Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Het is wel zo fijn om te zien en te horen wie er thuis voor je deur staat, zodra de deurbel gaat. Stel dat je de bezoeker aan zijn of haar stem en/of gezicht niet herkent en jouw eerste indruk van die persoon jou een onveilig gevoel geeft. Dan kun je alsnog beslissen om niet open te doen. In de meeste gevallen zul je dat natuurlijk gewoon doen, omdat het meestal bekenden zijn die bij je aanbellen. Maar onveiligheid zit altijd in die uitzonderingen die de regel bevestigen. Ouderen die thuis zijn beroofd door oplichters kunnen hierover meepraten. En laat nou net die vorm van criminaliteit hand over hand toenemen.

Intercom deurbel en toegangsbeveiliging

Een deurbel met intercom is een vorm van toegangsbeveiliging in je directe woonomgeving. Denk hierbij ook aan de centrale intercom in de hal van een appartementencomplex. In een bedrijf is toegangsbeveiliging aan de deur of poort niet minder belangrijk dan thuis. Als ondernemer wil je geen mensen met verkeerde bedoelingen over de vloer. Onbekenden melden zich bij de intercom aan de poort of de hoofdingang om zich te melden voor een afspraak. Een intercom is dan een minimale vereiste om een veilige inschatting te maken van de persoon die zich meldt. Het is ook wel zo gastvrij om een bezoeker die zich meldt de kans te geven om zich voor te stellen en uit te leggen waarvoor hij of zij komt.

Intercom deurbellen van Portacon

Er zijn veel soorten intercomsystemen op de markt, met allerlei verschillende functionaliteiten. Als specialist in toegangsbeveiliging kan Portacon jou vrijblijvend adviseren over het systeem dat het beste bij jouw woon- of bedrijfssituatie past. Wij maken bijvoorbeeld onderscheid tussen:

  • intercom deurbel met alleen audio
  • intercom deurbel met audio én camera
  • intercom deurbel met digitale binnenpost.

Intercom deurbel met alleen audio

Vind je het voldoende dat je met iemand die bij je aanbelt alleen kunt praten en hoef je niet direct zijn of haar gezicht te zien? Dan is een intercom deurbel met alleen audio voldoende. Een deurbel met intercom maar zonder camera is uitgerust met een buitenpost met deurbel, microfoon en speaker en een binnenpost met microfoon en speaker.

Intercom deurbel met audio én camera

Kijk je je onbekende bezoeker graag even in het gezicht, om te kunnen inschatten of je ‘goed volk’ aan de deur hebt? Ga dan voor een intercom deurbel met audio én camera. Je krijgt dan op je buitenpost niet alleen een deurbel, microfoon en speaker, maar ook een camera. Je binnenpost met microfoon en speaker wordt uitgebreid met een beeldscherm waarop je kunt zien wie er bij je aanbelt. Een intercom met videofunctie wordt ook wel een videofoon genoemd.

Intercom deurbel met digitale binnenpost

Traditionele intercomsystemen hebben een fysieke binnenpost. Die binnenpost is het kastje waarmee de gast zijn of haar bezoeker kan zien, te woord staan en binnenlaten. Door toedoen van de digitalisering kan die binnenpost worden vervangen door jouw mobiele telefoon. Dit kan op twee manieren: via GSM video intercom of via IP video intercom.

IP video intercom wordt vaker gebruikt dan GSM video intercom, omdat de meeste huishoudens en bedrijven tegenwoordig via internet zijn aangesloten op een IP-netwerk. In essentie werken beide systemen hetzelfde: jouw bezoeker drukt op de fysieke deurbel van een fysieke buitenpost en vervolgens schakelt de intercom hem of haar door naar jouw telefoon of die van jouw receptionist. Een fysieke binnenpost in de vorm van een stationair kastje met luidspreker, microfoon en beeldscherm is niet langer nodig. Voor dat doel gebruik je bij GSM video intercom of IP video intercom een smartphone. Overigens kun je bij IP video intercom ook stationaire binnenposten op het IP-netwerk aansluiten. Het functioneren van je intercom is dan niet alleen afhankelijk van je telefoon. Dat is bijvoorbeeld op de receptie van een bedrijf wel zo handig.

Intercom en persoonlijke toegangsautomatisering

Denk de traditionele intercom op basis van beeld en geluid eens weg en vervang dat door het doel van intercom. Dat doel is dat je bezoekers op een gastvrije én veilige manier in je woning of bedrijf binnen kunt laten. Gastvrij betekent vaak ook flexibel en gemakkelijk. Zoals in het geval van je medewerkers die het gebouw in moeten kunnen op tijdstippen dat de receptie onbemand is. Er is dan niemand om de binnenpost van de intercom te bedienen. Collega’s, klanten en toeleveranciers hebben in jouw bedrijf daarom mogelijk al een afstandsbediening, tag, pasje, pincode of Smart App waarmee zij automatisch door de slagboom of poort kunnen en waarmee mogelijk ook diverse binnen- en buitendeuren automatisch voor hen open gaan. Voor iedereen die voor jou als gastheer vertrouwd en bekend is en zich als zodanig bij jou kan identificeren kun je de intercom vervangen door persoonlijke toegangsautomatisering. De intercom kun je dan gebruiken voor mensen die je niet automatisch je gebouw in wilt laten komen. Zij drukken op de bel van de intercom bij de poort of hoofdingang en kunnen vervolgens door jouw receptionist (of iemand anders met die bevoegdheid) worden binnengelaten.

Vraag Portacon vrijblijvend naar de mogelijkheden om jouw intercom deurbel te combineren met andere mogelijkheden voor toegangscontrole. Voor een oplossing op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag