Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een parkeerpaal, ook wel verkeerspaal, bollard of rampaal genoemd is een eenvoudige manier om uw privé- of parkeerterrein fysiek af te sluiten voor voertuigen. Een automatische parkeerpaal kunt u combineren met een slagboom. Met de slagboom laat u overdag selectief voertuigen op uw terrein toe. Na sluitingstijd gaat de parkeerpaal omhoog, zodat er geen enkel voertuig meer op uw terrein kan komen.
Hieronder krijgt u een antwoord op de volgende vragen:

 • wat voegt een parkeerpaal toe?
 • waarom een parkeerpaal in plaats van een poort of hek?
 • is een parkeerpaal ook geschikt voor toegangscontrole?
 • welke varianten van parkeerpalen zijn er?
 • hoeveel parkeerpalen of parkeerbeugels heb ik nodig?

Verkeerspaal 1 WEB

Wat voegt een parkeerpaal of verkeerspaal toe?

Misschien controleert u al de toegang tot uw terrein met behulp van een slagboom. En gebruikt u een toegangscontrolesysteem op basis van persoonsherkenning, zodat uw werknemers en toeleveranciers met een eigen badge of code altijd door de slagboom kunnen. Wat voegt een parkeerpaal hieraan toe?
De toegevoegde waarde van een parkeerpaal zit vooral in de fysieke afscherming van uw terrein na sluitingstijd. Er is niet veel geweld nodig om een slagboom te vernielen. Een slagboom is daarom geen adequaat middel om uw terrein ’s avonds en ’s nachts af te schermen voor voertuigen. Een verkeerspaal is wèl bestand tegen vandalisme. Een auto rijdt zo’n paal niet zomaar omver.

Waarom een verkeerspaal in plaats van een poort of hek?

Een verkeerspaal is een elegante barrière voor voertuigen. Overdag laat u de parkeerpaal verzinken in de grond en gebruikt u bijvoorbeeld een slagboom voor toegangscontrole. ’s Avonds laat u de parkeerpaal uit de grond komen om uw terrein af te schermen. Een parkeerpaal is maar een klein, rank voorwerp dat uw terrein nauwelijks ontsiert. Dit in tegenstelling tot een hek of poort. Natuurlijk zijn hekken en poorten ook in sierlijke uitvoeringen verkrijgbaar. Maar die zijn veel duurder dan een parkeerpaal. Een parkeerpaal is daarnaast gemakkelijker te monteren en onderhouden dan een poort of hek.
Een verkeerspaal, bollard beschermt een terrein alleen tegen voertuigen, maar niet tegen fietsers en voetgangers. Om uw terrein hermetisch af te sluiten voor onbevoegden is een hek of poort nodig.

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800

Verkeerspaal antraciet SPARTACUS 275/800
934302478

 • Snel open, 4 seconden
 • Ingebouwde LED verlichting
 • Sterk en betrouwbaar
€ 4.341,58 excl. btw € 5.253,31 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm

Verkeerspaal HYDRA BASIC 500 mm
9343400

 • Snel open, 5 seconden
 • Sterk en betrouwbaar
 • Gepoedercoat
€ 3.962,00 excl. btw € 4.794,02 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Verkeerspaal handbediend RANGER 500

Verkeerspaal handbediend RANGER 500
9343006

 • Sterk en betrouwbaar
 • Gaat door gasveer naar boven
 • Ontwerp als HYDRA 500
€ 2.630,02 excl. btw € 3.182,32 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Is een parkeerpaal of bollard ook geschikt voor toegangscontrole?

In combinatie met een pulsgever zoals een handzender of fotocel kan een parkeerpaal voor toegangscontrole worden gebruikt. Op die manier kunnen uw medewerkers, gasten of leveranciers de parkeerpaal op afstand in de grond laten zakken, zodat ze uw terrein op kunnen rijden. Hier zitten echter wel de nodige haken en ogen aan. Bij wat hogere snelheden van aanrijdende voertuigen is dit systeem onvoldoende betrouwbaar. Het risico op een botsing tegen de paal met als gevolg aanzienlijke schade aan het voertuig kan dan niet worden uitgesloten. U kunt een automatische verkeerspaal beveiligen tegen het ongewenst omhoog komen door gebruik te maken van een detectielus.

Welke varianten van verkeerspalen zijn er?

Er zijn zowel automatische als handbediende verkeerspalen op de markt. Parkeerpalen verschillen daarnaast in uitvoering en afmeting. De anti-rampaal van RISE heeft een behuizing van 8 mm dik en is voorzien van een zwarte coating. Deze parkeerpaal kan ook met een extra RVS-laag van 1,2 mm worden geleverd en is verkrijgbaar in twee hoogtes: 50 cm en 80 cm. Deze parkeerpalen van RISE zijn uitgerust met LED-lampjes en een reflecterende band, zodat ze ook in het donker en voor mensen met een gezichtsbeperking goed zichtbaar zijn.
De verkeerspalen van RISE kunnen niet alleen automatisch, maar ook met de hand worden bediend. Op die manier kunt u ze ook bij een stroomstoring naar beneden krijgen.

Hoeveel parkeerpalen of parkeerbeugels heb ik nodig?

Het aantal parkeerpalen dat u nodig heeft is afhankelijk van het aantal inritten van uw (parkeer)terrein. Maar ook van de breedte van de inritten. Op een brede inrit kan er meer dan één parkeerpaal nodig zijn om ongewenst inrijden te voorkomen.
Wilt u alleen (privé)parkeerplaatsen afschermen en niet een compleet terrein? Dan is een parkeerbeugel een goedkopere oplossing dan een parkeerpaal. U kunt elke afzonderlijke (privé)parkeerplaats met een eigen parkeerbeugel afschermen. Evenals parkeerpalen zijn ook parkeerbeugels zowel in een handbediende als automatische uitvoering verkrijgbaar.