Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

De garagedeur gaat voor je open terwijl je met je auto het erf oprijdt….Of de schuifdeuren tussen de afdelingen in je bedrijf schuiven open door op een knop op de muur te drukken. Gemak dient de mens. Maar automatische deuren zijn niet alleen gemakkelijk, ze kunnen ook de veiligheid van je gebouw of organisatie verbeteren. Bijvoorbeeld door de afstandsbediening te koppelen aan een systeem voor toegangsbeveiliging. Zoals een proximitylezer die kan worden bediend met een kaart, pasje of badge. Met behulp van een toegangscontrolesysteem kun je de houders van zo’n toegangsmiddel hun eigen, persoonlijke toegangsrechten geven.

Voor het juiste evenwicht tussen veiligheid en gemak moet je bij een bedrijf zijn dat is gespecialiseerd in toegangsautomatisering én toegangsbeveiliging. Portacon is zo’n bedrijf. We bieden veel technische oplossingen aan die veiligheid en gemak soepel combineren en integreren. Zoals openers voor draaideuren en schuifdeuren. Met die openers kun je bestaande handmatige deuren in je woning of bedrijf alsnog automatiseren.

Voor het automatiseren van een deur, zodat je die op afstand kunt openen én beveiligen, heb je de volgende onderdelen nodig:

  • een opener
  • bevestigingsmateriaal
  • een afstandsbediening.

Openers voor deuren

Om de juiste opener voor een bestaande deur te kiezen, is in de eerste plaats het verschil tussen schuif- en draaideuren van belang. Bij een schuifdeur werkt de automaat met een arm die in- en uitschuift. Dus feitelijk twee armen die over elkaar heen bewegen. De arm van een schuifdeuropener hoeft immers niet te scharnieren, aangezien de schuifdeur op één lijn met het deurkozijn heen en weer beweegt. Een draaideur scharniert van het kozijn af en heeft daarom een opener nodig met een knikarm. Dat is een arm die uit twee delen bestaat met een scharnier ertussen. Vergelijk het maar met je armen en benen die dankzij je ellebogen en knieën kunnen scharnieren.

Hou bij het kiezen van een geschikte draaideuropener of schuifdeuropener verder rekening met:

  • het gewicht van de deur.

Hoe zwaarder de deur, hoe sterker de elektromotor moet zijn om die open te kunnen trekken of schuiven. Sommige deurautomaten kunnen deuren tot een gewicht van 120 of 130 kilogram aan, maar er zijn ook openers met een trek- of schuifkracht tot 200 kilogram.

  • de afmetingen van de deur.

Het gaat hierbij vooral om de breedte van de deur. Hoe breder een draaideur, hoe langer de knikarm moet zijn om de deur volledig te kunnen openen en sluiten. Bij een schuifdeur bepaalt de lengte van de uitschuifbare arm hoe ver de deur open en dicht kan schuiven.

  • het gebruik van de deur.

In welke situatie wordt de deur gebruikt, die je wilt automatiseren? In een zorginstelling bijvoorbeeld moet rekening worden gehouden met minder mobiele mensen die meer tijd nodig hebben om de deuropening te passeren. Er zijn deurautomaten met instellingen en beveiligingen die op dit soort situaties zijn afgestemd.

Er zijn ook deurautomaten voor dubbele schuif- en draaideuren. Schuifdeuren zijn vaak dubbel uitgevoerd. In principe is voor elke deur die je automatisch wilt laten openen een afzonderlijke opener nodig. Portacon levert installatiekits met automaten voor dubbele deuren.

Bevestigingsmateriaal voor deurautomaten

Om goed te kunnen functioneren moeten deurautomaten op een degelijke manier aan het deurkozijn of de muur worden bevestigd. Portacon levert complete doe-het-zelf-kits met al het materiaal dat je nodig hebt om de deurautomaat goed te bevestigen. Denk hierbij aan:

  • bevestigingsrail (voor openers van schuifdeuren)
  • geleidingsrail (voor openers van schuifdeuren)
  • bevestigingsprofiel
  • specifiek bevestigingsmateriaal voor toebehoren zoals sensoren en beveiligingen.

Afstandsbediening van automatische deuren

Met dank aan de elektrische aansturing kan een automatische deur op allerlei manieren op afstand worden bediend. Bijvoorbeeld via een sensor, een sleutelschakelaar, een drukknop, een handzender, een proximitylezer of een app op je telefoon. Wanneer alleen gemak een rol speelt, en veiligheid niet, is een sensor of drukknop de eenvoudigste manier. Bij een sensor gaat de deur voor iedereen automatisch open en een drukknop kan iedereen indrukken.

Wil je het de mensen in je gebouw niet alleen gemakkelijk maken om deuren te gebruiken, maar ook bepalen wie welke deur mag gebruiken om een ruimte binnen te komen? Denk hierbij aan deuren van ruimtes of afdelingen waar niet iedereen zomaar mag komen. Bijvoorbeeld omdat er waardevolle spullen liggen opgeslagen of kwetsbare apparatuur aanwezig is. Denk ook aan klimaatruimtes waarvan de deur zoveel mogelijk dicht moet blijven om er de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en luchtcirculatie zo stabiel mogelijk te houden. In dat soort situaties is het raadzaam om de automatisering van deuren te combineren met een systeem voor toegangscontrole en toegangsbeveiliging. Mensen die zijn bevoegd om die deuren te gebruiken, krijgen dan bijvoorbeeld een pasje, badge of toegangscode om die deuren op afstand te openen. Ook kun je in een toegangscontrolesysteem nagaan wie er op welk moment welke deur heeft geopend en nieuwe gebruikers van deuren toewijzen.

Portacon denkt graag met je mee om de juiste deurautomaat te kiezen en ook over de manier waarop je die wilt beveiligen en bedienen. Portacon levert oplossingen waarmee je toegangsautomatisering, toegangsbeveiliging en toegangscontrole op een efficiënte manier met elkaar kunt combineren. Met dank aan onze doe-het-zelf-kits kun je die oplossingen bovendien zelf installeren.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag