Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

In het verkeer zijn palen niet bepaald populair. Denk aan betonnen paaltjes op de hoek van straten en parkeerplaatsen. Ze zitten vaak in de dode hoek van je (vracht)auto; voor je het weet rij je er bij het afslaan of parkeren tegenaan, met vervelende lak- of blikschade als gevolg. Helaas zijn verkeers- en rampalen wel steeds vaker nodig om ondeugden zoals foutparkeren en ramkraken te voorkomen. Gelukkig zijn er rampalen die je automatisch uit de grond kunt laten komen op het moment dat je ze nodig hebt. Bijvoorbeeld om na sluitingstijd te voorkomen dat overvallers met een auto je etalage binnenrijden. Zo’n inzinkbare rampaal laat je ’s ochtends bij het openen van je winkel weer terugzakken in de grond. De rampaal zit dan niemand meer in de weg; je kunt je auto weer pal voor de zaak parkeren.

Er zijn roestvrijstalen palen op de markt die je voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Als specialist in toegangstechniek levert Portacon robuuste, vandalismebestendige verkeerspalen van rvs die ook geschikt zijn als parkeerpaal of rampaal. Hierna krijg je alvast meer informatie over de mogelijke functies van rampalen en de verschillende soorten die er op de markt zijn. Met een anti-rampaal wordt een rampaal bedoeld.

Functies van rampalen

Een rampaal kan onder andere de volgende functies hebben:

 • het afschermen of reserveren van parkeerplaatsen
 • het afsluiten van een terrein, weg of inrit
 • het afschermen van een (natuur)gebied voor autoverkeer
 • het beveiligen van winkelpuien tegen ramkraken.

In de meeste gevallen wil je met een rampaal alleen (vracht)auto’s weren en ondertussen fietsers en voetgangers doorgang verlenen. Gemeenten gebruiken rampalen om hun binnensteden en dorpscentra autovrij of autoluw te maken en foutparkeren te voorkomen. Natuurbeheerders passen rampalen toe om natuurgebieden autovrij te houden. Ondernemers installeren deze palen om misbruik van hun (beperkte) parkeerruimte te voorkomen en ramkrakers buiten de deur te houden.

De functie van een rampaal heeft vaak een tijdelijk karakter. Denk aan het afsluiten van een straat in een woonwijk of binnenstad voor autoverkeer in verband met een buurtfeest, markt of ander evenement. Ook ondernemers en beheerders van parkeer- en recreatieterreinen willen rampalen meestal niet permanent laten staan. Het voordeel van inzinkbare rampalen is dat je die alleen boven de grond houdt zolang dat nodig is.

verkeerspaal rise vigilant 500

Vaste en inzinkbare rampalen

Een belangrijk onderscheid in soorten rampalen is die tussen vaste rampalen en inzinkbare rampalen. Een vaste rampaal veranker je met een betonnen voet in de bodem of schroef je met een voetplaat vast op een stabiele ondergrond. De benodigde robuustheid (materiaal, dikte en verankering) van de paal hangt af van de functie. Om een ramkraak te verhinderen moet een rampaal steviger zijn uitgevoerd en verankerd dan wanneer je een rampaal gebruikt om een straat of parkeerplaats af te sluiten. Een inzinkbare rampaal installeer je met een instortbehuizing in de grond en kan handmatig of automatisch zijn uitgevoerd. Met dank aan de instortbehuizing is een inzinkbare rampaal stevig verankerd in de bodem.

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800
934302478

 • Snel open, 4 seconden
 • Ingebouwde LED verlichting
 • Sterk en betrouwbaar
€ 4.341,58 excl. btw € 5.253,31 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm
9343400

 • Snel open, 5 seconden
 • Sterk en betrouwbaar
 • Gepoedercoat
€ 3.962,00 excl. btw € 4.794,02 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal handbediend RANGER 500

Verkeerspaal handbediend RANGER 500
9343006

 • Sterk en betrouwbaar
 • Gaat door gasveer naar boven
 • Ontwerp als HYDRA 500
€ 2.630,02 excl. btw € 3.182,32 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Wanneer je een rampaal regelmatig weg moet halen om verkeer door te laten stromen, auto’s parkeerruimte te bieden of vrachtauto’s te laten laden of lossen, dan is een inzinkbare rampaal de beste optie. Het is immers erg bewerkelijk om een vaste rampaal steeds opnieuw te (de)monteren. Een inzinkbare rampaal kun je handmatig of automatisch uit de grond laten komen of daar in laten terugzakken.

anti_terrorisme_bollard_portacon_verkeerspaal.png

Handmatige en automatische rampalen

Inzinkbare rampalen kunnen zowel handmatig als automatisch uitgevoerd zijn. Een handmatige rampaal werkt met een gasveer. Wanneer je die gasveer met de daarvoor bestemde sleutel activeert, komt de rampaal uit zijn instortbehuizing uit de grond. Zodra de rampaal helemaal omhoog staat, wordt de paal in die stand automatisch vergrendeld.  

Wil je een rampaal of afstand kunnen bedienen? Kies dan een automatische rampaal. Deze kun je bedienen met een smart app op je mobiele telefoon, een speciale pulsgever (afstandsbediening) of een vaste drukknop. Zo’n vaste knop is handig wanneer je wilt dat alleen iemand op de receptie of kantoor de rampaal kan bedienen. Met een smart app of pulsgever kun je een automatische rampaal door meer gebruikers laten bedienen. Denk aan de vaste gebruikers van een parkeerplaats of aan hulpverleners die afsluitingen van straten en inritten snel moeten kunnen opheffen. Politie, ambulancedienst en brandweer moeten tijdens het aanrijden verkeerspalen op afstand kunnen laten zakken. In geval van nood telt immers elke seconde!

Een geschikte rampaal bestellen bij Portacon

Bestel bij Portacon een handmatige of automatische rampaal op maat, inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing, verlichting en afstandsbediening. Wij leveren jouw rampaal inclusief alle benodigde accessoires als complete toolkit aan. Raadpleeg vrijblijvend ons assortiment.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

 

Stel uw vraag