Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Iemand je woning of bedrijf binnenlaten, terwijl je zelf niet thuis of op de zaak bent? Dat kan heel eenvoudig met een intercomsysteem dat gebruikmaakt van jouw mobiele telefoon.  Met zo’n wifi intercom systeem maak je het anderen gemakkelijker om je woning of bedrijf binnen te komen wanneer je er zelf niet bent.

Er komen steeds meer digitale intercomsystemen op de markt waarbij de binnenpost wordt vervangen door de mobiele telefoon. Portacon, specialist in toegangsautomatisering, helpt jou graag om een intercomsysteem te kiezen dat het beste bij jouw gebouw, organisatie en bedrijfsvoering past. Is de intercom die je zoekt bedoeld voor thuis? Dan zoeken we graag met jou naar een oplossing die het beste bij je woning en de samenstelling van je huishouden past.

Hierna krijg je alvast meer informatie over de voordelen van wifi intercom en de twee systemen voor het bedienen van een intercom op afstand met behulp van een mobiele telefoon: IP video intercom of GSM video intercom.

Voordelen wifi intercom

Thuis biedt wifi intercom voordelen zoals de hond of kat die op tijd wordt uitgelaten, medicijnen die tijdig worden bezorgd en de planten die tijdens jouw vakantie water krijgen van de buurvrouw. Maar ook zakelijk liggen de voordelen van wifi intercom voor het oprapen. Jouw collega’s kunnen op elk gewenst tijdstip naar hun werk, ook wanneer ze daarbij in eerste instantie voor een gesloten deur staan. Dat er geen receptionist of beveiliger is om de intercom te bedienen, is met wifi intercom geen probleem. Jouw medewerker, leverancier of klant belt aan op de buitenpost van de intercom, die de oproep doorschakelt naar jouw smartphone. Of naar de smartphone van de receptionist die thuiswerkt.

Intercom op basis van IP of GSM

De term wifi intercom is eigenlijk alleen van toepassing op een intercomsysteem dat gebruikmaakt van draadloos internet. En draadloos internet (wifi) is tegenwoordig bijna overal beschikbaar. Daarom worden intercomsystemen die de bezoeker via een wifi-verbinding doorschakelen naar jouw smartphone veel vaker verkocht dan systemen die gebruikmaken van het GSM-netwerk voor mobiele telefonie.

Er zijn situaties denkbaar waarin het toch handig is om een intercomsysteem te hebben dat jouw bezoeker op basis van een GSM-verbinding naar jouw smartphone doorschakelt. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiewoning in een afgelegen gebied zonder wifi. Je kunt dan een GSM-intercom gebruiken om huurders daar te laten aanbellen en de deur voor hen open te doen. Maar andersom is natuurlijk ook mogelijk: je verblijft zelf in je vakantiehuis en doet daar met je mobiele telefoon de deur van je woning of bedrijf voor iemand open.

Intercom met smartphone als sleutel

Of je nu voor IP video intercom of GSM video intercom kiest, de overeenkomst tussen beide oplossingen is dat je de mobiele telefoon als sleutel gebruikt. Zodat je iemand op elk gewenst moment en vanaf elke plek ter wereld je woning of bedrijf binnen kunt laten. De bezoeker drukt op de deurbel van de intercominstallatie en vervolgens schakelt die installatie hem of haar door naar jouw mobiele telefoon of die van jouw receptionist. De telefoon maakt een stationair kastje (binnenpost) met luidspreker, microfoon en beeldscherm overbodig. En dat is heel handig wanneer je iemand op afstand toegang wil verlenen tot jouw woning of bedrijf. Je hoeft daar dan niet meer fysiek aanwezig te zijn om iemand die zich bij de intercom meldt te woord te staan en binnen te laten.

Bij een IP video intercom of GSM video intercom gebruik je dus jouw smartphone als digitale binnenpost. Je krijgt een app meegeleverd waarmee je kunt zien wie er bij jouw intercom (thuis of op de zaak) aanbelt en waarmee je ook met je bezoeker communiceert. Je ziet en hoort je bezoeker op het videobeeld zoals de camera van de intercom dat registreert. Ook gebruik je de app om de bezoeker binnen te laten.

Vraag Portacon vrijblijvend naar de mogelijkheden van een wifi intercom systeem. Zoals IP video intercom of GSM video intercom. We zoeken graag samen met jou naar de oplossing die het beste bij jouw situatie past.

 

Stel uw vraag