Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Even kunnen zien en horen wie er bij je aanbelt, zodat je weet wie je binnenlaat. Dat is de traditionele functie van een deurbel met intercom. Omdat deze functie inspeelt op onze basisbehoefte aan veiligheid, is de intercom bijna niet weg te denken uit onze woningen en bedrijven. De intercom zal daarom vast nog lang populair blijven. Dat neemt niet weg dat de intercom zich als technische installatie continue ontwikkelt.

De buitenkant van een intercominstallatie ziet er in grote lijnen nog steeds hetzelfde uit als dertig jaar geleden: een kastje bij de ingang van een gebouw met een deurbel, microfoon en speaker. Maar achter die voorkant is er tegenwoordig technisch veel meer mogelijk dan toen. Twee ontwikkelingen maken de afgelopen jaren het verschil tussen de intercom van ‘vroeger’ en ‘nu’:

 • gebruik van video
 • doorschakeling naar mobiele telefoon.

Er zijn tal van digitale mogelijkheden om mensen die je vertrouwt op afstand toegang te verlenen tot jouw woning of bedrijf. Dat kan nog steeds via een intercominstallatie, maar ook met technieken die werken zonder tussenkomst van iemand anders die jouw bezoeker binnenlaat.

Wil je weten welke intercominstallatie het beste bij jouw woning of bedrijf past? Vraag dan advies aan Portacon, jouw specialist in toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering. Hierna lichten we de zojuist genoemde ontwikkelingen rond intercominstallaties toe.

Intercominstallatie met video

Wanneer bekenden bij jou aanbellen, heb je meestal genoeg aan hun stem om hen te herkennen. Bij onbekenden is het wel zo prettig om ook hun gezicht te zien, zodat je beter kunt inschatten wie je voor je hebt. Intercominstallaties met videofunctie bieden jou de mogelijkheid om zowel iemands stem te horen als om zijn of haar gezicht te zien.

Een intercom met videofunctie wordt ook wel een videofoon genoemd. In vergelijking met een intercom met alleen audio beschikt de buitenpost van een videofoon niet alleen over een microfoon en speaker, maar ook over een camera. De binnenpost van een videofoon heeft naast een speaker en microfoon een beeldscherm waarop het camerabeeld van de buitenpost zichtbaar is. Jij kunt de bezoeker die bij jou aanbelt op het beeldscherm zien, maar hij of zij jou niet.

Intercominstallatie met doorschakeling naar mobiele telefoon

Je hoeft tegenwoordig niet meer bij de binnenpost van je intercominstallatie in de buurt te zijn om iemand binnen te laten. Er zijn digitale intercominstallaties die via GSM of IP naar jouw mobiele telefoon doorgeschakeld kunnen worden.

Veel huishoudens en bedrijven zijn via internet aangesloten op een IP-netwerk. Daarom wordt

IP video intercom vaker gebruikt dan GSM video intercom. In principe werken beide systemen hetzelfde. De bezoeker drukt op de deurbel van de intercominstallatie en vervolgens schakelt die installatie hem of haar door naar jouw mobiele telefoon of die van jouw receptionist.

De telefoon maakt een binnenpost met luidspreker, microfoon en beeldscherm overbodig. En dat is heel handig wanneer je iemand op afstand toegang wilt verlenen tot jouw woning of bedrijf. Je hoeft daar dan niet meer fysiek aanwezig te zijn om iemand die zich bij de intercom meldt te woord te staan en binnen te laten.

Toegangsautomatisering draait altijd om een afweging tussen veiligheid en flexibiliteit. Voor mensen die je vertrouwt en op elk gewenst moment jouw woning of bedrijf in moeten kunnen, is een digitale intercominstallatie met doorschakeling naar jouw mobiele telefoon al een hele verbetering. Maar voor die doelgroep zijn tegenwoordig ook andere oplossingen beschikbaar. Denk aan een afstandsbediening, tag, pasje, proximitybadge, pincode of Smart App waarmee jouw collega’s en vaste leveranciers automatisch door de slagboom of poort kunnen. Voor meer informatie over deze en andere toepassingen van toegangsautomatisering kun je terecht bij Portacon.

Vraag Portacon vrijblijvend naar de mogelijkheden om jouw intercom deurbel te combineren met andere mogelijkheden voor toegangscontrole. Voor een oplossing op maat ben je bij ons aan het juiste adres.

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH
DB860957

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Voorzien van proximitylezer
€ 876,58 excl. btw € 1.060,66 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel
DB862710

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Met codepaneel
€ 1.234,05 excl. btw € 1.493,20 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

 • Klein formaat
 • Bediening via App
 • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>


NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag