Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Er zijn veel manieren waarop een slagboom op afstand kan worden bediend. Denk aan een badge, een handzender of proximitylezer. Welke bediening het beste bij uw situatie past, hangt af van de vraag hoe u uw toegang wilt beveiligen. Wilt u de toegangscontrole persoonsgebonden maken, zodat alleen geregistreerde gebruikers de slagboom kunnen bedienen? In dat geval is de GSM Module van Intratone een effectieve oplossing. Aan deze module kunt u tot 10.000 gebruikers via hun mobiele telefoon uw slagboom laten bedienen. Gemakkelijker kan niet.

banner configurator w1819

Er zijn globaal twee soorten afstandsbedieningen voor slagbomen:

1. een afstandsbediening zonder persoonlijke registratie
  2. een afstandsbediening met persoonlijke registratie.

Beide systemen worden hierna toegelicht. Daarna wordt ingegaan op de GSM Module van Intratone, een toegangscontrolesysteem met persoonlijke registratie en de mobiele telefoon als afstandsbediening.

Handzender slagboom camping

Afstandsbediening zonder persoonlijke registratie

Bij een afstandsbediening zonder persoonlijke registratie is er geen directe koppeling tussen de gebruiker en de afstandsbediening van de slagboom. Waarschijnlijk houdt de beheerder van bijvoorbeeld een camping wel bij aan wie – of aan welk voertuig - hij een afstandsbediening uitgeeft, maar die koppeling tussen gebruiker en afstandsbediening is niet geautomatiseerd. Deze oplossing voldoet wanneer er dagelijks maar weinig voertuigen door de slagboom hoeven. Denk hierbij aan het parkeerterrein van het appartementencomplex van een vereniging van eigenaren (vve) of bedrijf, of de toegang tot een camping. Bij grotere vve’s, bedrijven en campings is een afstandsbediening met persoonlijke registratie vaak een betere oplossing. Het grote aantal voertuigen dat daar de slagboom passeert, vraagt om meer toezicht en controle.

Afstandsbediening met persoonlijke registratie

Bij een afstandsbediening met persoonlijke registratie is er een directe, geautomatiseerde koppeling tussen de gebruiker en de afstandsbediening van de slagboom. De gegevens van de gebruiker en/of het voertuig worden opgeslagen en gekoppeld aan de registratie en programmering van de afstandsbediening. Deze automatisering van de toegangscontrole kan onder andere op de volgende manieren worden uitgevoerd:

• via een webbased oplossing (Intratone, zie de volgende paragraaf)
  • via het toegangscontrolesysteem Atrium
  • via een computer waarop de software van Atrium is geïnstalleerd.

Een afstandsbediening met persoonlijke registratie maakt maatwerk in toegangscontrole mogelijk. Zo kan de afstandsbediening van een gebruiker zo zijn geprogrammeerd dat deze alleen binnen bepaalde tijdvakken de slagboom kan activeren. Zodra de gebruiker en de afstandsbediening in de computer zijn ontkoppeld, heeft die gebruiker niets meer aan zijn afstandsbediening. Daar kan hij de slagboom dan niet meer mee openen.

Een afstandsbediening met persoonlijke registratie is een logische keus wanneer u de toegangscontrole persoonsgebonden wilt maken. Zo houdt u beter zicht op wie er allemaal door de slagboom kunnen. Raakt u een afstandsbediening kwijt, dan kunt u deze via de computer snel deactiveren.

Een eventuele dief heeft dan niets aan de afstandsbediening. Dit geldt ook voor een vakantieganger die de afstandsbediening per ongeluk mee naar huis heeft genomen.

Intratone handzender blauw 4-kanaals

Intratone handzender blauw 4-kanaals
09-0116

• Voor INTRATONE
  • Unieke code ingegraveerd
  • Met proximitychip
€ 47,44 excl. btw € 57,40 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Handzender 2-kanaals TO.GO2AK (kloonbaar)

Handzender 2-kanaals TO.GO2AK (kloonbaar)
9863176

• Universeel toepasbaar
  • Voor diverse merken zenders
  • Kopieert bestaande zender

Regular Price € 58,80 excl. btw

€ 46,50 excl. btw € 56,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Handzender 2-kanaals Erone

Handzender 2-kanaals Erone
C204017

• Stevige handzender
  • Groot bereik
  • Muurhouder beschikbaar
€ 37,12 excl. btw € 44,92 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

De GSM Module van Intratone: de mobiele telefoon als afstandsbediening

Met de GSM Module van Intratone kunt u gebruikers via een website op afstand aan de afstandsbediening van een slagboom koppelen. Dit kan op twee manieren:

1. via de mobiele telefoon

De naam en het mobiele telefoonnummer van de gebruiker worden in de GSM Module van Intratone ingevoerd. In de module zit een simkaart die met het G3/G4-netwerk communiceert. De module activeert de slagboom wanneer deze het telefoonnummer van de gebruiker herkent.

1. via een handzender.

De gebruiker krijgt een handzender van Intratone. Deze afstandsbediening heeft een unieke code die samen met de naam van de gebruiker in de GSM Module van Intratone wordt ingevoerd. Na registratie van een nieuwe gebruiker op de website van Intratone wordt de handzender naar hem of haar toegestuurd. De gebruiker kan de slagboom vervolgens met deze handzender bedienen.

Handzender GSM module slagboom intratone 680x250

U kunt de GSM Module eenvoudig op uw slagboominstallatie monteren. Na montage werkt de module direct, want de simkaart is al geactiveerd. U kunt 10 jaar lang tot maximaal 10.000 gebruikers aan de module koppelen, zonder abonnementskosten te betalen. U krijgt toegang tot de website van Intratone, waar u gebruik kunt maken van een digitaal toegangscontrolesysteem. Via deze applicatie kunt u de toegangscontrole via uw slagboom op afstand beheren. Denk hierbij aan:

• het verwijderen en toevoegen van gebruikers
  • de registratie van de gegevens van gebruikers en hun voertuigen
  • het toekennen van tijdvakken aan gebruikers
  • het programmeren van handzenders
  • het koppelen van mobiele telefoons als afstandsbediening aan de slagboom
  • het registreren en inzien van evenementen (elk moment waarop de slagboom wordt geactiveerd).

De mobiele telefoon als afstandsbediening van uw slagboom: een gemakkelijke en gastvrije oplossing voor iedereen die met zijn voertuig uw terrein op moet. Tegenwoordig beschikt vrijwel iedereen over een smartphone. Het is daarom een logische ontwikkeling dat de smartphone steeds vaker wordt gebruikt om apparaten op afstand te bedienen.

Aan het bedienen van een slagboom via de mobiele telefoon kleeft wel een risico.

De gebruiker van de telefoon kan hiermee immers vanuit de hele wereld uw slagboom openen. Het bereik is letterlijk grenzeloos; bellen naar een slagboom (of poort) kan overal, ongeacht de geografische afstand tussen de gebruiker en de GSM Module van Intratone.

Een normale afstandsbediening werkt op een radiofrequentie van 433 of 868 Mhz.

Hiermee kan de gebruiker de slagboom alleen binnen een straal van maximaal 200 meter openen. Hoe groot het bereik van de handzender precies is, hangt onder meer af van de bebouwing en straling in de directe omgeving van de slagboom.

Zit u er niet op te wachten dat de gasten van uw camping of de werknemers van uw bedrijf thuis vanaf de bank uw slagboom kunnen bedienen of uw bedrijfspoort kunnen openen? Kies dan voor de traditionele handzender. Deze oplossing biedt in veel situaties meer veiligheid dan de mobiele telefoon.