Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Met een intercomsysteem kunt u de toegang tot uw woning, kantoor of appartement niet alleen beveiligen, maar ook automatiseren. Met een GSM Audio-intercom van Videx heeft u alleen uw smartphone nodig om een deur of poort op afstand te openen. Ondertussen heeft u via de intercom contact met uw bezoeker. Een handige oplossing wanneer u een vertrouwde kennis, collega, klant of leverancier niet buiten op u wilt laten wachten.

Bij Portacon, uw specialist in toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering, kunt u een GSM intercomsysteem van Videx als installatiekit bestellen. U krijgt dan alle informatie bijgeleverd die u nodig heeft om het systeem zelf aan te sluiten en te programmeren. Raadpleeg voordat u een intercom gaat installeren altijd eerst de bijbehorende technische handleiding. U treft hierna een aantal aandachtspunten aan voor de aansluiting van een GSM intercomsysteem. Deze informatie is afkomstig uit de technische handleiding van de GSM Audio-intercom Serie 4000 met proximity, van Videx.

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH
DB860957

• Bediening via App
  • Geofencing systeem
  • Voorzien van proximitylezer
€ 876,58 excl. btw € 1.060,66 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel
DB862710

• Bediening via App
  • Geofencing systeem
  • Met codepaneel
€ 1.234,05 excl. btw € 1.493,20 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

• Klein formaat
  • Bediening via App
  • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

FUNCTIONALITEITEN VAN DE GSM AUDIO-INTERCOM VAN VIDEX

Met de GSM Audio-intercom van Videx kunt u via uw smartphone op afstand een poort of deur openen, zonder dat u hiervoor gesprekskosten maakt. Binnen de 4000-serie van Videx kunt u kiezen uit een buitenpost met een traditionele interface (met knoppen) of een buitenpost met een digitale interface (Lcd-scherm). De traditionele versie kunt u uitbreiden tot 50 beldrukkers. Met de digitale versie kunt u zelfs 1000 deurbellen bedienen. Elke deurbelknop kunt u naar vier telefoonnummers laten bellen. U programmeert eerst het nummer waar de intercom per deurbel als eerste naartoe moet bellen. Wanneer er op dat nummer niet wordt opgenomen, schakelt het intercomsysteem door naar het tweede nummer. Geeft ook dat nummer geen gehoor, dan wordt er doorgeschakeld naar het derde nummer, enzovoorts. U programmeert de Audio-intercom van Videx via SMS-berichten. Programmering via een computer is ook mogelijk. Die kunt u via de USB-interface van de module op het intercomsysteem aansluiten. De benodigde software kunt u bij Portacon bestellen en wordt niet standaard meegeleverd. Een GSM intercom van Videx werkt met een SIM-kaart en GSM-antenne die niet door Videx worden meegeleverd. Een voedingsmodule van 12 Vdc voorziet het systeem van stroom.De standaard GSM PRO intercom van Videx werkt op een 2G netwerk. Een 3G variant is eveneens beschikbaar. De functies en mogelijkheden van de GSM Audio-intercom van Videx op een rij:

• uitbreiding tot 50 fysieke of 1000 digitale deurbellen mogelijk
  • een druk op de deurbel roept via het GSM-netwerk een telefoonnummer op
  • degene die de oproep aanneemt kan via zijn of haar vaste telefoon of smartphone communiceren met de beller en de deur openen
  • er kunnen drie extra telefoonnummers worden geprogrammeerd waarnaar het systeem doorschakelt wanneer het eerste nummer in gesprek is of niet wordt beantwoord
  • naast programmering van het intercomsysteem via SMS-berichten is ook programmering via speciale pc-software mogelijk
  • toegangscontrole via clip-functie voor maximaal 1000 geprogrammeerde gebruikers, zonder gesprekskosten
  • mogelijkheid voor SMS-melding via contact
  • ingebouwd tijdschema voor doorschakeling
  • ingebouwde proxylezer voor maximaal 1000 gebruikers (inclusief drie badges)
  • spraakbegeleiding
  • drie te bedienen uitgangen.

