Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Als onderdeel van de toegangsbeveiliging kan eigenlijk geen enkel kantoorpand zonder intercom.

Niet iedereen die zich bij je aan de poort, slagboom of centrale ingang meldt, heeft immers goede bedoelingen. Het geeft je receptioniste bovendien een veilig gevoel wanneer zij de gast eerst kan horen en eventueel ook zien, alvorens hem of haar binnen te laten. Houd je kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw zonder receptie? Dan is een intercom de enige mogelijkheid om bezoekers veilig te identificeren en binnen te laten.

Ben je eigenaar van een kantoororganisatie of beheerder van een bedrijfsverzamelgebouw waar dagelijks veel mensen in- en uitlopen en wil je graag op een gastvrije en efficiënte manier toezicht houden op de veiligheid? Laat je dan adviseren door Portacon, je specialist in toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering. Wij helpen je graag aan een efficiënt intercomsysteem voor het veiligheidstoezicht in je bedrijfsverzamelgebouw of kantoorpand. Hierna volgen enkele afwegingen die je bij de aanschaf van een intercomsysteem voor je kantoor kunt maken.

Video intercom PAL met display

Video intercom PAL met display
PA200100

 • Met display
 • inbouw en opbouw
 • Online beheer
€ 1.965,00 excl. btw € 2.377,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen
18-0015001-NL

 • 15 jaar gratis gebruik
 • Beheer via internet
 • Vandalismebestendig

Regular Price € 1.094,80 excl. btw

€ 965,00 excl. btw € 1.167,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

GSM 4G intercomset 4000 serie inbouw

GSM 4G intercomset 4000 serie inbouw
807563

 • Complete set inbouw
 • Met 1 beldrukker
 • Robuuste uitstraling

Regular Price € 1.035,05 excl. btw

€ 925,00 excl. btw € 1.119,25 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Welk intercomsysteem biedt veiligheid én gastvrijheid?

Veiligheid hoeft niet ten koste te gaan van gastvrijheid. Zo kun je vaste bezoekers zoals medewerkers en leveranciers via een persoonlijke toegangscode of badge zichzelf toegang laten verschaffen tot je kantoorgebouw. Portacon levert voor dit doel intercomsystemen die zijn voorzien van een codepaneel en proximitylezer, zoals de intercomsets van de VIDEX 4000 serie. Met een intercom uit deze serie integreer je toegangsbeveiliging met toegangsautomatisering. Ook merken zoals PAL, Doorbird en Fasttel bieden systemen die veiligheid en gastvrijheid combineren met geavanceerde functies zoals videoverbinding en toegangsbeheer via smartphone.

Intercom videx 1 680x250

Wil je mensen op afstand je kantoor binnenlaten?

Ze bestaat gelukkig nog steeds: de vriendelijke receptioniste of secretaresse die de kantoorbezoeker in afwachting van zijn afspraak in de lounge of foyer van een kopje koffie voorziet. Maar wie vangt deze bezoeker op in een bedrijfsverzamelgebouw zonder receptie? Een intercom is dan een logisch alternatief. Stel dat je gast wat eerder is dan afgesproken en je nog onderweg bent naar je kantoor of elders in het gebouw in overleg zit. Dan is het wel zo handig wanneer je je gast met je smartphone op afstand toegang kan geven tot je kantoorpand of tot de etage in het bedrijfsverzamelgebouw waar je kantoor zit. Deze blijk van vertrouwen kan je ‘partner in business’ vast waarderen. Je laat immers niet zomaar iedereen tot je kantoor toe.

Met een traditioneel intercomsysteem zul je in de buurt van de binnenpost moeten zijn om iemand je gebouw of kantoor in te laten. Dit lukt alleen wanneer je zelf op kantoor bent. Met een GSM intercom of IP intercom functioneert je vaste toestel of smartphone als binnenpost. Door je vaste toestel bij afwezigheid door te schakelen naar je smartphone krijg je iedereen aan de lijn die via je intercom bij je kantoor aanbelt, ongeacht waar je bent. Gebruik je geen vast telefoontoestel meer maar alleen een smartphone? Dan kun je je GSM intercom rechtstreeks contact laten opnemen met je mobiele telefoon. Terwijl je naar je kantoor rijdt, laat je daar op die manier je gast alvast binnen.

Doorbird en Fasttel bieden intercoms met geavanceerde functies die je kunt bedienen met je smartphone, waardoor je nog flexibeler bent.

Wil je je bezoeker alleen horen of ook zien?

Wanneer je een afspraak hebt met iemand bij je op kantoor, zal je bezoeker zich meestal eerst melden bij de receptie. Je bedrijf heeft mogelijk al een systeem voor toegangsbeveiliging met camera, waardoor de receptionist alle aankomende bezoekers op een beeldscherm kan zien. Bij bedrijfs- en kantoorgebouwen zal een intercomsysteem met camera meestal een integraal onderdeel van de toegangsbeveiliging en/of toegangsautomatisering vormen.

Dit ligt anders wanneer je een kantoorpand in een bedrijfsverzamelgebouw huurt en je zelf je eigen toegangsbeveiliging moet regelen. Mogelijk is er geen ‘bemande’ receptie en bellen je bezoekers bij de voordeur direct op het nummer van je kantoor. Dan kan het een veilig gevoel geven wanneer je die bezoeker eerst kunt zien. Zeker wanneer het iemand betreft die je nog niet kent of met wie je geen afspraak in je agenda hebt staan. Niet alleen voor op kantoor, een flat of op werk is een intercom geschikt. Portacon heeft ook intercomsystemen voor thuis.

Zowel Doorbird als Fasttel bieden uitstekende intercomsystemen met videofuncties die ideaal zijn voor kantooromgevingen.

Video intercom IP met multifunctioneel display Fasttel FT800KVC

Video intercom IP met multifunctioneel display Fasttel FT800KVC
FA200140

 • Gezichtsherkenning
 • QR-code lezer
 • Online beheer
€ 2.795,00 excl. btw € 3.381,95 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Video intercom PAL met display

Video intercom PAL met display
PA200100

 • Met display
 • inbouw en opbouw
 • Online beheer
€ 1.965,00 excl. btw € 2.377,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D21DKV RVS, display, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D21DKV RVS, display, codepaneel
DB860445

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Voorzien van proximitylezer
€ 2.909,34 excl. btw € 3.520,30 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Waar wil je je gasten opvangen?

Heb je een met een slagboom beveiligd parkeerterrein bij je kantoorpand? Dan is dat wellicht een logische plek voor het eerste intercomcontact met je bezoeker. Zo kun je de slagboom openen voor gasten met wie jij of één van je medewerkers een afspraak heeft, terwijl collega’s en leveranciers de slagboom bedienen met een persoonlijke toegangscode op het codepaneel van de intercom. Wanneer de slagboom en de binnenpost van het bijbehorende intercomsysteem door de receptie worden bediend, kunnen ze daar de komst van je gasten die per auto komen tijdig signaleren en voorbereiden.

Het kan ook zijn dat de intercom van de slagboom op een heel andere plek wordt bediend, bijvoorbeeld op afstand door het parkeerbeheer. Meestal worden bezoekers van kantoorpanden opgevangen bij de centrale ingang. De buitenpost van de intercom zit dan ergens in de buitenmuur of in een met dubbele deuren beveiligde hal.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: @Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548 - 212 297
Whatsapp: 0548 - 725 370

 

Heeft u vragen? Stel uw vraag door onderstaand formulier in te vullen! Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Stel uw vraag