Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een bewegingsmelder ook wel radar genoemd is een activatie sensor om een deur, industrie deur, snelloop deur of hek te openen. Er zijn verschillende radars op de markt. radars voor gebruik tot een montage hoogte van ongeveer 4 meter en radars tot een montage hoogte van max 7 meter.

bewegingsmelder hercules 680x250 WEB

Principe van een radar

Een radar zendt via een antenne radiogolven ( Elektromagnetische) uit. Als iets of iemand beweegt in die golven zal de antenne dat detecteren en intern gaan schakelen. Het voordeel van een radar bewegingsmelder ten opzichte van een passief of actief infrarood melder is dat de radar verder van de deur of het hek af kan activeren, dus de deur of hek is op tijd open. Verder is de radar ongevoelig voor rook bij brand of mist.

Gebruik

Een radar bewegingsmelder kan men gebruiken om een draai of schuifdeur te activeren zodat die open gaat als iemand aan komt lopen. Een Radar bewegingmelder met een hogere montage hoogte kan gebruikt worden voor het activeren van een snelloopdeur, industriedeur of schuif hek. Beide radars zijn voor binnen en buiten toepassingen te gebruiken.

Reglobeam 2 Infrarood afstandsbediening Bircher

Reglobeam 2 Infrarood afstandsbediening Bircher
9212847

  • Voor instellen Herkules
  • Eenvoudig programmeren
  • Iedere keer weer te gebruiken
€ 105,00 excl. btw € 127,05 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Herkules 2E Radar bewegingsmelder Bircher

Herkules 2E Radar bewegingsmelder Bircher
9223152

  • Personen en voertuigen
  • Diverse instellingen mogelijk
  • Beschermingsgraad IP65
€ 288,10 excl. btw € 348,60 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DIGIWAY DWD1000 radardetector

DIGIWAY DWD1000 radardetector
C543050

  • Detectierichting instelbaar
  • Activatie op lange afstand
  • Opbouw montage
€ 287,00 excl. btw € 347,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Omschrijving

Montage hoogte tot 4 meter:
Merkur2 Radar bewegingsmelder Bircher kan personen detecteren. Diverse instellingen mogelijk: richtingherkenning, smal of breed detectieveld. De radar module kan gedraaid worden om een zo best mogelijke activatie te waarborgen. Configuratie via push buttons, en infrarood afstandbediening (NIET inbegrepen) .

Montage hoogte tot 7 meter:
HERKULES 2 industriële Radar bewegingsmelder BIRCHER. Kan zowel personen als voertuigen detecteren, of beide. Diverse instellingen mogelijk: richtingherkenning, smal of breed detectieveld, relais uitgangen afzonderlijk te configureren. Configuratie via infrarood afstandbediening (NIET inbegrepen) en dipswitches. Deze radar kan of alleen voertuigen detecteren, of alleen personen, en ook beide