Intercom videx 680x250

KEUZE NETWERKPROVIDER EN PLAATSING ANTENNE

Om zeker te zijn van een betrouwbare werking van uw GSM intercom is het belangrijk om de beste GSM-netwerkprovider in uw omgeving te kiezen. Met een speciale meter kunt u de signaalsterkte van de GSM controleren. Op die manier kunt u de meest gunstige positie van de antenne bepalen. Raadpleeg Videx wanneer u wilt weten waar u zo’n GSM-tester kunt kopen. Via de website van uw provider kunt u de dekking van uw GSM controleren. Monteer de antenne verticaal en zo hoog mogelijk. Houd de antenne uit de buurt van metalen constructies en storingsbronnen zoals stroomkabels en bedieningspanelen. Deze kunnen namelijk het signaal van uw GSM verstoren. De antenne moet tevens op een veilige afstand van het intercompaneel worden geplaatst en op een plek waar weinig mensen komen. Houd de antennekabel gescheiden van de voedingskabels en de microfoondraad. Bij de registratie van een nieuwe SIM kan het IMEI-nummer worden gevraagd. Dit is het unieke serienummer van uw GSM intercom. In de GSM PRO-module van Videx staat dit nummer aan de binnenzijde van de hardwarechip. Om dit nummer te kunnen lezen moet u de module openen. Het IMEI-nummer is afgedrukt op het Telit-chiplabel onder het chipmodelnummer (zie figuur 1 in de technische handleiding). Schakel de stroomtoevoer naar het intercompaneel uit wanneer u de SIM-kaart invoert of verwijdert. Gebruikt u een SIM-kaart met maandabonnement voor uw GSM intercom? Vraag uw serviceprovider dan om een kredietlimiet voor uw account op het intercomsysteem. Hiermee voorkomt u dat uw provider gesprekskosten voor het gebruik van uw intercom in rekening brengt. Alle serviceproviders leveren een kredietlimiet. Een telefoontje of mailtje naar uw provider is voldoende om deze dienst aan te vragen. Een kredietlimiet van €50 zou voldoende moeten zijn.

GSM 4G intercomset 4000 serie opbouw

GSM 4G intercomset 4000 serie opbouw
807564

• Complete set opbouw
  • Met 1 beldrukker
  • Robuuste uitstraling

Regular Price € 1.058,83 excl. btw

€ 929,00 excl. btw € 1.124,09 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

BEKABELING

U mag alleen koperen kabels (BC) gebruiken om uw GSM intercom van Videx aan te sluiten. Dit kunnen zowel vaste als gevlochten kabels zijn. De volgende kabels worden door Videx afgeraden:

• kopergecoat staal (CCS)
  • koperaluminium (CCA).

Deze kabels zijn weliswaar goedkoper, maar hebben een hogere weerstand dan kabels van puur koper. Ze kunnen hierdoor de prestaties van uw intercomsysteem negatief beïnvloeden.

ALGEMENE INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

• Controleer of alle componenten van uw GSM audiokit intact zijn alvorens u met de installatie begint. Komt u een beschadigd onderdeel tegen? Ga dan niet over tot installatie, maar laat nog niet gecontroleerde onderdelen in hun verpakking zitten en neem contact op met uw leverancier.
  • Houd al het verpakkingsmateriaal uit de buurt van kinderen.
  • Houd de ventilatieopeningen of gleuven in de apparatuur open.
  • Sluit alle aansluitingen van het systeem op het elektriciteitsnet conform de huidige nationale normen aan (I.E.E.-bedradingsregels of de voorschriften die in uw land van toepassing zijn).
  • Installeer een scheidingsschakelaar met zekering om de hoofdvoeding af te sluiten.
  • Onderbreek de hoofdvoeding voordat u onderhoud aan uw intercom pleegt.
  • Voorkom dat er water in de achterkant van de module kan komen. Dicht daarom na de installatie het moduleframe af met een geschikt afdichtingsmiddel op basis van silicone.
  • Houd alle kabels van de intercom en de toegangscontrole apart van de hoofdvoeding.
Zie de technische handleiding voor meer informatie over o.a.:
  • de aansluiting van het systeem op de hoofdvoeding
  • de installatie van de voeding
  • het onderhoud van het paneel
  • het plaatsen van de SIM-kaart
  • de installatie van de achterste kast
  • de programmering van de GSM-intercom.

Videx aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van een verkeerde installatie van deze GSM intercom. Raadpleeg daarom eerst zorgvuldig de technische handleiding alvorens u het systeem gaat installeren en volg de informatie in deze handleiding tijdens de installatie nauwgezet op. Videx beveelt aan om deze GSM Audio-intercom te laten installeren door een vakbekwame elektricien of installateur van veiligheids- en/of communicatiesystemen. Niet alleen voor op kantoor, een flat of op werk is een intercom geschikt. Portacon heeft ook intercomsystemen voor in huis.

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH
DB860957

• Bediening via App
  • Geofencing systeem
  • Voorzien van proximitylezer
€ 876,58 excl. btw € 1.060,66 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel
DB862710

• Bediening via App
  • Geofencing systeem
  • Met codepaneel
€ 1.234,05 excl. btw € 1.493,20 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

• Klein formaat
  • Bediening via App
  • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Deze GSM Audio-intercom is mogelijk niet geschikt voor installatie in ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen of in de nabijheid van ontvlambare gassen of vloeistoffen. Wilt u dit systeem toch in een dergelijke omgeving aansluiten en gebruiken? Vraag dan eerst advies aan uw leverancier. Er kan een speciale bevoegdheid nodig zijn om een GSM intercomsysteem in een risicovolle omgeving aan te sluiten.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: @Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590
Whatsapp: 0548-542590

Heeft u vragen? Stel uw vraag door onderstaand formulier in te vullen! Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Stel uw vraag