Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een intercom biedt de mogelijkheid om op afstand met elkaar te communiceren. De communicatie kan bestaan uit audio- en videoverbinding. Een intercom bestaat uit een buitenpost en een binnenpost. De buitenpost kan op een deur of poort worden bevestigd en staat in verbinding met de binnenpost. Wanneer een bezoeker bij de buitenpost aanbelt, wordt er een seintje gegeven naar de binnenpost. Door het gebruik van een intercomsysteem kan er worden waargenomen wie er voor de toegang staat. Waarna er besloten kan worden om de bezoeker wel of geen toegang te verlenen.

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

 • Klein formaat
 • Bediening via App
 • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP binnentoestel videofoonset A1101 wit

DoorBird IP binnentoestel videofoonset A1101 wit
DB860902

 • Strak design
 • Handenvrij
 • Eenvoudig aan te sluiten
€ 405,00 excl. btw € 490,05 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen

INTRACALL GSM intercom inbouw incl. 15 jr. gratis bellen
18-0015001-NL

 • 15 jaar gratis gebruik
 • Beheer via internet
 • Vandalismebestendig

Regular Price € 1.094,80 excl. btw

€ 965,00 excl. btw € 1.167,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Waarvoor gebruik ik een intercom?

Een intercom kan op veel verschillende gebieden worden toegepast en is een belangrijke schakel in de beveiliging van een gebouw. Wanneer er verschillende personen in een gebouw zoals een flat of appartementencomplex wonen biedt een intercomsysteem een uitkomst. Er valt niet meteen te zien wie er voor de entree van het gebouw staat. Door middel van een intercom is dit probleem opgelost. Elke bewoner kan apart worden gecontacteerd. Een handige oplossing voor een VVE. Dit is ook toe te passen in een kantoorpand of een bedrijfsverzamelgebouw. De bezoeker drukt op de bel van het desbetreffende bedrijf om in contact te komen, waarna er toegang kan worden gegeven of niet. Een intercom sluit tevens aan op de toenemende zorgoplossingen. In een levensloopbestendige woning kan een intercom ook worden toegepast. De intercom zorgt niet alleen voor een stuk gemak, maar geeft ook een gevoel van veiligheid.

Waar wordt een intercom toegepast?

Een intercom kan uitkomst bieden bij een appartementen complex, kantoorpand of bedrijfsverzamelgebouw, zoals hierboven reeds beschreven. Door de grote van een pand kan er niet goed worden waargenomen wie er voor de poort of slagboom staat. Wanneer er een intercomsysteem op een verkeerspaal is geïnstalleerd kan een bezoeker via de intercom laten weten dat hij voor de toegang staat. Ook veel vakantieparken en campings zijn tegenwoordig voorzien van toegangsautomatisering. Niet alleen voor op kantoor, een flat of op werk is een intercom geschikt. Portacon heeft ook intercomsystemen voor in huis.

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH

DoorBird IP videofoonset D2101V RVS TITANIUM-FINISH
DB860957

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Voorzien van proximitylezer
€ 876,58 excl. btw € 1.060,66 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel

DoorBird IP videofoonset D2101KV RVS TITANIUM-FINISH , 1 drukknop, codepaneel
DB862710

 • Bediening via App
 • Geofencing systeem
 • Met codepaneel
€ 1.234,05 excl. btw € 1.493,20 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop

DoorBird IP videofoonset D1101V inbouw RVS, 1 drukknop
DB860782

 • Klein formaat
 • Bediening via App
 • RVS
€ 556,78 excl. btw € 673,70 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Welke soorten intercomsystemen bestaan er?

Er zijn verschillende intercomsystemen op de markt. Deze systemen kunnen met verschillende opties worden uitgebreid. Een intercom met audioverbinding kan worden uitgebreid met een camera waardoor er ook een videoverbinding gemaakt kan worden. Een gewone intercom bestaat uit een buitenpost en een binnenpost. De binnenpost wordt in een gebouw of woning op een vaste plek gemonteerd. Wanneer er in een gebouw meerdere bedrijven zitten of meerdere personen wonen is het handig om een modulair intercomsysteem te installeren.  Bij een modulair intercomsysteem is er namelijk een mogelijkheid om het systeem uit te bereiden. Een nieuw intercomsysteem dat op de markt is werkt op basis van GSM techniek. Het voordeel hiervan is, is dat er geen vaste binnenpost nodig is en daardoor ook geen bekabeling. De buitenpost kan namelijk communiceren met elke ingestelde telefoon. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen vast of mobiel. Dit biedt de mogelijkheid om te communiceren met een bezoeker ook als er niemand op de locatie of het terrein aanwezig is. Ideaal voor vandaag de dag aangezien men vaak een mobiele telefoon op zak heeft.

Hoe werkt een intercom?

Een intercom is een onmisbaar instrument in de wereld van beveiliging en toegangstechniek. Het biedt een directe communicatielijn tussen verschillende locaties binnen een gebouw of tussen een buiten- en binnenshuis locatie. Maar hoe werkt een intercom precies? Laten we de werking van dit veelzijdige systeem eens nader bekijken.

De basisprincipes van een intercom

In essentie is een intercom een elektronisch apparaat dat geluid overbrengt van het ene punt naar het andere. Het bestaat uit twee hoofdcomponenten: een zender en een ontvanger. De zender vangt geluidsgolven op via een microfoon, converteert ze naar elektrische signalen en zendt deze signalen uit. Aan de andere kant ontvangt de ontvanger de signalen, zet ze terug om in geluidsgolven en speelt ze af via een luidspreker.

Analoge versus digitale systemen

Traditionele intercoms zijn analoog van aard. Dit betekent dat ze continu geluidsgolven overbrengen over fysieke draden. Echter, met de vooruitgang in technologie, zijn digitale intercoms steeds populairder geworden. Deze systemen converteren geluidsgolven naar digitale signalen voordat ze worden verzonden. Dit resulteert vaak in een helderder geluid en kan over langere afstanden worden verzonden zonder kwaliteitsverlies.

Soorten intercomsystemen

Afhankelijk van de technologie en het gebruik zijn er verschillende soorten intercomsystemen:

 • Draadgebonden intercoms: Dit zijn traditionele systemen die fysieke draden gebruiken om signalen over te brengen.
 • Draadloze intercoms: Deze systemen gebruiken radiogolven of infrarood signalen en hebben geen draden nodig.
 • Video-intercoms: Naast audio hebben deze systemen ook een videofunctie, waardoor je de persoon aan de andere kant kunt zien.
 • App-gebaseerde intercoms: Deze moderne systemen zijn gekoppeld aan smartphones en tablets, waardoor je op afstand kunt communiceren en zelfs deuren en poorten kunt bedienen.

Integratie met toegangssystemen

Intercoms kunnen naadloos worden geïntegreerd met de onderstaande soorten producten:

 • Slagbomen
 • Poortopeners
 • Beveiligingscamera's
 • Toegangscontrolesystemen

Dankzij deze integratie kan bijvoorbeeld een bezoeker via de intercom communiceren en na verificatie toegang krijgen door het automatisch openen van een slagboom of poort.

Onderhoud en upgraden

Net als elk ander elektronisch systeem, vereist een intercom regelmatig onderhoud om optimale prestaties te garanderen. Stof en vuil kunnen de microfoon en luidspreker beïnvloeden, terwijl software-updates nodig kunnen zijn voor digitale of app-gebaseerde systemen.

Conclusie

De intercom, hoewel eenvoudig in concept, is een belangrijk instrument voor effectieve communicatie binnen beveiligings- en toegangssystemen. Of je nu kiest voor een traditioneel bedraad systeem of een geavanceerd app-gebaseerd systeem, de mogelijkheid om snel en duidelijk te communiceren is onmisbaar. Bij Portacon begrijpen we het belang van betrouwbare intercomsystemen en zijn we toegewijd aan het leveren van de beste oplossingen in toegangstechniek en beveiliging.

Veelgestelde vragen

In de wereld van toegangstechniek en beveiliging zijn intercomsystemen een cruciaal hulpmiddel voor effectieve communicatie en controle. Echter, er zijn momenten waarop je misschien de behoefte voelt om je intercom tijdelijk uit te schakelen, of je nu privacy nodig hebt of onderhoud aan het systeem uitvoert. Op deze pagina leggen we uit hoe je een intercom veilig en effectief kunt uitschakelen.

Begrijp je intercomsysteem

Voordat je begint met het uitschakelen van je intercom, is het essentieel om je systeem te kennen. Intercomsystemen kunnen variëren van eenvoudige analoge systemen tot complexe digitale opstellingen met app-integratie. Raadpleeg de gebruikershandleiding of contacteer de leverancier voor specifieke instructies voor jouw model.

Stappen voor het uitschakelen van een standaard intercom

 • Identificeer de stroombron: Veel intercomsystemen zijn direct aangesloten op het elektriciteitsnet, terwijl andere op batterijen werken.
 • Zoek de aan/uit-schakelaar: Sommige intercoms hebben een duidelijk gemarkeerde aan/uit-schakelaar.
 • Koppel los van het net: Als er geen schakelaar is, kun je de intercom vaak uitschakelen door hem van het elektriciteitsnet te ontkoppelen. Zorg ervoor dat je het juiste snoer of de juiste stekker loskoppelt.
 • Verwijder indien nodig de batterijen: Als het systeem op batterijen werkt en geen aan/uit-schakelaar heeft, kun je de batterijen verwijderen om het systeem uit te schakelen.

