’n weg of terrein kun je vooraf inschatten hoe lang de afsluiting duurt en hoe groot de kans is dat die soms moet worden opgeheven. Bij een afsluiting voor langere tijd, zoals in de genoemde voorbeelden, is een vast paaltje het overwegen waard. Met vast wordt hier bedoeld dat het paaltje niet inzinkbaar is. Indien nodig kan het paaltje tijdelijk worden weggehaald, maar dat kost wél tijd en mankracht. Kies daarom alleen voor een vast paaltje, wanneer je zeker weet dat het paaltje voor langere tijd kan blijven staan én dat hulpdiensten zoals brandweer en ambulance niet hoeven om te rijden om bij omwonenden te komen. Want zij hebben uiteraard geen tijd om het paaltje handmatig te verwijderen.

verkeerspaal rise vigilant 500

Verschillende automatische paaltjes

Een inzinkbaar paaltje is altijd een betere oplossing dan een vast paaltje wanneer de afsluiting regelmatig flexibel moet kunnen worden verwijderd om toegang te verlenen aan bestemmingsverkeer of hulpdiensten. Het is toch altijd even een ‘gedoe’ om een vast paaltje handmatig te verwijderen. Niet alleen vanwege de al genoemde tijd en mankracht die dat kost, maar ook omdat je een goede plek moet hebben om het paaltje tijdelijk op te bergen. Waar laat de chauffeur van een voertuig een vast paaltje na verwijdering? Deze vraag speelt wanneer er meer voertuigen – bijvoorbeeld gedurende een bepaalde periode –  gebruikmaken van een tijdelijke opheffing van de afsluiting. Bij een inzinkbaar paaltje speelt dit probleem niet, omdat het paaltje tijdens de opheffing van de afsluiting diefstal- en vandalismebestendig in de grond zit.

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800
934302478

 • Snel open, 4 seconden
 • Ingebouwde LED verlichting
 • Sterk en betrouwbaar
€ 4.341,58 excl. btw € 5.253,31 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm
9343400

 • Snel open, 5 seconden
 • Sterk en betrouwbaar
 • Gepoedercoat
€ 3.962,00 excl. btw € 4.794,02 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal handbediend RANGER 500

Verkeerspaal handbediend RANGER 500
9343006

 • Sterk en betrouwbaar
 • Gaat door gasveer naar boven
 • Ontwerp als HYDRA 500
€ 2.630,02 excl. btw € 3.182,32 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Een handmatig of automatisch paaltje

Een vast paaltje is per definitie handmatig. Aan zo’n paaltje valt niets te automatiseren, want die kan geen kant op. Bij inzinkbare paaltjes heb je wél de keus tussen een handmatige en een automatische uitvoering. Een handmatig inzinkbaar paaltje installeer je eerst in de laagste stand in de, in zijn instortbehuizing. Met een sleutel activeer je vervolgens een gasveer. Deze gasveer zorgt ervoor dat het paaltje uit zijn instortbehuizing omhoog komt. Het paaltje wordt automatisch vergrendeld zodra het in de hoogste stand staat. Wil je het paaltje tijdelijk verwijderen? Ontgrendel het paaltje dan eerst met de sleutel; daarna kun je het paaltje in de grond laten zakken.

Maken hulpdiensten ook gebruik van de betreffende weg? Geef hen dan ook een sleutel waarmee ze het inzinkbare paaltje handmatig kunnen ontgrendelen. Of geen zo’n sleutel aan leveranciers of collega’s wanneer je met het paaltje een deel van je bedrijfsterrein flexibel wilt afsluiten. Op die manier weer je ongewenste voertuigen op die plek, maar verleen je selectief toegang aan (vracht)auto’s die om uiteenlopende redenen daar (tijdelijk) moeten parkeren. Bijvoorbeeld om te laden en lossen of om de loopafstand voor mensen die slecht ter been zijn zo kort mogelijk te houden.

anti_terrorisme_bollard_portacon_verkeerspaal.png

Handmatige en automatische rampalen

Inzinkbare rampalen kunnen zowel handmatig als automatisch uitgevoerd zijn. Een handmatige rampaal werkt met een gasveer. Wanneer je die gasveer met de daarvoor bestemde sleutel activeert, komt de rampaal uit zijn instortbehuizing uit de grond. Zodra de rampaal helemaal omhoog staat, wordt de paal in die stand automatisch vergrendeld.  

Wil je een rampaal of afstand kunnen bedienen? Kies dan een automatische rampaal. Deze kun je bedienen met een smart app op je mobiele telefoon, een speciale pulsgever (afstandsbediening) of een vaste drukknop. Zo’n vaste knop is handig wanneer je wilt dat alleen iemand op de receptie of kantoor de rampaal kan bedienen. Met een smart app of pulsgever kun je een automatische rampaal door meer gebruikers laten bedienen. Denk aan de vaste gebruikers van een parkeerplaats of aan hulpverleners die afsluitingen van straten en inritten snel moeten kunnen opheffen. Politie, ambulancedienst en brandweer moeten tijdens het aanrijden verkeerspalen op afstand kunnen laten zakken. In geval van nood telt immers elke seconde!

Keuzes in automatische paaltjes

Voorzie je dat het inzinkbare paaltje vaak naar beneden moet om toegang te verlenen aan mensen die geen geschikt alternatief hebben om op de gewenste plek te komen? Kies dan een automatisch verzinkbaar paaltje. Zo’n paaltje heeft een ontvanger die reageert op een puls van een pulsgever zoals een handzender of smartphone. De bestuurder hoeft zijn (vracht)auto niet uit om het paaltje te laten zakken. Deze oplossing werkt veel gemakkelijker en sneller dan een handmatig inzinkbaar paaltje met een ongrendelingssleutel. Je toont hiermee jouw gastvrijheid aan leveranciers, collega’s en klanten. En voor hulpdiensten telt elke seconde.

Automatisch paaltje met drukknop

Je kunt ervoor kiezen om een automatisch inzinkbaar paaltje via een vaste drukknop op de receptie te laten bedienen. Het nadeel hiervan is dat de bezoeker eerst via de intercom contact moet leggen met de receptionist. Er moet dan altijd iemand op de receptie aanwezig zijn om de drukknop te bedienen. Ook werkt deze oplossing alleen tijdens kantooruren, en niet 24/7. Een persoonlijke afstandsbediening zoals een handzender of een smartphone-app werkt altijd. Op die manier kun je automatisch inzinkbare paaltjes ook gebruiken om je parkeerbeheer te personaliseren. Met het paaltje reserveer je een parkeerplaats voor één of enkele personen die deze naar behoefte met hun afstandsbediening kunnen gebruiken en na gebruik ook weer afsluiten.

Bij Portacon kun je automatische paaltjes inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing, verlichting en afstandsbediening bestellen. Zie onze webshop voor de verschillende soorten verkeerspalen en andere toegangstechnieken.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag