Voor 15:00 besteld, morgen GRATIS bezorgd!

Een manier om te communiceren tussen twee of meer personen. Dat is de essentie van een intercom. Er bestaan echter zoveel verschillende soorten intercomsystemen, dat dit zo ongeveer de enige overeenkomst tussen al die systemen is. Het is daarom heel belangrijk om eerst na te gaan wat u precies met een intercom wilt, alvorens u een intercomsysteem aanschaft.

Een intercomsysteem kan niet alleen helpen om de toegang tot uw gebouw, woning of kantoor te controleren, maar ook om die te automatiseren. Bent u eigenaar of beheerder van een gebouw met meerdere huurders of mede-eigenaren? Dan iséén integraal (intercom)systeem voor toegangscontrole wel zo gemakkelijk. Er zijn veel technische mogelijkheden om dit doel te bereiken. Portacon, uw adviseur in toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering, adviseert u graag over het intercomsysteem dat het beste bij uw situatie past.

No products found

WAAR WILT U UW INTERCOM VOOR GEBRUIKEN?

Wilt u uw gesprekspartner alleen horen, of ook zien? Wilt u met het systeem mensen automatisch toegang tot uw woning of kantoor geven, of juist niet? En wilt u iemand die bij u aanbelt ook kunnen spreken of zien wanneer u zelf niet thuis of op kantoor bent? De antwoorden op deze en andere vragen bepalen het intercomsysteem dat het beste bij uw woon- of werksituatie past.

GAAT U VOOR VEILIGHEID EN/OF GEMAK?

Als u in een flat of appartementencomplex woont, is het wel zo fijn om te weten wie er beneden bij u aanbelt. Bij hoogbouw is het dan ook gebruikelijk dat bezoekers zich beneden in de hal bij hun gastheer of gastvrouw melden. Ze drukken daar op uw deurbel, waarna u uw gast via de intercom eerst kunt spreken. Is de intercom uitgerust met een camera- en videosysteem, dan kunt u uw gast ook zien. Vertrouwt u de persoon die bij u aanbelt, ook wanneer u die niet kent? Dan is het aan u om uw gast met een druk op de knop toegang te verlenen tot de etage van uw appartement.  

Dit voorbeeld laat zien dat veiligheid en gemak bij een intercomsysteem hand in hand kunnen gaan. Veiligheid: het geeft een veilig gevoel om te weten wie er bij u aanbelt. Gemak: u hoeft uw stoel niet uit om iemand binnen te laten. Wanneer u een intercomsysteem koopt, is het wel belangrijk om beide belangen goed tegen elkaar af te wegen. Wat het zwaarst is, moet immers het zwaarst wegen. Sommige intercomsystemen functioneren namelijk beter als veiligheidssysteem, en andere dienen meer het gemak van de mens.

Intercom videx 5 680x250

TOEGANGSBEVEILIGING OF TOEGANGSAUTOMATISERING?

We kunnen de afweging tussen de veiligheid en het gemak van een intercomsysteem ook anders formuleren: wilt u de toegang tot uw woning, bedrijf of kantoor alleen beveiligen of ook automatiseren? Stelt dat u hulpbehoevend bent en u elke dag op vaste tijdstippen een thuis- of mantelzorger over de vloer krijgt om u ergens mee te helpen. Misschien krijgt u thuis hulp bij het aankleden en wassen of worden uw medicijnen of maaltijden aan huis bezorgd. Uw hulp kondigt zich via uw deurintercom aan, maar kan hij of zij ook uw huis in wanneer u er niet bent? Een deurintercom met elektronische sleutel en codepaneel biedt dan uitkomst. U geeft uw vaste bezoekers die u vertrouwt een inlogcode, zodat zij via uw deurintercom altijd uw huis in kunnen. En u op tijd uw medicijnen kunt innemen of uw maaltijd kunt nuttigen.

Ander voorbeeld. U houdt kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw zonder (bemande) receptie. Uw bezoeker drukt op de intercom bij de hoofdingang op de bel bij het nummer van uw kantoor. Alleen bent u wat te laat voor uw afspraak, zodat u de intercom op uw kantoor niet kunt bedienen. Maar gelukkig beschikt u over een GSM intercom die uw bezoeker automatisch doorschakelt naar uw smartphone. Zodat u hem kunt vertellen dat u onderweg bent. En u hem of haar desgewenst alvast uw kantoor of in ieder geval de hal van het bedrijfsverzamelgebouw binnen kunt laten. 

Met de intercomsystemen die Portacon levert, kunt u toegangsbeveiliging en toegangsautomatisering combineren en integreren. Zo kunt u er een deur met deurdranger mee bedienen, om die open te houden voor uw bezoeker zodra die zich via de intercom heeft gemeld. Ook kunt u met een intercomsysteem van Portacon de slagboom bij de poort van uw bedrijf openen.

 

Heeft u vragen? Stel uw vraag door onderstaand formulier in te vullen! Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Stel uw vraag

Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie