Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Wanneer u uw oprit heeft beveiligd met een schuifpoort, is het wel zo handig om die automatisch en op afstand te kunnen bedienen. U hoeft dan niet uw auto uit om de poort te openen en vervolgens uw oprit op of af te rijden. U kunt een bestaande schuifpoort automatiseren door een schuifpoortopener te installeren. Hierna wordt uitgelegd hoe u een automatische schuifpoortopener zelf kunt plaatsen.

Schuifpoortmotor BULL624.S TURBO 24V

Schuifpoortmotor BULL624.S TURBO 24V
9590904

 • Voor schuifpoorten tot 600 kg
 • Zeer snelle openingstijd
 • Sterk en betrouwbaar

Regular Price € 1.058,00 excl. btw

€ 845,00 excl. btw € 1.022,45 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Schuifpoortmotor BULL15M.S 230V

Schuifpoortmotor BULL15M.S 230V
9592318

 • Voor poorten tot 1500 kg
 • Ingebouwde motorsturing
 • Betrouwbare poortopener
€ 1.183,00 excl. btw € 1.431,43 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

ZELF EEN SCHUIFPOORTOPENER INSTALLEREN?

U kunt de installatie van een schuifpoortopener natuurlijk overlaten aan de leverancier van uw schuifpoort. Wanneer u een nieuwe schuifpoort op uw oprit laat plaatsen, ligt dat misschien ook wel voor de hand. Maar wanneer die poort er al staat, kunt u net zo gemakkelijk een automatische schuifpoortopener via internet bestellen en die zelf installeren. Portacon levert complete automatiseringskits voor draai- en schuifpoorten. U kunt hiermee relatief eenvoudig zelf een poortopener monteren. Raadpleeg voordat u een poortopener gaat installeren altijd eerst de bijbehorende handleiding. U treft hierna het stappenplan aan voor de installatie van een automatische schuifpoortopener. Het stappenplan is afkomstig uit de handleiding van de BYOU FREEDOM, een automatiseringskit voor schuifpoorten die wordt geleverd door Portacon.

Schuifpoortopener 1 680x250 WEB

STAPPENPLAN VOOR DE INSTALLATIE VAN EEN SCHUIFPOORTOPENER

De is een doe-het-zelf-kit voor de automatisering van schuifpoorten. Deze kit bestaat uit een elektromechanische schuifpoortopener met ingebouwde motorsturing en de volgende accessoires:

 • funderingsplaat
 • tandlatten
 • fotocellen
 • eindstoppen
 • flitslicht met ingebouwde antenne
 • 2-kanaals handzenders
 • ontgrendelingssleutels voor handbediening
 • sleutelschakelaar.

U kunt deze schuifpoortopener aan de hand van de volgende stappen zelf monteren:

 1. funderingsplaat plaatsen

De funderingsplaat is bedoeld voor de bevestiging van de aandrijfmotor op de grond. De ondergrond van de bevestigingsplaat moet vlak en stevig zijn en is bij voorkeur van beton. In de funderingsplaat zitten twee grote gaten voor het doorvoeren van de bekabeling.

 1. motor bevestigen

De motor moet worden bevestigd op de funderingsplaat. Verwijder eerst de afdekkap van de motor en plaats de motor daarna op de funderingsplaat. Zorg ervoor dat de draadeinden in de daarvoor bestemde gaten van de funderingsplaat komen.

 1. tandlat monteren

De tandlat zorgt ervoor dat de poort lineair kan schuiven. Deze lat wordt onderaan de schuifpoort vastgemaakt en loopt over het tandwiel van de motor. Afhankelijk van de lengte van de schuifpoort kunnen er meerdere tandlatten nodig zijn om voldoende schuiflengte te creëren.

 1. eindstoppen plaatsen

De eindstoppen zorgen ervoor dat de schuifpoort bij het openen en sluiten op het juiste moment stopt. Deze plaatst u op het begin en eind van de tandlat. De motor stopt zodra deze een eindstop raakt.

 1. flitslicht installeren

Het flitslicht signaleert dat de schuifpoort in beweging is. De ingebouwde antenne van het flitslicht ontvangt het signaal dat de handzender van de opener afgeeft op het moment dat u met die handzender de poort activeert. Monteer het flitslicht op een goed zichtbare plek in de buurt van de poort.

 1. fotocellen bevestigen

De fotocellen signaleren obstakels bij de poort. De zendende fotocel stuurt een infraroodsignaal naar de ontvangende fotocel. Bij onderbreking van het infraroodsignaal geeft de ontvangende fotocel een signaal aan de motorsturing van de schuifpoortopener. Hierdoor stopt de beweging van de poort. Dit voorkomt dat iemand door de poort wordt bekneld of dat de poort wordt beschadigd door een obstakel. Bevestig de twee fotocellen op de staanders/kolommen in de doorgang, zo dicht mogelijk bij de poort.

 1. sleutelschakelaar installeren

De sleutelschakelaar maakt het mogelijk om de schuifpoort handmatig te bedienen. U bevestigt dit kastje op de muur waaraan de schuifpoort is bevestigd. De unieke en speciale sleutel heeft ook een inbraakwerende functie. De sleutelschakelaar werkt alleen zolang er stroom op de poortopener staat. Bij stroomuitval heeft u de ontgrendelingssleutel nodig. Van deze sleutel worden er twee (inclusief reservesleutel) met de kit meegeleverd.

 1. motorsturing aansluiten

In deze stap sluit u de aansluitkabel van de poortopener aan op het lichtnet en op de bijbehorende accessoires zoals de sleutelschakelaar, de fotocellen, het flitslicht en de ingebouwde antenne van het flitslicht. Met uitzondering van de aansluitkabel hebben alle elektrische aansluitingen een spanning van 24V. Deze kabels kunnen in principe door iedereen worden aangesloten.

 1. motorsturing programmeren

U kunt nu de verschillende functies en instellingen van de schuifpoortmotor gaan programmeren. Zo zijn er parameters voor automatische dichtloop (zodat de poort vanzelf sluit na een bepaalde tijd open te hebben gestaan), motorkracht, de looprichting (links of rechts) en een vertraging in de laatste fase van de beweging van de poort. Ook de fotocellen, de handzenders en het flitslicht kunt u op bepaalde functies en voorkeurswaarden instellen.

Heeft u vragen? Stel uw vraag door onderstaand formulier in te vullen! Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.