Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Heb je de ProAccess van Bircher al gezien op onze webshop?

De ProAccess is een nieuwe aanwezigheidssensor van Bircher. Het voertuig aanwezigheidssensor is uitermate geschikt voor slagbomen en poorten

PROACCESS I.P.V. DETECTIELUS

Er zijn soms situaties waarin het niet mogelijk is om een detectielus toe te passen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in een wegdek waar gewapend beton is toegepast. Hiervoor heeft Bircher de ultieme oplossing: de ProAccess voertuig aanwezigheidsmelder. De ProAccess activeert snel een slagboom, ticketsysteem, verkeerspaal of poort wanneer er een voertuig nadert. Daarnaast is de aanwezigheidsmelder ook geschikt om voertuigen te beschermen voor bijvoorbeeld het bewegende deel van een slagboom. 

MICROWAVE EN ULTRASONIC TECHNOLOGIE

De ProAccess is voorzien van twee verschillende technologieën:

  • Microwave
  • Ultrasonic

De microwave technologie maakt gebruik van doppler om een voertuig te detecteren die nadert. De FMCW technologie van de microwave zorgt er juist voor om de aanwezigheid van een voertuig te detecteren. Om objecten te detecteren die dicht bij de sensor zitten wordt er gebruik gemaakt van ultrasonic technologie. 

De microwave module is boven in de ProAccess gevestigd. Deze technologie is geschikt voor het detecteren van grotere objecten en zal voetgangers negeren. Wanneer de microwave technologie een object detecteert, zal de aanwezigheidsdetectie van de mircowave worden geactiveerd. De aanwezigheidsdetectie van de microwave heeft een bereik van 0,8 - 5,5 meter.

Bij de ultraconic technologie heet de aanwezigheidsdetectie juist een  bereik van 0,1 - 1 meter. Wanneer de ProAccess geen beweegbaar object detecteert, zal de aanwezigheidsdetectie niet getriggerd worden.

Om zelfs in winterse omstandigheden te kunnen detecteren is de ProAccess voorzien van een ingebouwd verwarmingselement. Hierdoor smelt de sneeuw en kan de ProAccess gewoon zijn werk doen. 

TECHNISCHE GEGEVENS

Voeding: 12-24 Vdc
Afmeting: 175x80x72,5 mm (hxbxd)
Gewicht: 420 gram
Beschermingsgraad: IP65
Bedrijfstemperatuur: -30 tot 50°C
Installatie hoogte: 500 mm
Bereik microwave sensor: 0,8 tot 5,5 m
Bereik ultrasonic sensor: 0,1 tot 1,5 m
Reactietijd: 0,5 sec.
Relais uitgang: NO/NC

MONTAGE EN INSTALLATIE

Wanneer je de ProAccess plaatst moet er rekening gehouden worden met een aantal dingen. Zo moet de aanwezigheidsmelder niet geplaatst worden bij bewegende objecten. Denk bijvoorbeeld aan vlaggen of reclame banners, maar ook aan bomen die kunnen bewegen door de wind. Wanneer er een bord in de buurt van de ProAccess staat, moet deze niet in het detectieveld staan. Als dit wel het geval is, dan kan het zijn dat wanneer een voertuig het detectie gebiedt verlaat, de sensor alsnog blijft detecteren, omdat er een vast object zoals een bord in het detectieveld staat. Ook wanneer het oppervlakte niet vlak is, kan de ProAccess moeite hebben met detecteren. Verder kunnen fluoriscerende lampen van invloed zijn op de sensor. Als laatste kan een slagboom voorzien van rok of een bordje een verkeerde detectie opleveren. 

Het monteren van de ProAccess hangt af van de functie en werking van de sensor. Bekijk de handleiding zorgvuldig en zorg dat de ProAccess voorzien is van de juiste montage hoek. Er zijn voor de installatie verschillende instellingen mogelijk. Ook hierbij is het van belang te onthouden welke functie de ProAccess heeft. Nadat de ProAccess is geïnstalleerd, moet de sensor goed getest worden. Dit kan eenvoudig door op verschillende afstanden de sensor lopend te passeren. Wanneer deze test geslaagd is, moet de test herhaalt worden met een voertuig. Let er wel op dat dit gebeurd over het volledige detectiegebied. 

Meer informatie over de ProAccess voertuig aanwezigheidsmelder? Bekijk de productpagina op onze website of vraag het aan één van onze adviseurs.