Overwegingen bij geavanceerde systemen

Moderne intercomsystemen, zoals die met video- of app-mogelijkheden, kunnen aanvullende stappen of overwegingen vereisen:

 • App-gebaseerde systemen: Als je intercom op een smartphone of tablet is aangesloten, kun je overwegen om de bijbehorende app tijdelijk te deactiveren.
 • Systeeminstellingen: Veel digitale intercoms hebben een instellingenmenu waar je het systeem kunt uitschakelen zonder de stroom volledig te onderbreken.
 • Back-ups: Sommige geavanceerde intercoms hebben een back-upbatterij voor noodgevallen. Wees je bewust van deze back-upvoeding en schakel deze uit indien nodig.

Integratie met andere systemen

Bij Portacon weten we dat veel intercomsystemen zijn geïntegreerd met andere beveiligingsapparatuur, zoals:

 • Slagbomen
 • Poortopeners
 • Beveiligingscamera's

Bij het uitschakelen van je intercom moet je rekening houden met hoe dit andere systemen kan beïnvloeden. Het kan nodig zijn om tijdelijk ook andere verbonden apparaten uit te schakelen of te resetten.

Conclusie

Het uitschakelen van je intercom kan een eenvoudig proces zijn, maar het vereist zorg en aandacht, vooral als het systeem is verbonden met andere beveiligingsapparatuur. Bij Portacon begrijpen we het belang van correcte toegangs- en beveiligingstechniek. Als je twijfelt over het veilig uitschakelen van je intercom of andere apparaten, raden we je aan om een professional te raadplegen of contact met ons op te nemen voor advies.

De wereld van toegangstechniek en beveiliging evolueert voortdurend, en het is essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en innovaties. Eén van de meest waardevolle hulpmiddelen in deze branche is de intercom. Maar waarom zou je voor een intercom kiezen? In dit artikel duiken we in de voordelen en de noodzaak van intercomsystemen voor zowel woningen als bedrijven.

Verbeterde veiligheid en beveiliging

Het belangrijkste voordeel van een intercomsysteem is dat het de veiligheid en beveiliging van een gebouw of terrein aanzienlijk kan verhogen. Met een intercom kun je eenvoudig en direct communiceren met bezoekers voordat je ze toegang geeft. Dit stelt je in staat om onbekende of ongewenste gasten buiten te houden, wat vooral belangrijk is in stedelijke omgevingen of op plaatsen waar veiligheid een primaire zorg is.

Gemak en comfort

Een ander voordeel van intercomsystemen is het gemak dat ze bieden. In plaats van fysiek naar de deur of poort te moeten gaan om met iemand te communiceren, kun je dit vanuit je huidige locatie doen. Dit is vooral handig in grotere gebouwen of wanneer je meerdere taken tegelijk uitvoert.

Integratie met andere beveiligingssystemen

Bij Portacon begrijpen we dat beveiliging een gelaagde aanpak vereist. Intercomsystemen kunnen naadloos worden geïntegreerd met andere beveiligingsoplossingen zoals:

 • Beveiligingscamera's
 • Toegangscontrolesystemen
 • Alarmsystemen
 • Slagbomen en poortopeners

Deze integratie betekent dat je één samenhangend beveiligingssysteem kunt hebben dat op alle niveaus functioneert en gemakkelijk te beheren is.

Moderniseren en waarde toevoegen

In de hedendaagse digitale tijdperk wordt technologie steeds meer geïntegreerd in ons dagelijks leven. Door een moderne intercom aan je eigendom toe te voegen, niet alleen verbeter je de functionaliteit, maar verhoog je ook de algehele waarde. Potentiële kopers of huurders zien dergelijke technologie vaak als een pluspunt, wat kan bijdragen aan een hogere marktwaarde of huurprijs.

Gepersonaliseerde opties

Een ander voordeel van moderne intercomsystemen is dat ze vaak kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften. Of je nu een video-intercom wilt, specifieke beltonen voor verschillende deuren of geavanceerde app-integratie, er zijn tal van opties beschikbaar om aan je eisen te voldoen.

Conclusie

Intercomsystemen zijn veel meer dan alleen een communicatiemiddel; ze zijn een essentieel onderdeel van een uitgebreide beveiligingsoplossing. Of je nu de veiligheid wilt verhogen, het dagelijks leven gemakkelijker wilt maken, of je eigendom wilt moderniseren, een intercomsysteem is een investering die de moeite waard is. Bij Portacon bieden we een breed scala aan geavanceerde intercomsystemen, samen met andere toegangstechniek en beveiligingsoplossingen. Neem contact met ons op om de perfecte oplossing voor jouw behoeften te vinden.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: @Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548 - 725 371
Whatsapp: 0548 - 725 941

Stel uw vraag