Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Het aantal technische installaties buiten gebouwen neemt hand over hand toe. Dat begint al bij de toegang naar het parkeerterrein. Wanneer die bijvoorbeeld met een slagboominstallatie is geautomatiseerd, dan zit de elektrotechnische aandrijving en aansturing van die installatie in een kast op het terrein. Door die elektronica netjes op te bergen in een compacte en robuuste straatkast bescherm je die tegen weersinvloeden, vandalisme en diefstal.

Ben je beheerder of eigenaar van een vakantiepark, kampeerterrein of jachthaven? Of van een bedrijfsterrein, parkeerterrein of vereniging van eigenaren? Denk dan bij de aanschaf van een elektrotechnische installatie op je terrein goed na over het opbergen en veiligstellen van de elektronica. Dat is immers het meest kwetsbare onderdeel van de installatie.

Als totaalleverancier van toegangsautomatisering levert Portacon compacte straatkasten voor de elektronica van buiteninstallaties zoals slagbomen, poorten en verkeerspalen. Daarnaast leveren wij ook een speciale buitenkast voor uw aardgasmeter. Wanneer je bijvoorbeeld zomerhuisjes verhuurt, kun je binnen in die huisjes ruimte besparen door de aardgasmeter buiten in een kast te monteren. De aardgas meterkast buiten van Portacon is hier ideaal voor.

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009
400600

 • Kleur: RAL 6009
 • 600x600x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 518,70 excl. btw € 627,63 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik
400700

 • Kleur: RAL 7037
 • 1000x700x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 1.929,90 excl. btw € 2.335,18 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Waarom een aardgas meterkast buiten?

Wanneer je stacaravans of zomerhuisjes verhuurt, wil je het gasverbruik per caravan of huisje kunnen registreren. Zodat je de kosten daarvan per huurder kunt aantonen en verrekenen. Een gasmetervoorziening neemt in een gemiddelde stacaravan of zomerhuisje relatief veel ruimte in beslag. Die kastruimte kunnen je huurders beter gebruiken om bijvoorbeeld hun boodschappen op te bergen. Het installeren van je aardgasmeter in de speciaal daarvoor bestemde gasmeterkast van Portacon is dan een prima alternatief. Want die kast neemt geen binnenruimte in beslag, maar staat buiten op je terrein. Overigens kan ook de specifieke inrichting van het gasnet op jouw park een goede reden zijn om de gasmeters van afnemers buiten op je terrein te installeren. Juist daarom is een aardgas meterkast buiten van Portacon een goed idee

Gasmeterkast

Eisen aan een buitenkast voor gasmeters

Of het nu gaat over water, elektriciteit of gas: een metervoorziening zet je niet zomaar onbeschermd in de buitenlucht neer. De aardgas meterkast voor buiten van Portacon beschermt jouw aardgas meterkast tegen schadelijk weersinvloeden zoals storm en neerslag. Maar aan welke eisen moet zo’n buitenkast voor gasmeters eigenlijk voldoen?

Een behuizing voor een gasmeter moet zijn afgestemd op de specifieke kenmerken van jouw gasmeter. Zo moet er voldoende ruimte zijn om de meter in te bouwen. Ook moeten er uitsparingen voor het leidingwerk en allerlei koppelingen en beveiligingen aanwezig zijn. Een goede gasmeterkast voor buitengebruik is dus niet alleen robuust, maar heeft ook de juiste afmetingen en gaten op de juiste plek. Een gasmeterkast van Portacon is zowel robuust als functioneel en voldoet aan de genoemd eisen. Met onze speciale buitenkast voor gasmeters geef je je gasmeter een veilige en mooie compacte behuizing op je terrein. Onze aardgas meterkast is van roestvrij staal (RVS) en kan daarmee tegen een stootje.

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009

Gasmeterkast G4/G6 RVS RAL6009
400600

 • Kleur: RAL 6009
 • 600x600x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 518,70 excl. btw € 627,63 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik

Meterkast RVS RAL7037 buitengebruik
400700

 • Kleur: RAL 7037
 • 1000x700x300 mm (hxbxd)
 • Incl. slot en sleutel
€ 1.929,90 excl. btw € 2.335,18 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Aardgas meterkast buiten voor G4 en G6

Aardgas meterkasten bestaan er in verschillende uitvoeringen. Die uitvoeringen hangen af van de omvang van het gasverbruik. De gasmeters G4 en G6 zijn bedoeld voor particulier en zakelijk gebruik. De G4 is afgestemd op het gasverbruik van een woning, vakantiehuisje of stacaravan. Voor het grotere verbruik van een winkel of bedrijfsverzamelgebouw heb je  een G6-meter nodig.

De aardgas meterkast van Portacon is geschikt voor zowel een gasmeter G4 als een gasmeter G6. De aardgas meterkast biedt voldoende ruimte om een G4 of G6 in te bouwen en de uitsparingen voor leidingen zitten voor beide type gasmeters op de goede plek.

Aardgas meterkast buiten van Portacon

De aardgas meterkast van Portacon heeft de volgende kenmerken:

 • leverbaar in de kleur RAL6009
 • slot met sleutel en handgreep
 • compacte afmetingen: 600 mm x 600 mm x 300 mm.

Die laatste afmeting (30 centimeter) betreft de diepte; 24 centimeter (80%) hiervan is beschikbaar als inbouwruimte voor de gasmeter.

 • montagebord waarop je de gasmetervoorziening in de kast monteert (520 mm x 560 mm).

Portacon levert desgewenst een RVS bodemplaat waarmee je de gasmeterkast op een betonnen fundering kunt schroeven.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548 - 725 937

Stel uw vraag