Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Slagbomen zijn er in vele maten en soorten. De vraag naar de kosten van een slagboom is daarom nog niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Maar misschien is het beter om eerst te vragen waarvoor u een slagboom wilt gebruiken. Tot welk terrein wilt u met een slagboom de toegang controleren en/of blokkeren? Misschien heeft u bij een parkeerterrein twee slagbomen nodig; één voor inkomende voertuigen en één voor uitgaand verkeer. En op welke manier wilt u de slagboom bedienen en beveiligen? Een antwoord op deze en andere vragen bepalen samen de totale kosten van een complete slagboominstallatie. Portacon levert automatische slagboominstallaties inclusief toebehoren in diverse prijsklassen.

                                                                                    

Kosten van een handmatige slagboom

U bent het goedkoopste klaar wanneer u met een slagboom alleen een oprit of toegang wilt blokkeren. Denk aan een privéterrein waar u en uw familieleden, kennissen en vrienden de enige passanten zijn die af ten doe door de slagboom moeten. U kunt dan volstaan met een handmatige slagboom.

Ook op terreinen waar maar heel weinig verkeer komt (of mag komen) kan een handmatige slagboom volstaan. Neem bijvoorbeeld een weg die naar een beschermd natuurgebied leidt. Aan het eind van zo’n weg staat meestal een slagboom dat alleen wordt gebruikt om motorvoertuigen tegen te houden.

 

Er zijn ook plaatsen denkbaar waar een automatische slagboom de voorkeur heeft, maar waar die niet op elektriciteit aangesloten kan worden. In dat geval is een handmatige slagboom een logische optie.

Een andere optie is eventueel een elektrische slagboom in combinatie met een zonnepaneel en accu’s. Een systeem op zonne-energie beperkt echter wel het gebruik (aantal bewegingen) en de accessoires van de slagboom. De accu’s zijn vroeg of laat leeg en een enorm groot zonnepaneel om alle accu’s snel genoeg bij te laden kan ook niet de bedoeling zijn.

Portacon levert handmatige slagbomen vanaf ongeveer €450,00 inclusief BTW. U heeft voor dat geld een mooie handbediende slagboom met een elegante uitstraling die in elk straatbeeld past. De slagboom is eenvoudig te bedienen door middel van het handvat aan het eind van de boomhouder. Voor de vergrendeling is alleen een hangslot nodig. Accessoires zoals een funderingsplaat, opvangpaal en reflecterende stickers kunnen naar wens apart worden bijbesteld.

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr
L901125

 • Sterke boom 2,5 mtr lengte
 • Kleur RAL 7021
 • Eenvoudige montage
€ 487,00 excl. btw € 589,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie EVA.5

Slagboominstallatie EVA.5
9083120

 • Boomlengte tot max. 5 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Modern design
€ 2.280,00 excl. btw € 2.758,80 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie LADY.4

Slagboominstallatie LADY.4
9083098

 • Boomlengte max. 4,2 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Kleur RAL 2009
€ 1.737,00 excl. btw € 2.101,77 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Kosten van een automatische slagboom

Wanneer er regelmatig verkeer door een slagboom moet en er niet altijd iemand in de buurt is om die te bedienen, ligt een automatische slagboominstallatie voor de hand. Portacon levert automatische slagboominstallaties van het topmerk Beninca. Dit merk staat voor kwaliteit, innovatie en design tegen een goede prijs. Een slagboominstallatie van Beninca kenmerkt zich door een stevige stalen behuizing met een eigentijds design en een ingebouwde motorsturing.

De kosten van een automatische slagboom hangen sterk af van de installatie die u nodig heeft, rekening houdend met de bediening en beveiliging die u wenst. Portacon levert automatische slagbomen vanaf ongeveer €1950,00 inclusief BTW. Vanaf deze prijs bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige slagboom met de volgende kenmerken:

 • modern design
 • geschikt voor intensief gebruik
 • soft stop bij open- en dichtloop
 • encoder voor maximale veiligheid
 • omkering boom bij aanraking obstakel
 • boom met aan de onderkant een rubber veiligheidsstrip
 • geschikt voor vervanging van uw oude slagboom
 • eenvoudig te monteren.

Slagboom 2 680x250 WEB

Kosten van een complete slagboominstallatie

Houd bij het kopen van een slagboom rekening met de extra kosten van alle benodigde accessoires, die samen met de slagboom zelf uw complete slagboominstallatie vormen.

Een complete slagboominstallatie bestaat naast een slagboom uit de volgende onderdelen:

Portacon levert automatische slagboominstallaties op maat, rekening houdend met uw wensen. Zie de slagbomenpagina van Portacon voor alle mogelijke slagboom onderdelen die u direct met uw nieuwe slagboom kunt laten meeleveren, maar die u ook later altijd los kunt (bij)bestellen.