Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Ben je beheerder van een jachthaven, recreatieterrein, camping of bungalowpark? Dan heb je vast te maken met één of meer technische installaties in de buitenlucht. Denk aan een meterkast voor gas of elektriciteit. Zo’n buitenvoorziening wil je natuurlijk netjes opbergen, zodat die geen last heeft van omgevingsinvloeden zoals neerslag, storm of vandalisme.

Als specialist in toegangsautomatisering weet Portacon welke eisen er worden gesteld aan de behuizing van technische buiteninstallaties zoals de aandrijving van poorten en slagbomen. Zodat de kwetsbare onderdelen van die installaties goed worden beschermd tegen schadelijke invloeden uit de omgeving.

Een mooie compacte straatkast staat op jouw terrein natuurlijk ook wel zo netjes en verzorgd. We hebben niet alleen straatkasten voor de aandrijving van toegangsinstallaties in ons assortiment, maar ook voor gas- en elektriciteitsmeters. Zo kunt u een speciale kast voor gasmetervoorzieningen bij Portacon bestellen.

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009
400600

 • Kleur: RAL 6009
 • 600x600x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 518,70 excl. btw € 627,63 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik
400700

 • Kleur: RAL 7037
 • 1000x700x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 1.929,90 excl. btw € 2.335,18 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Waarom een kast voor gasmeter kopen?

Stel dat je eigenaar of beheerder van een vakantiepark bent en stacaravans of zomerhuisjes verhuurt.  Je wilt dan het elektriciteits- en gasverbruik per caravan of huisje bij kunnen houden. Zodat je de energiekosten per huurder te verrekenen. In stacaravans en (kleinere) zomerhuisjes is binnen mogelijk geen plek voor een meterkast. Je hebt dan een straatkast nodig om de elektriciteits- of gasmeter buiten te installeren. Voor zo’n buiteninstallatie kunnen overigens ook andere redenen zijn, zoals de specifieke inrichting van het elektriciteitsnet of gasnet op uw park.

Straatkast_Portacon.jpg

Een kastbehuizing voor gasmeter

Een behuizing voor een meterkast moet zijn afgestemd op de specifieke kenmerken van jouw elektriciteits- of gasmeter. Denk hierbij aan de inbouwruimte voor de metervoorziening, uitsparingen voor het bijbehorende leidingwerk en allerlei koppelingen en beveiligingen. Simpel gezegd: een straatkast is niet alleen robuust, maar heeft ook de juiste afmetingen en gaten op de juiste plek.

Een gasmeterkast van Portacon voldoet aan die eisen. Met die behuizing berg je een gasmetervoorziening op jouw terrein netjes op. Onze gasmeterkast is van roestvrij staal (RVS) en daarmee voldoende robuust.

Een straatkast veranker je met schroeven op een betonnen fundering. Voor dit doel leveren we desgewenst een RVS-bodemplaat met onze straatkasten mee. Zo’n bodemplaat noemen we een fundatie. Voor onze gasmeterkast hebben we een speciale fundatie in ons assortiment.

Met een gasmeterkast van Portacon scherm je jouw gasmetervoorziening af van schadelijke externe invloeden. Denk hierbij aan weersinvloeden zoals sneeuw, regen en storm. Onze gasmeterkasten zijn ook bestendig tegen vandalisme en diefstal. Je voorkomt hiermee dat onverlaten jouw gasmeter moedwillig vernielen of onderdelen van koper, zink of messing uit jouw installatie stelen.

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009
400600

 • Kleur: RAL 6009
 • 600x600x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 518,70 excl. btw € 627,63 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik
400700

 • Kleur: RAL 7037
 • 1000x700x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 1.929,90 excl. btw € 2.335,18 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Kast voor gasmeter van Portacon

De gasmeterkast van Portacon is leverbaar in de kleur RAL6009 en is standaard voorzien van een slot met sleutel en handgreep. Onze gasmeterkast is mooi compact: 600 mm x 600 mm x 300 mm. Die laatste afmeting (30 centimeter) betreft de diepte; 24 centimeter (80%) hiervan kun je benutten als inbouwruimte voor de gasmetervoorziening.

Een gasmetervoorziening zet je niet los in de gasmeterkast, maar monteer je op een zogenoemd montagebord. Het montagebord van de gasmeterkast van Portacon meet 520 mm (hoogte) bij 560 mm (breedte).

Kast voor gasmeters G4 en G6

De gasmeterkast van Portacon is bedoeld voor een gasmeter G4 of G6. Een G4-gasmeter is voldoende voor het gasverbruik van een woning, vakantiehuisje of stacaravan. Heb je een gasmeter nodig  voor bijvoorbeeld een winkel of bedrijfsverzamelgebouw? Dan kom je gelet op het grotere verbruik uit bij een G6-meter. Een tussenmeter is in principe nooit groter dan de hoofdmeter van jouw gasleverancier. Met een G4 tussenmeter zit je dus altijd goed wanneer de hoofdmeter ook een G4 is.

Je gebruikt een gasmeterkast om een tussenmeter netjes en veilig buiten te kunnen installeren. Het aantal gasmeterkasten komt dus één op één overeen met het aantal tussenmeters dat je buiten nodig hebt. Het aantal tussenmeters is op zijn beurt afhankelijk van de gebouwen of ruimtes waarvan je het gasverbruik afzonderlijk wilt registreren.

De gasmeterkast van Portacon is ontworpen voor de gasmeters G4 en G6. De inbouwruimte en uitsparingen voor leidingen zijn op deze meters afgestemd.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

Stel uw vraag