Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Je komt ze in het straatbeeld steeds vaker tegen: automatische verkeerspalen waarmee (parkeer)terreinen, wegen en opritten flexibel kunnen worden afgesloten. Flexibel, omdat de paal met één druk op de knop de grond inzakt zodat (vracht)auto’s ongehinderd door kunnen rijden. Die knop kan een app op je smartphone zijn, maar ook een speciale afstandsbediening of een drukknop op het kantoor van de weg- of terreinbeheerder. Sommige wegen of doorgangen zijn te breed om met één verkeerspaal af te kunnen sluiten. Met twee verkeerspalen lukt dat dan meestal wel.

Een andere term voor verkeerspaal is bollard of poller. Beheer je een oprijlaan, toegangsweg of inrit naar een privaat (parkeer)terrein en wil je die flexibel kunnen afsluiten voor onbevoegd autoverkeer? Bijvoorbeeld om te voorkomen dat het parkeerterrein bij jouw bedrijf wordt gebruikt door auto’s die daar niet thuishoren? Denk aan winkelend publiek dat parkeerkosten in de binnenstad wil omzeilen en daarom gratis parkeerplaatsen van jou ‘leent’. Terwijl die plekken juist voor jouw personeel, leveranciers en bezoekers zijn bestemd. Een automatische poller biedt dan uitkomst. Je kunt dit handige hulpmiddel bestellen bij Portacon, jouw specialist in toegangstechniek.

Waarom een automatische poller?

Naast automatische pollers bestaan er ook pollers die je handmatig kunt bedienen. Deze handmatige pollers werken met een gasveer die je met een sleutel kunt activeren. Wanneer je de gasveer activeert, komt de verkeerspaal uit zijn instortbehuizing omhoog. In zijn hoogste stand boven het maaiveld wordt de handmatige poller automatisch vergrendeld. Na ontgrendeling met de sleutel zakt de poller weer terug in de grond.

Wanneer je met verkeerspalen één of enkele privé-parkeerplaatsen wilt afschermen die je niet zo vaak gebruikt, is een handmatige poller een prima oplossing. Zeker wanneer de gebruikers meestal voldoende tijd hebben om uit hun auto te komen voor het handmatig laten zakken van de poller. Of denk aan een toegangsweg naar een natuurterrein die permanent is afgesloten voor auto’s. In principe heeft dan bijvoorbeeld alleen de terreinbeheerder, natuurbeheerder of boswachter een sleutel nodig waarmee de handmatige poller kan worden bediend.

verkeerspaal rise vigilant 500

Een automatische poller of een handmatige verkeerspaal

Is het aantal bevoegde gebruikers van jouw toegangsweg, inrit of parkeerterrein relatief groot? Dan verdient een automatische poller de voorkeur boven een handmatige verkeerspaal. De paal moet dan dagelijks zo vaak omhoog en omlaag, dat dit automatisch en soepel moet gaan om het verkeer vlot door te laten stromen. Bij een automatische poller kunnen de gebruikers in hun voertuig blijven zitten. Met een afstandsbediening of smart app op hun telefoon laten ze de poller in de grond zakken. Zodra het voertuig de poller achter zich heeft gelaten, komt die weer uit de grond. Zodat onbevoegden geen kans krijgen om met hun auto achter hun voorganger aan te glippen. In plaats van een smart app of afstandsbediening kan ook een camerasysteem met kentekenherkenning worden gebruikt om een automatische poller aan te sturen.

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800
934302478

  • Snel open, 4 seconden
  • Ingebouwde LED verlichting
  • Sterk en betrouwbaar

Regular Price € 4.341,58 excl. btw

€ 3.650,00 excl. btw € 4.416,50 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm
9343400

  • Snel open, 5 seconden
  • Sterk en betrouwbaar
  • Gepoedercoat
€ 3.962,00 excl. btw € 4.794,02 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal handbediend RANGER 500

Verkeerspaal handbediend RANGER 500
9343006

  • Sterk en betrouwbaar
  • Gaat door gasveer naar boven
  • Ontwerp als HYDRA 500
€ 2.630,02 excl. btw € 3.182,32 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Wanneer een automatische poller in plaats van een slagboom?

Wanneer er voortdurend (vracht)auto’s jouw (parkeer)terrein op en af rijden, is een slagboom een betere optie dan een automatische poller. Een slagboom gaat sneller omhoog en omlaag dan een poller. Neem de oprit van een vakantiepark. In het hoogseizoen rijden de gasten op het park af en aan. Je kunt dat verkeer dan soepeler reguleren met een slagboom dan met een verkeerspaal. Daar komt bij dat een verkeerspaal meer schade aan een doorrijdend voertuig veroorzaakt dan een slagboom.

anti_terrorisme_bollard_portacon_verkeerspaal.pngFrequentie van bezoek van invloed op de automatische poller

Wanneer de frequentie van jouw (auto)bezoek laag is, kun je de toegang tot je (parkeer)terrein beter beheren met een poller dan met een slagboom. Een poller neemt als toegangsinstallatie minder ruimte in beslag  en valt in ingezonken toestand samen met het wegdek. De poller is hiermee zowel een subtiele als robuuste toegangstechniek. Robuust omdat een poller weers- en vandalismebestendig is. Een doorrijdende automobilist veroorzaakt meer schade aan zijn voertuig dan aan de poller. Een poller wordt om die reden ook wel een rampaal genoemd. Bijkomend voordeel is dat een poller voetgangers en fietsers geen strobreed in de weg legt. De poller is een ideale toegangstechniek voor opritten en wegen waar langzame verkeersdeelnemers onbeperkt gebruik van mogen maken. Een verkeerspaal vormt alleen een belemmering voor (vracht)auto’s en dat is ook precies de bedoeling van dit hulpmiddel.

 

Een automatische poller van Portacon

Bij Portacon heb je keus uit diverse soorten handmatige en automatische verkeerspalen, inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing, verlichting en afstandsbediening. Wij leveren jouw verkeerspaal inclusief alle benodigde accessoires als complete toolkit aan. Met dank aan een uitgebreide en gebruiksvriendelijke montagehandleiding kun je je verkeerspaal zelf installeren, wanneer je enige technische aanleg hebt. Mis je die? Geen probleem, ook jouw installateur weet de weg naar ons assortiment te vinden.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag