Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Wanneer je in een flat of appartementencomplex woont, is het gebruikelijk dat je bezoekers in de entree aanbellen.

Vervolgens kun je de gast via de intercom in je woning toegang verlenen tot de etage waar je woont. Maar welke eisen stel je eigenlijk aan je intercom? Het is belangrijk om hier samen met de andere huurders of eigenaren van je wooncomplex goede afspraken over te maken. Dit gebeurt meestal in samenspraak met de verhuurder of vereniging van eigenaren. Er zijn efficiënte oplossingen op de markt waarbij meerdere bewoners met één intercomsysteem worden bediend. Verhuur je meerdere appartementen onder één dak of ben je voorzitter van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Laat je adviseren door Portacon, je specialist in toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering.

Wij helpen je graag aan een efficiënt intercomsysteem waarmee je al je huurders of collega-eigenaren optimaal bedient. En dat je later gemakkelijk kunt uitbreiden met meer gebruikers. Hierna alvast enkele aandachtspunten voor de aanschaf van een intercomsysteem voor een flat.

Video intercom PAL met display

Video intercom PAL met display
PA200100

 • Met display
 • inbouw en opbouw
 • Online beheer
€ 1.965,00 excl. btw € 2.377,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen
18-0015001-NL

 • 15 jaar gratis gebruik
 • Beheer via internet
 • Vandalismebestendig

Regular Price € 1.094,80 excl. btw

€ 965,00 excl. btw € 1.167,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

GSM 4G intercomset 4000 serie inbouw

GSM 4G intercomset 4000 serie inbouw
807563

 • Complete set inbouw
 • Met 1 beldrukker
 • Robuuste uitstraling

Regular Price € 1.035,05 excl. btw

€ 925,00 excl. btw € 1.119,25 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Welk intercomsysteem willen je huurders of collega-eigenaren?

De markt voor intercomsystemen biedt veel keus. Van bekabelde systemen tot draadloze intercoms en van intercoms met alleen een audiofunctie tot videofoons met camera en beeldscherm. Merken zoals Doorbird en Fasttel bieden geavanceerde intercomsystemen met moderne functies. Ook zijn er intercomsystemen op basis van GSM waarbij er alleen een buitenpost (beldrukker) nodig is en de vaste telefoon of de smartphone van de bewoner als binnenpost functioneert. Stel samen met je huurders of collega-bestuursleden van je VvE een eisen- en wensenlijstje voor je gezamenlijke intercomsysteem op. Het maakt hierbij natuurlijk wel verschil of je je bestaande intercomsysteem wilt vervangen en/of uitbreiden of dat zo’n systeem er nog niet is. Het laatste kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de aannemer een nieuw appartementencomplex heeft opgeleverd en de huurders of eigenaren van de appartementen zelf hun toegangsbeveiliging moeten regelen.

Een belangrijke vraag is ook of je de toegang voor je bewoners alleen wilt beveiligen of tegelijk ook wilt automatiseren. Gaan je bewoners alleen voor veiligheid of ook voor gemak? Moderne intercomsystemen bieden beide functies (veiligheid én gemak) gecombineerd en integraal aan. Denk hierbij aan een buitenpost met codepaneel voor vaste bezoekers (zoals een thuis- of mantelzorger). Zij hoeven dan niet eerst bij de bewoner aan te bellen maar toetsen een code in waarmee zij direct toegang tot de betreffende etage en woning krijgen. Intercomsystemen van VIDEX (zoals Portacon levert) zijn uitgerust met een proximitylezer zodat de persoonlijke toegangsautomatisering ook met een badge kan worden geregeld. De gebruiker hoeft dan geen code in te toetsen maar alleen zijn badge voor de lezer te houden.

Intercom videx 2 680x250

Welk intercomsysteem past het beste bij je bewoners?

Door goed naar de kenmerken, leefstijl en behoeften van de bewoners te kijken, kun je een aantal gemeenschappelijke eisen en wensen met betrekking tot het intercomsysteem ook zelf bedenken. Zo ligt toegangsautomatisering voor de hand wanneer veel bewoners regelmatig thuis- of mantelzorgers over de vloer krijgen. Verhuur je appartementen aan ouderen? Portacon adviseert je graag over het intercomsysteem dat het beste bij een levensloopbestendig appartement past. Niet alleen voor op kantoor, een flat of op werk is een intercom geschikt. Portacon heeft ook intercomsystemen voor thuis.

Video intercom IP met multifunctioneel display Fasttel FT800KVC

Video intercom IP met multifunctioneel display Fasttel FT800KVC
FA200140

 • Gezichtsherkenning
 • QR-code lezer
 • Online beheer
€ 2.795,00 excl. btw € 3.381,95 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Video intercom PAL met display

Video intercom PAL met display
PA200100

 • Met display
 • inbouw en opbouw
 • Online beheer
€ 1.965,00 excl. btw € 2.377,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D21DKV RVS, display, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D21DKV RVS, display, codepaneel
DB860445

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Voorzien van proximitylezer
€ 2.909,34 excl. btw € 3.520,30 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Wat regel je met de intercom gezamenlijk en wat individueel?

Denk ook na over de combinatie van gezamenlijke en individuele eisen aan het intercomsysteem van je flatgebouw of appartementencomplex. Aanvullend op de toegangsbeveiliging van etages kun je bewoners ook een individueel intercomsysteem bieden. Op die manier ontstaan er twee veiligheidsbarrières:

 • De bezoeker moet eerst in de entree bij de bewoner aanbellen om toegang te krijgen tot zijn of haar etage.
 • Daarna bij hem of haar aan huis.

Het is overigens meestal zo dat een bezoeker van een appartement ook bij de bewoner zelf moet aanbellen. Maar is die tweede ‘barrière’ alleen een deurbel of een individuele intercom? En in het geval van een intercom: kunnen de vaste thuis- of mantelzorgers dan ook via een toegangscode of badge binnenkomen als de bewoner er niet is? Of beschikken zij over een huissleutel waarmee de deur altijd open kan? Heb je vragen? Stel je vraag door onderstaand formulier in te vullen! Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: @Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590
Whatsapp: 0548-542590

Stel uw vraag