Voor 15:00 besteld, morgen GRATIS bezorgd!

Wilt u dat een poort of slagboom automatisch opengaat wanneer er een voertuig voor staat? Dan heeft u een detectielus nodig die het voertuig kan detecteren. Detectielussen worden onder andere gebruikt voor

  • toegangsautomatisering (in- en uitrijden bij poorten en slagbomen)
  • in het verkeer (zoals bij verkeerslichten)
  • Het activeren en beveiligen van automatische verkeerspalen

Voertuigdetectie

Voertuigdetectie is een systeem dat uit de volgende onderdelen bestaat:

Deze detectielus vormt een inductief of magnetisch veld waardoor in combinatie met de detectielussturing voertuigen waargenomen kunnen worden.

proloop detectielus versterker bircher tek

Lussen in twee afmetingen

Portacon levert detectielussen in twee afmetingen. Deze kunnen op verschillende manieren worden aangelegd. Meestal wordt een detectielus aangelegd in een vierkante of rechthoekige vorm. De goede werking van een detectielus is afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met andere elektrische bekabeling, metalen voorwerpen en bewapening in vloeren.

Een detectielus in een oprit met klinkers of asfalt

Is uw oprit bestraat met klinkers? Dan is het relatief eenvoudig om een detectielus bij uw poort of slagboom aan te leggen. U verwijdert de bestrating en kunt vervolgens de lus aanleggen. De lus komt ongeveer 3 tot 3,5 cm diep in het zandbed te liggen. U brengt een laagje zand op de lus aan en legt de bestrating weer terug. In asfalt moet u eerst ruimte (sparing) voor de detectielus frezen. Nadat u de detectielus in de sparing heeft gelegd, zult u de sparing weer moeten repareren. Voor dit doel levert Portacon speciale asfaltbitumen en reactief koud asfalt. Hiermee kun u uw oprit weer netjes in de oorspronkelijke staat terugbrengen.

No products found

Een lus in combinatie met toegangscontrole

Wilt u uw bedrijfsterrein afschermen voor vreemde voertuigen? Maar er tegelijkertijd voor zorgen dat uw medewerkers, leveranciers en andere vertrouwde bekenden ongehinderd door de poort of slagboom kunnen? Kies dan voor een detectielus in combinatie met kentekenherkenning door een camera. Dit levert de meest efficiënte toegangsbeveiliging op.
Bekende, reeds geregistreerde voertuigen die voor de poort of slagboom staan worden eerst door de detectielus waargenomen en vervolgens door de camera herkend. De poort of slagboom gaat direct open, zonder dat de bestuurder een pasje of badge voor een proximitylezer hoeft te houden of een code hoeft in te toetsen. Bij een vreemd kenteken zal de poort of slagboom uiteraard dicht blijven. Natuurlijk zijn er diverse andere mogelijkheden om uw poort of slagboom te bedienen. Zie voor meer informatie hierover ons assortiment Toegangsbeheer.

Veiligheidslussen onder slagbomen en verkeerspalen

Detectielussen worden ook gebruikt voor veiligheidsdetectie. Een detectielus onder een slagboom detecteert een voertuig en zorgt er voor dat de slagboom niet sluit zolang zich een obstakel onder de boom bevindt. Om een automatische verkeerspaal te beveiligen tegen foutieve activering als er een voertuig boven de paal staat gebruikt men ook een detectielus. Zelfs bij spanningsuitval zal het voertuig beveiligd zijn tegen het ongewenst omhoog komen van de verkeerspaal.

Een detectielus bij het uitrijden van het terrein

Ook bij het uitrijden van uw terrein levert een detectielus het nodige gemak. Wanneer de lus een voertuig waarneemt, zal de poort of slagboom vanzelf open gaan. U kunt de detectielus desgewenst ’s nachts met behulp van een tijdklok uitschakelen.

 

Stel uw vraag

Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie