Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een slagboom is een ideaal middel om de toegang tot een bepaald gebied of terrein te controleren. Een voertuig kan er immers pas door wanneer de slagboom omhoog gaat. Met een slagboom bepaalt u wanneer iemand toegang krijgt tot bijvoorbeeld een:

 • parkeerterrein
 • camping
 • jachthaven
 • Vereniging Van Eigenaren (VVE)
 • privéterrein.

Wat wilt u precies controleren of regelen?

Er zijn veel systemen en hulpmiddelen voor toegangscontrole op de markt. Wilt u uw privé- of bedrijfsterrein hermetisch afsluiten voor onbevoegden? Dan is een hekwerk met een toegangspoort een beter hulpmiddel dan een slagboom. Een slagboom houdt wèl voertuigen tegen, maar geen personen.
Een slagboom gebruikt u vooral wanneer u verkeersstromen veilig wilt afwikkelen en wanneer u de in- en uitstroom van voertuigen op uw (parkeer)terrein wilt controleren.

slagboom vve project

Een slagboom voor toegangsbeheersing

U wilt op het parkeerterrein van uw bedrijf, camping of appartementencomplex natuurlijk alleen voertuigen toelaten die er thuishoren, zoals de (vracht)auto’s van uw werknemers, klanten, leveranciers of gasten. Een slagboom met een webbased toegangscontrolesysteem of kentekencamera vormt dan een uitstekend toegangsbeheersingssysteem. ‘Vreemde’ voertuigen worden geweerd door de slagboom, terwijl de slagboom voor ‘bekende’ voertuigen omhoog gaat. Hetzelfde systeem kan worden gebruikt om bij het inrijden van een parkeerterrein- of garage alleen voertuigen door de slagboom te laten die betaald hebben.

Een slagboom voor verkeersbeveiliging

Een slagboominstallatie is een efficiënt middel om kruisende verkeersstromen veilig van elkaar te scheiden. Slagbomen worden daarom veel gebruikt om de afwikkeling van het verkeer in stadscentra en bij winkels, campings en dergelijke goed te laten stroomlijnen. Dit komt niet alleen de veiligheid van het verkeer ten goede, maar ook de doorstroming ervan. Het principe is heel eenvoudig en effectief: verkeer dat het andere verkeer niet mag kruisen of niet meer op een bepaald weggedeelte past, wordt tegengehouden door de slagboom. Pas wanneer er geen kruisend verkeer meer is of de capaciteit op het weggedeelte weer voldoende is, gaat de slagboom omhoog en kunnen de op hun beurt wachtende voertuigen weer gaan rijden.

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr
L901125

 • Sterke boom 2,5 mtr lengte
 • Kleur RAL 7021
 • Eenvoudige montage
€ 487,00 excl. btw € 589,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie EVA.5

Slagboominstallatie EVA.5
9083120

 • Boomlengte tot max. 5 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Modern design
€ 2.280,00 excl. btw € 2.758,80 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie LADY.4

Slagboominstallatie LADY.4
9083098

 • Boomlengte max. 4,2 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Kleur RAL 2009
€ 1.737,00 excl. btw € 2.101,77 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeer regelen of terrein afsluiten?

Een slagboom gebruik je alleen om het verkeer te regelen en/of doseren. Een slagboom is niet bedoeld en geschikt om een terrein hermetisch af te sluiten. Voor dat doel heeft u een poort of hek met een automatische poortopener nodig. Ook kunt u  een detectielus gebruiken om een slagboom te openen.
Het kan best lastig zijn om op uw terrein een goede afweging tussen het belang van een vlotte verkeersdoorstroming en een veilige afsluiting te maken. Het voordeel van een slagboom van Beninca is dat deze snel werkt en intensief kan worden gebruikt.

Wanneer u dagelijks veel voertuigen van leveranciers, werknemers, klanten of gasten op uw terrein moet toe- en uitlaten, is het te omslachtig en tijdrovend om hiervoor steeds een poort of hek te moeten openen.

Een slagboom in combinatie met een schuifpoort

Een oplossing die zowel de toegangsbeveiliging als de verkeersdoorstroming op uw terrein bevordert, is een slagboom in combinatie met een schuifpoort. ’s Morgens doet u de poort open, waarna u uw gasten de hele dag via de slagboom in- en uitlaat. ’s Avonds, wanneer alle voertuigen weer van uw terrein of parkeerplaats vertrokken zijn, doet u het hek weer dicht.