Voor 15:00 besteld, vandaag GRATIS verzonden!

Steeds meer installaties worden elektrotechnisch aangestuurd. Niet alleen binnen gebouwen, maar ook daarbuiten. Denk aan poortopenersverkeerspalen en slagbomenEn het aantal accessoires per installatie neemt eveneens zienderogen toe. Zoals geluid- en lichtsignalen om automobilisten of bezoekers ergens op te attenderen of een intercom als onderdeel van een installatie voor toegangsbeveiligingHoewel deze installaties en accessoires door gebruikers steeds vaker draadloos via hun smartphone kunnen worden bediend, zijn er nog steeds kabelssnoeren, schakelingen en zekeringen nodig voor de elektrotechnische aansturing en aandrijving ervan. 

Hoe beschermt u effectief uw buitenelektra en bergt u alle elektronica voor de aansturing van een buiteninstallatie ordelijkop? Denk dan eens aan de meterkast in uw bedrijfsgebouw of woning. In een meterkast is alle elektra voor de aansturing van uw licht- en stroomnet netjes en veilig weggewerkt. De zogenoemde straatkast is de buitenvariant van de meterkast. De straatkast is dus uw meterkast voor uw buitenelektra. Portacon, uw totaalleverancier van installaties voor toegangsautomatisering en toegangsbeveiliging, levert roestvrijstalen (rvs) elektrabuitenkasten in drie afmetingen en drie kleuren. Met handige uitsparingen voor de ondergrondse doorvoer van kabels. Met een rvs straatkast van Portacon kunt u de elektrotechnische aansturing van één of meer van uw buiteninstallaties op één plek veilig beschermen en netjes opbergen.

Straatkast RVS RAL 9005 incl. sokkel - middel

Straatkast RVS RAL 9005 incl. sokkel - middel
409435

 • Kleur: RAL 9005
 • 1100x435x265 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 458,00 excl. btw € 554,18 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Straatkast RVS incl. sokkel - groot

Straatkast RVS incl. sokkel - groot
400580

 • Kleur: RAL 7037
 • 1250x580x238 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 612,00 excl. btw € 740,52 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Wat zijn de voordelen van een elektrakast buiten?

Een straatkast voor uw buitenelektra heeft de volgende voordelen:

 • u houdt alle onderdelen van de elektrotechnische aansturing van één of meer buiteninstallaties overzichtelijk bij elkaar
 • u beschermt uw buitenelektra inclusief installatie(s) tegen weersinvloeden, diefstal en vandalisme
 • u schermt uw buitenelektra met een eigen meterkast veilig af van uw binnenelektra
 • u maakt het onderhoud aan uw elektrotechnische buiteninstallaties met een buitenkast gemakkelijker en overzichtelijker.

Straatkast Portacon

Installeer uw eigen installaties met een elektrakast buiten

Bent u handig en installeert u het liefst zelf een buiteninstallatie voor toegangsautomatisering, zoals een poortopener of slagboomBijvoorbeeld met een zelfbouwpakket of montagekit van Portacon? Weet dan dat u bij dezelfde leverancier een bijpassende elektrakast, stroomkast, schakelkast of meterkast kunt bestellen. Deze termen betekenen allemaal hetzelfde: een eenvoudige, maar doeltreffende straatkast voor de behuizing van de elektrotechnische aansturing van uw buiteninstallaties. De straatkasten van Portacon zijn zo uitgevoerd, dat alle elektra van elke willekeurige buiteninstallatie erin past. Onafhankelijk van de leverancier van de installatie zelf. Vanaf de elektrakast lopen de kabels netjes onder de grond naar de installatie toe. Alle installaties van Portacon zijn voorzien van een degelijke behuizing van de elektronica die op de installatie zelf is aangebracht. Vanuit een straatkast van Portacon kunt u desgewenst meerdere buiteninstallaties aansturen. 

Koop uw elektrakast buiten bij Portacon

De producten van Portacon kenmerken zich door veiligheiden gemak. Want dat zijn de eigenschappen die de afnemers van zelfbouwpakketten eisenAlleen door aan deze criteria te voldoen, kunnen particulieren met de doe-het-zelf-kits van Portacon zelf hun installatie voor toegangsautomatisering of toegangsbeveiliging installeren. Daarom levert Portacon graag totaaloplossingen inclusief accessoireszoals straatkasten en kunnen die accessoires later ook altijd los bijbesteld worden. Dat is wel zo veiligen gemakkelijk. Want losse eindjes zijn in de elektrotechniek levensgevaarlijk, in de meest letterlijke zin van het woord.

Onderhoud en montage van een elektrakast buiten

Portacon eist ook van zijn los leverbare straatkasten dat die veiligen gemakkelijk in montage en onderhoud zijn. Veilig: alle straatkasten van Portacon zijn van roestvrijstaal en voorzien van een poedercoating die een extra beschermlaag tegen vuil en corrosie vormt. Verder zijn de kasten voorzien van een demontabele voorplaat met slot, waardoor dieven en vandalisten niet bij de elektronica kunnen komen. Gemakkelijk: in elke Portacon elektrakast zit een montagebord waaraan u de elektronica voor de aansturing van uw buiteninstallatie(s) kunt bevestigen. Ook heeft elke stroomkast van Portacon een sokkel waarmee u de stroomkast van uw elektrotechnische buiteninstallatie stevig in de grond kunt funderen. En met de uitsparingen voor uw ondergrondse kabeldoorvoeringen tussen de straatkast en uw buiteninstallatie heeft Portacon alvast rekening gehouden; die zijn al standaard onderin de kast aangebracht. Namelijk op twee plaatsen: aan de voorkant en aan de onderkant, in het gedeelte van de stroomkast dat onder de grond verdwijnt. 

Ga naar Portacon om te onderzoeken welke straatkast het beste bij uw buiteninstallatie(s) past.

Straatkast RVS RAL 9005 incl. sokkel - middel

Straatkast RVS RAL 9005 incl. sokkel - middel
409435

 • Kleur: RAL 9005
 • 1100x435x265 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 458,00 excl. btw € 554,18 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Straatkast RVS incl. sokkel - groot

Straatkast RVS incl. sokkel - groot
400580

 • Kleur: RAL 7037
 • 1250x580x238 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 612,00 excl. btw € 740,52 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag