Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Je bent zuinig op je privacy en laat niet zomaar iedereen binnen.

Wanneer er iemand bij je thuis aanbelt, zie je graag eerst even wie het is. Het kan een bekende zijn, maar ook een collectant of kwajongen. Je overweegt daarom een intercom aan te schaffen. Maar welk intercomsysteem past thuis het beste bij jouw situatie en wensen? Laat je adviseren door Portacon, jouw specialist in toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering. Hierna alvast een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om na te gaan wat je van je huisintercom verwacht.

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH
DB860957

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Voorzien van proximitylezer
€ 876,58 excl. btw € 1.060,66 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel
DB862710

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Met codepaneel
€ 1.234,05 excl. btw € 1.493,20 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

 • Klein formaat
 • Bediening via App
 • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Waar wil je je bezoekers thuis opvangen?

Woon je in een vrijstaand huis met een oprijlaan? Je kunt er dan voor kiezen om je bezoekers zich te laten melden bij de poort of het hek waarmee je je oprijlaan afsluit. Dit is vooral een optie wanneer de oprijlaan de enige toegang tot je huis is. Wanneer er andere manieren zijn om eenvoudig je erf op te komen, ligt deze oplossing niet voor de hand. De meeste mensen zijn niet geneigd om geduldig bij de intercom aan je poort te wachten wanneer ze ook direct kunnen doorlopen naar je voor- of achterdeur.

In de meeste gevallen is je voordeur de meest logische plek om bezoekers op te vangen. In een appartement of flat is dat ook de enige toegang tot je woning. Wanneer de bezoeker op je deurbel drukt, wordt je intercom automatisch geactiveerd. In een flatgebouw of appartementencomplex moeten bezoekers zich meestal eerst melden bij de hoofdingang bij de lift en/of het trappenhuis. Je bezoeker belt aan waarna je hem of haar toegang tot je verdieping kunt geven.

Wil je je bezoeker alleen horen of ook zien?

Een familielid, vriend of kennis herken je direct aan zijn of haar stem. Wanneer je een bezoeker niet aan de stem herkent, kan dat een onveilig gevoel geven. Het is dan wel zo fijn om ook het gezicht van de bezoeker te kunnen zien. Om een bezoeker die bij je aanbelt niet alleen te horen maar ook te zien, heb je een videofoon nodig.

Een traditionele intercom beschikt alleen over een microfoon en een speaker. Die zijn ingebouwd in zowel de buitenpost als de binnenpost. De buitenpost zit bij je voordeur (of in het trappenhuis van je flat) en de binnenpost in je huis. Bij een videofoon zit er behalve een microfoon en speaker ook een camera in de buitenpost en een beeldscherm in de binnenpost. Wil je ook in het donker een bezoeker aan het gezicht kunnen herkennen? Neem dan een videofoon met een nachtzichtcamera. De beeldkwaliteit van videofoons kan flink uiteenlopen. De beeldkwaliteit hangt onder andere af van:

 • De kwaliteit van de camera
 • De kwaliteit van de videoverbinding tussen buitenpost (camera) en binnenpost (beeldscherm)
 • De kwaliteit van het beeldscherm

Ook zijn er videofoons waarmee je camerabeelden kunt opslaan en bewerken. Zo kun je met sommige videofoons een camerabeeld als foto opslaan. Bedenk dat je met een videofoon automatisch over een intercom beschikt. Wanneer je een intercom aanschaft, kan die zijn voorzien van een camera- en videofunctie. Er zijn echter nog steeds eenvoudige intercomsystemen op de markt die alleen geluid verwerken en geen beeld. Voor merken zoals Doorbird en Fasttel zijn er diverse opties beschikbaar met uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Doorbird biedt zelfs systemen met geïntegreerde slimme functies, zoals bewegingsdetectie en integratie met smart home-systemen.

Intercom videx 2 680x250

Wil je een draadloze huisintercom?

Het voordeel van een draadloze huisintercom is dat je geen kabels hoeft te trekken tussen de binnen en buitenpost. Wel zijn er kabels nodig voor stroom/internet. Draadloze intercomsystemen zijn zowel met als zonder camera- en videoverbinding verkrijgbaar. In principe kun je met een draadloze intercom ook gemakkelijker grote afstanden overbruggen. Maar daar staat tegenover dat een draadloos systeem over het algemeen minder stabiel functioneert dan een bekabeld systeem. Het maximale bereik van een draadloze intercom hangt af van:

 • De kwaliteit van de signaalverwerking (sensoren e.d.)
 • De toegepaste communicatietechnologie
 • De eventuele obstakels op de route tussen zender en ontvanger

Fasttel biedt enkele van de beste draadloze systemen op de markt, bekend om hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

 • Klein formaat
 • Bediening via App
 • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP binnentoestel videofoonset A1101 wit

DoorBird IP binnentoestel videofoonset A1101 wit
DB860902

 • Strak design
 • Handenvrij
 • Eenvoudig aan te sluiten
€ 405,00 excl. btw € 490,05 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen
18-0015001-NL

 • 15 jaar gratis gebruik
 • Beheer via internet
 • Vandalismebestendig

Regular Price € 1.094,80 excl. btw

€ 965,00 excl. btw € 1.167,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Wil je je huisintercom met je smartphone bedienen?

Een GSM intercom schakelt iemand die bij je thuis aanbelt door naar je mobiele telefoon. Op die manier hoef je niet thuis te zijn om te weten wie er voor je huisdeur staat. Ook kun je je bezoeker desgewenst op afstand bij je thuis binnenlaten. Niet alle GSM intercoms zijn voorzien van een videofunctie. Het voordeel van een GSM intercom is dat je alleen een buitenpost met deurbel en camera nodig hebt en geen binnenpost. Je mobiele telefoon fungeert als binnenpost.

Wil je je huisintercom combineren met toegangsautomatisering?

Je kunt de buitenpost van je huisintercom ook als elektronische huissleutel gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld met de VIDEX 4000 serie intercomset met codepaneel die Portacon levert. Komt er bijvoorbeeld vaak een mantel- of thuiszorger bij je over de vloer die altijd ‘zonder kloppen’ bij je naar binnen mag? Je hoeft die dan geen huissleutel te geven maar alleen een toegangscode. Wel zo handig wanneer je de intercom niet kunt bedienen omdat je slaapt, onder de douche staat of op het toilet zit. Of gewoon even weg bent om een boodschap te doen terwijl iemand je medicijnen of je maaltijd komt bezorgen. Alle intercomsystemen van VIDEX zijn voorzien van proximitylezers. Dit betekent dat ze niet alleen met een toegangscode maar ook met een badge zijn te bedienen. Hiermee maak je het je vaste bezoekers nog gemakkelijker om bij je binnen te komen.

Doorbird, PAL en Fasttel hebben ook geavanceerde opties voor toegangsautomatisering. Met Doorbird kun je bijvoorbeeld je intercom integreren met je smart home-systeem en toegang beheren via je smartphone.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: @Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590
Whatsapp: 0548-542590

Stel uw vraag