Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een automatische schuifdeur is een elegant hulpmiddel om je bezoekers gastvrij te verwelkomen. Je maakt er bij je klanten een goede eerste indruk mee. Maar een automatische schuifdeur heeft nog méér voordelen. Worden bepaalde ruimtes in jouw bedrijf erg vaak gebruikt? Wanneer de deur naar zo’n ruimte automatisch opengaat, bespaart dat jouw medewerkers tijd. Zeker wanneer ze hun handen niet vrij hebben om de deur handmatig te openen en daarna ook weer te sluiten. Denk ook aan magazijndeuren; daar moeten medewerkers vaak met een palletwagen of heftruck doorheen. Die deuren zijn daarom meestal geautomatiseerd.

Energiebesparing door schuifdeurautomaten

Met automatische schuifdeuren bespaar je ook op energie. Die deuren kun je immers niet vergeten dicht te doen. Dit voorkomt zowel in de zomer als in de winter onnodig energieverlies als gevolg van openstaande deuren. En dat is niet alleen een kostenvoordeel, maar levert ook een beter binnenklimaat op. Openstaande deuren zorgen voor tocht en temperatuurverschillen. Ook maken ze het lastiger om een ruimte goed te isoleren en warmte of kou buiten te houden. Door schuifdeurautomaten te installeren vang je dus meer vliegen in één klap.

Schuifdeurautomaten en klimaatbeheersing

De  voordelen van gastvrijheid, gemak en energiebeheersing zijn op zich al voldoende om schuifdeuren te automatiseren. Maar soms zijn automatische schuifdeuren gewoon onmisbaar. Neem ruimtes in de voedingsbranche of medische sector met speciale eisen op het gebied van klimaatbeheersing. Een koelruimte bij een voedselproducent of in een supermarkt moet beneden een bepaalde temperatuur blijven; een automatische schuifdeur houdt de warmere lucht uit de aangrenzende ruimte zoveel mogelijk buiten. In ziekenhuizen en zorginstellingen vereist de hygiëne dat lucht zich niet zomaar van de ene naar de andere ruimte kan verspreiden. Daarom zijn automatische schuifdeuren in die gebouwen een standaardvoorziening.

Automatiseren van bestaande schuifdeuren

Om een bestaande schuifdeur te automatiseren heb je een  schuifdeurautomaat nodig. Een schuifdeurautomaat bestaat uit schuifdeurgeleiders met loopwielen. Deze geleiders worden elektrotechnisch aangedreven. Je kunt de aandrijving laten reageren op een bewegingsmelder, maar ook op een handmatige schakelaar. Er bestaan schuifdeurautomaten voor enkele deuren en dubbele deuren. Portacon levert schuifdeurautomaten voor enkele deuren tot 200 kilogram en voor dubbele deuren tot (samen) 260 kilogram.

Als specialist in toegangsautomatisering levert Portacon schuifdeurautomaten inclusief alle benodigde accessoires. Wil je je schuifdeuren opnemen in je toegangscontrolesysteem, zodat je het gebruik van je schuifdeur(en) als toegangsmogelijkheid op persoonsniveau kunt automatiseren én beveiligen? Dan beschikken wij over de expertise om jouw schuifdeurautomaat te combineren met de methode van toegangsbeveiliging die het beste bij jouw organisatie en gebouw past.

Toegangsbeveiliging bij schuifdeuren

Wanneer je de toegang tot een ruimte met een schuifdeur op persoonsniveau wilt beveiligen, zul je ook de bediening van de schuifdeurautomaat moeten personaliseren. Dit betekent dat voor het gebruik van één of meer schuifdeuren in jouw gebouw een persoonlijke registratie nodig is. De vaste bezoekers die regelmatig de schuifdeuren gebruiken krijgen dan bijvoorbeeld een toegangscode voor een codepaneel of een pasje, badge of kaart die ze voor een lezer houden. Maar een biometrische toegangsbeveiliging met behulp van vingerafdrukken is ook mogelijk. In dat geval combineer je de schuifdeurautomaat met een vingerscanner.

Brandveiligheid bij schuifdeuren

De brandveiligheid van schuifdeuren zit in twee aspecten: het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en de manier waarop ze bij automatisering worden aangestuurd. Op de brandveiligheid van schuifdeurmateriaal heeft Portacon als leverancier van schuifdeurautomaten geen invloed. Die invloed zit bij de producent van de schuifdeuren. Bij brand wil je graag dat brand en rook zich beperken tot de brandruimte. Wanneer er niemand in de buurt is, zorgt een schuifdeurautomaat ervoor dat de schuifdeur altijd dicht zit. De schuifdeur voorkomt hiermee branduitbreiding en rookverspreiding naar aangrenzende ruimten.

Brandveiligheid betekent ook een veilige ontvluchting uit het brandcompartiment. Dus moet de schuifdeur van een brandcompartiment ook te bedienen zijn zodra de stroom uitvalt. Een geautomatiseerde schuifdeur die op het moment van stroomuitval dicht zit, kan daarna niet meer handmatig worden geopend. Om dit toch mogelijk te maken, zodat iemand bij brand uit de ruimte kan vluchten, kun je een noodontgrendeling installeren. Door die bij brand of stroomuitval te activeren, blijft de schuifdeur gewoon bruikbaar.

Toebehoren bij schuifdeurautomaten

Portacon levert alle schuifdeurautomaten inclusief schuifdeurgeleiders met meerdere loopwielen. De accessoires die je verder nog nodig hebt hangen van jouw situatie en wensen af en kun je bij Portacon naar behoefte bestellen.

Toebehoren bij schuifdeurautomaten (en schuifdeuren) zijn o.a.:

 • bevestigingsrails
 • bevestigingsprofielen (bij glazen schuifdeuren)
 • geleidingsrails
 • geleidesteunen (voor de vloergeleidingsrail)
 • noodontgrendelingen
 • noodstroomaccu’s
 • elektromechanische sloten
 • draaibare meerkeuzeschakelaars
 • bewegingsmelders
 • aanwezigheidsmelders
 • aanraakvrije schakelaars.

Wanneer je voor een bewegingsmelder kiest, gaat de schuifdeur automatisch open wanneer er iemand de schuifdeur nadert. Je hebt dan in principe geen schakelaar nodig om de schuifdeur te bedienen. Voorkom je graag dat iets of iemand wordt geraakt door een schuifdeur die open- of dichtgaat? Installeer dan een aanwezigheidsmelder. Portacon kan ook een gecombineerde bewegings- en aanwezigheidsmelder leveren.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

Stel uw vraag