Voor 15:00 besteld, vandaag GRATIS verzonden!

Een intercom biedt de mogelijkheid om op afstand met elkaar te communiceren. De communicatie kan bestaan uit audio- en videoverbinding. Een intercom bestaat uit een buitenpost en een binnenpost. De buitenpost kan op een deur of poort worden bevestigd en staat in verbinding met de binnenpost. Wanneer een bezoeker bij de buitenpost aanbelt, wordt er een seintje gegeven naar de binnenpost. Door het gebruik van een intercomsysteem kan er worden waargenomen wie er voor de toegang staat. Waarna er besloten kan worden om de bezoeker wel of geen toegang te verlenen.

No products found

Waarvoor gebruik ik een intercom?

Een intercom kan op veel verschillende gebieden worden toegepast en is een belangrijke schakel in de beveiliging van een gebouw. Wanneer er verschillende personen in een gebouw zoals een flat of appartementencomplex wonen biedt een intercomsysteem een uitkomst. Er valt niet meteen te zien wie er voor de entree van het gebouw staat. Door middel van een intercom is dit probleem opgelost. Elke bewoner kan apart worden gecontacteerd. Een handige oplossing voor een VVE. Dit is ook toe te passen in een kantoorpand of een bedrijfsverzamelgebouw. De bezoeker drukt op de bel van het desbetreffende bedrijf om in contact te komen, waarna er toegang kan worden gegeven of niet. Een intercom sluit tevens aan op de toenemende zorgoplossingen. In een levensloopbestendige woning kan een intercom ook worden toegepast. De intercom zorgt niet alleen voor een stuk gemak, maar geeft ook een gevoel van veiligheid.

Waar wordt een intercom toegepast?

Een intercom kan uitkomst bieden bij een appartementen complex, kantoorpand of bedrijfsverzamelgebouw, zoals hierboven reeds beschreven. Door de grote van een pand kan er niet goed worden waargenomen wie er voor de poort of slagboom staat. Wanneer er een intercomsysteem op een verkeerspaal is geïnstalleerd kan een bezoeker via de intercom laten weten dat hij voor de toegang staat. Ook veel vakantieparken en campings zijn tegenwoordig voorzien van toegangsautomatisering. Niet alleen voor op kantoor, een flat of op werk is een intercom geschikt. Portacon heeft ook intercomsystemen voor in huis.

No products found

Welke soorten intercomsystemen bestaan er?

Er zijn verschillende intercomsystemen op de markt. Deze systemen kunnen met verschillende opties worden uitgebreid. Een intercom met audioverbinding kan worden uitgebreid met een camera waardoor er ook een videoverbinding gemaakt kan worden. Een gewone intercom bestaat uit een buitenpost en een binnenpost. De binnenpost wordt in een gebouw of woning op een vaste plek gemonteerd. Wanneer er in een gebouw meerdere bedrijven zitten of meerdere personen wonen is het handig om een modulair intercomsysteem te installeren.  Bij een modulair intercomsysteem is er namelijk een mogelijkheid om het systeem uit te bereiden. Een nieuw intercomsysteem dat op de markt is werkt op basis van GSM techniek. Het voordeel hiervan is, is dat er geen vaste binnenpost nodig is en daardoor ook geen bekabeling. De buitenpost kan namelijk communiceren met elke ingestelde telefoon. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen vast of mobiel. Dit biedt de mogelijkheid om te communiceren met een bezoeker ook als er niemand op de locatie of het terrein aanwezig is. Ideaal voor vandaag de dag aangezien men vaak een mobiele telefoon op zak heeft.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: @Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590
Whatsapp: 0548-542590

Stel uw vraag