Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Wilt u de poort op uw oprit of oprijlaan op afstand kunnen bedienen? Dan hoeft u alleen een automatische poortopener aan te schaffen en installeren. De kosten van automatische poortopeners hangen van diverse factoren af. Zo zijn er speciale openers voor draaipoorten en schuifpoorten. Ook zijn er verschillen tussen lineaire poortopeners en openers met een knikarm. Daarnaast zijn er bovengrondse en ondergrondse openers. De kracht van poortopeners kan ook verschillen.

Poortopener 1 WEB


Bij Portacon, uw specialist in toegangsautomatisering, kunt u voor alle verschillende uitvoeringen van poortopeners in diverse prijsklassen terecht. Zodat u de opener kunt kiezen die het beste bij uw situatie past. Hierna gaan we in op de kosten van:

 

Poortopener kit BEAUTY

Poortopener kit BEAUTY
BYOU01

  • Eenvoudig te monteren
  • Energiezuinig, A-label
  • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 455,76 excl. btw

€ 398,00 excl. btw € 481,58 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit Hermes 200

Poortopener kit Hermes 200
220020

  • Scherpe prijs
  • Voor vleugels tot 2 mtr
  • Met ingebouwde eindaanslag

Regular Price € 368,00 excl. btw

€ 299,00 excl. btw € 361,79 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener kit BILL30M

Poortopener kit BILL30M
9591400

  • Sterke poortopener
  • Voor vleugels tot 2,5 mtr.
  • Stalen, bronzen tandwielen
€ 828,70 excl. btw € 1.002,73 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Kosten van lineaire poortopeners

Een lineaire poort- of hekopener heeft een spindel of cilinder die in- of uitschuift. Hierdoor komt de poortvleugel in beweging. Hoe langer de cilinder in verhouding met de breedte van de poortvleugel, hoe krachtiger de aandrijving. In principe heeft u bij een bredere poortvleugel dus een hekopener met een langere cilinder nodig. Ook houdt een langere cilinder de poortvleugel beter op zijn plaats wanneer die ongewenst wordt opengedrukt. Maar dit wil niet zeggen dat de uitschuiflengte van de cilinder exact afhangt van de breedte van de poortvleugel. Een hekopener met een korte cilinder kan namelijk ook worden gebruikt om een brede poortvleugel aan te drijven. Andersom is ook mogelijk: het aandrijven van een smalle (korte) poortvleugel door een hekopener met een lange cilinder. Belangrijker is de bevestigingshoek die de opener tussen de staander en de poort maakt. Die bepaalt het principe van de ophanging en daarmee de kracht van de aandrijving. Lineaire poortopeners zijn zowel in sets als individueel verkrijgbaar. Een set is een dubbele uitvoering: twee lineaire openers voor een draaipoort die uit twee vleugels bestaat (één opener per vleugel). Bij een individuele uitvoering koopt u een aandrijving/motor voor het automatisch openen van één poortvleugel. Portacon levert sets van lineaire poortopeners voor poortvleugels tot een lengte van 5 meter. Met zo’n set automatiseert u dus poorten met twee vleugels die samen een breedte van  maximaal 10 meter overbruggen. De kosten van een lineaire set zoals u die bij Portacon kunt bestellen zijn afhankelijk van de uitschuiflengte (slag) en andere specificaties. Individuele poortopeners/motoren zijn bij Portacon eveneens in diverse uitvoeringen en prijsklassen verkrijgbaar. Met de duurste variant kunnen poortvleugels tot maximaal 5 meter worden geautomatiseerd. Bij Portacon kunt u lineaire poortopeners aanschaffen die zijn voorzien van een ingebouwde eindaanslag. Die heeft als voordeel dat u geen middenaanslag in uw oprit of oprijlaan hoeft aan te brengen. Op de lineaire poortopeners pagina worden alle gegevens en prijzen weergegeven. 

Beauty poortopener 680x250 WEB

Kosten van knikarm poortopeners

Een lineaire poortopener werkt alleen wanneer deze op één lijn met de poortvleugel is gemonteerd en de punt van de motor iets naar de poort toe is gedraaid. Hangen uw poortvleugels tussen grote gemetselde kolommen? Dan is het lastig om de opener op één lijn met de poortvleugels te monteren en kunt u beter een poortopener met knikarm motor kiezen. Belangrijk is het exacte bevestigingspunt van de poortopener ten opzichte van de staander en de scharnier. Zie hiervoor de X- en Y-maat in de handleiding van de opener. Bij de montage van de poortopener mag niet van deze maatvoering worden afgeweken. Een knikarm motor opent de poortvleugel door deze naar binnen te trekken. De motor wordt aan de binnenkant van de poortpaal of gemetselde kolom bevestigd, de knikarm aan de poort zelf. De knikarm bestaat uit twee delen die in het midden scharnieren. Evenals de lineaire openers zijn ook de openers met een knikarm bij Portacon zowel in sets als los te koop. De prijs is onder andere afhankelijk van de dikte van de kolom waarop de opener wordt gemonteerd. Er zijn knikarmmotoren voor kolommen tot 36 centimeter en knikarmmotoren voor grotere kolommen met een dikte groter dan 36 centimeter. Het volledige aanbod en de prijzen worden weergegeven op onze draaipoortopeners pagina

Poortopener 21 04 17 680x250 WEB

Kosten van ondergrondse poortopeners

Een poort- of hekopener met ondergrondse motor wordt aangebracht onder het draaipunt van de poort, in een metalen of roestvrijstalen motorbak. Deze motorbak wordt in beton verankerd en afgesloten met een deksel. Deze aandrijving werkt alleen goed wanneer de motoras precies onder het draaipunt van de poort zit. Het voordeel van een ondergrondse opener is dat de aandrijving bijna onzichtbaar kan worden weggewerkt. Heeft u al een draaipoort geïnstalleerd en zoekt u daar de meest geschikte aandrijving voor? In verband met de maatvoering is een ondergrondse poortopener dan meestal moeilijk toepasbaar. Bij een nieuwe poort kunt u op voorhand rekening houden met de plek waar de ondergrondse poortopener moet komen.Portacon levert ondergrondse openers voor draaipoorten tot 3,5 meter in diverse uitvoeringen. De kosten zijn afhankelijk van specificaties zoals vleugellengte, openingssnelheid, beveiliging, blokkering en behuizing. Meer specifieke informatie kunt u vinden op de ondergrondse motoren pagina.

Ondergronds poortopener 680x250 WEB

Kosten van schuifpoortopeners

Het automatiseren van schuifpoorten is eenvoudig. Over de hele lengte van de poort wordt een tandlat gemonteerd. De tandlat is in twee soorten verkrijgbaar: verzinkt metaal of nylon. De nylon versie laat een schuifpoort bijna geruisloos open. De schuifpoortopener wordt tussen de poortportalen en naast de poort op een betonfundering gemonteerd. Een tandwiel drijft de tandlat aan, waardoor de poort kan bewegen. Portacon levert schuifpoortopeners in diverse prijsklassen. De prijzen variëren van €270 tot €4400 en hangen af van uitvoeringsspecificaties zoals aandrijfkracht, design, materiaalgebruik, beveiliging en openingssnelheid. De duurste uitvoering kan schuifpoorten tot 4500 kg aandrijven. Bij Portacon kan de poortopener door onze monteur worden geplaatst of als doe-het-zelf systeem. Laat je informeren over de mogelijkheden.