Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Heeft u al een intercom en wilt u die vervangen door een nieuw systeem met meer mogelijkheden? Dit artikel laat u zien waar u op moet letten als u op zoek bent naar een nieuwe intercom.

Even kijken wie er aan uw deur of poort staat. Of uw klant bij de ingang doorverbinden naar uw mobiele telefoon wanneer u zelf niet op de zaak bent. Een ideale oplossing wanneer u kantoor houdt in een bedrijfsverzamelgebouw zonder receptie. Voor een Vereniging van Eigenaren is een intercom dè manier om de toegang tot individuele appartementen te beveiligen. Met een intercom gaan veiligheid en gemak hand in hand. Bovendien doet een intercom geen afbreuk aan uw gastvrijheid. Heeft u al een intercom en wilt u die vervangen door een nieuw systeem met meer mogelijkheden? Laat u dan adviseren door Portacon, uw specialist in toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering. Hierna alvast een aantal aandachtspunten voor de aanschaf of vervanging van uw intercom.

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH
DB860957

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Voorzien van proximitylezer
€ 876,58 excl. btw € 1.060,66 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel
DB862710

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Met codepaneel
€ 1.234,05 excl. btw € 1.493,20 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

 • Klein formaat
 • Bediening via App
 • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

WAT MOET MIJN INTERCOM KUNNEN?

Om vast te stellen welke problemen uw nieuwe intercom moet oplossen en welke voordelen het systeem moet bieden, kunt u uzelf de volgende vragen stellen:

 • wilt u alleen verbaal contact met bezoekers, waarna u die met een druk op de knop toegang kunt verlenen tot uw flat of kantoor?
 • wilt u niet alleen eerst hun stem horen, maar ook hun gezicht zien?
 • wat is de plek waar u bezoekers wilt herkennen: bij de slagboom van de parkeerplaats of de centrale (hoofd)ingang van het gebouw?
 • wilt u bezoekers toegang kunnen verlenen tot uw appartement of bedrijf, ook wanneer u daar zelf niet bent?
 • moet uw intercom worden gecombineerd met andere technieken van toegangsbeveiliging en daarmee een integraal systeem vormen?
 • moet het systeem makkelijk kunnen worden uitgebreid met meer adressen in uw kantoren- of appartementencomplex?

Met behulp van deze vragen kunt u nagaan wat u van uw intercom verwacht. De antwoorden helpen u om de functionaliteiten (specificaties) van uw nieuwe intercom vast te stellen, rekening houdend met eventuele uitbreidingen in de toekomst.

WELKE INTERCOM HEEFT U NU?

Een ‘traditioneel’ intercomsysteem bestaat uit een zogenoemde buitenpost en binnenpost. De buitenpost is het kastje waarmee de bezoeker op uw adres aanbelt, de binnenpost het kastje waarmee u het belsignaal van de bezoeker ontvangt en beantwoordt. De met elkaar verbonden microfoontjes in beide kastjes zorgen voor de audioverbinding. Misschien beschikt uw huidige intercom ook over een videoverbinding, zodat u de bezoeker kunt zien staan of in ieder geval zijn of haar gezicht kunt zien.Heeft u een analoge intercom zoals hiervoor beschreven en wilt u die vervangen door een moderner of uitgebreider type? Met een beetje geluk kunt u dan de bestaande kabels op de nieuwe kastjes aansluiten. Bij een uitbreiding van het systeem met een videoverbinding of meer adressen (modules) moet u echter meestal extra kabels trekken. Ook sluiten bestaande elektronische verbindingen niet altijd aan op nieuwe systemen en technieken. Misschien heeft u externe deskundigheid nodig om uw bestaande intercom te vervangen voor een nieuwe.

Intercom videx 4 680x250

LIEVER GEEN KABELS? KIES DAN VOOR GSM INTERCOM

Met een GSM intercom heeft u alleen een buitenpost nodig. Ook hoeft u niet op uw kantoor of in uw appartement aanwezig te zijn om uw bezoeker daar toe te laten. U programmeert in de intercom het vaste of mobiele telefoonnummer waarmee het systeem moet inbellen. U kunt zelfs meer telefoonnummers programmeren, zodat de intercom doorschakelt naar het tweede nummer wanneer het eerste nummer niet bereikbaar is of niet ‘opneemt’. U kunt die nummers ook per dag of tijdstip instellen. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat een bezoeker tijdens kantooruren een receptioniste aan de telefoon krijgt en ’s avonds of in het weekend uw mobiele telefoon. In vergelijking met een traditionele intercom biedt een GSM intercom de volgende voordelen:

 • met behulp van uw mobiele telefoon kunt u een bezoeker overal ter wereld toegang verlenen tot uw kantoor of appartement
 • u kunt het systeem flexibel uitbreiden met meer gebruikers van uw kantoor of appartement door meer telefoonnummers in te voeren
 • u hoeft alleen een buitenpost te monteren en geen binnenpost; kabels trekken is niet nodig.

Een GSM intercom werkt met een Simkaart. De leverancier voorziet de module van de Simkaart die de klant kiest. Portacon levert intercomsystemen van INTRACALL die af-fabriek zijn voorzien van een ingebouwde Simkaart en een mobiel abonnement van 15 jaar. Niet alleen voor op kantoor, een flat of op werk is een intercom geschikt. Portacon heeft ook intercomsystemen voor in huis.

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

 • Klein formaat
 • Bediening via App
 • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP binnentoestel videofoonset A1101 wit

DoorBird IP binnentoestel videofoonset A1101 wit
DB860902

 • Strak design
 • Handenvrij
 • Eenvoudig aan te sluiten
€ 405,00 excl. btw € 490,05 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen
18-0015001-NL

 • 15 jaar gratis gebruik
 • Beheer via internet
 • Vandalismebestendig

Regular Price € 1.094,80 excl. btw

€ 965,00 excl. btw € 1.167,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

WAT IS UW WOON- OF WERKSITUATIE?

In een bedrijfsverzamelgebouw of appartementencomplex ligt het voor de hand om uw toegangsbeveiliging samen met uw collega-ondernemers of mede-eigenaren te organiseren. Zo kunt u een intercom kiezen die het beste bij de gezamenlijke eisen en wensen past en later modulair kan worden uitgebreid. Wanneer u alleen een individuele woning, flat of kantoorruimte hoeft te beveiligen, kunt u direct het intercomsysteem kiezen dat het beste bij uw eigen situatie past. Wilt u een eenvoudige deurintercom vervangen door een GSM intercom? Of uw audio-intercom uitbreiden met een videoverbinding? Informeer dan bij Portacon naar de mogelijkheden. Portacon levert intercomsystemen van het kwaliteitsmerk Videx. Wij kunnen van dit merk een standaard intercomsysteem, een modulair opgebouwd intercomsysteem en een draadloos intercomsysteem (GSM) leveren. Elk van deze systemen is afhankelijk van de door u gewenste opties in meerdere varianten leverbaar.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: @Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590
Whatsapp: 0548-542590

 

Heeft u vragen? Stel uw vraag door onderstaand formulier in te vullen! Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Stel uw vraag