Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

De kracht van de GSM module is zijn eenvoud. Omdat tegenwoordig vrijwel iedereen een smartphone op zak heeft, ligt het voor de hand om de draadloze GSM-techniek van dat apparaat te gebruiken voor de aansturing van machines en apparaten. Hiervoor is een kastje met antenne nodig dat het inkomende signaal van de mobiele telefoon koppelt aan een uitgaand signaal. Dit uitgaande signaal activeert bijvoorbeeld een slagboom of poort, zodat die opengaat voor een bezoeker met een vertrouwd telefoonnummer. Wilt u weten welke bijdrage een GSM module aan uw toegangscontrole kan leveren? Portacon adviseert u graag over de telefoon module het beste bij uw wensen past.

Intratone GSM ontvanger en 2 zenders

Intratone GSM ontvanger en 2 zenders
06-0210-EU

• Beheer via website
  • SIM kaart al ingebouwd
  • 2 handzenders meegeleverd

Regular Price € 323,09 excl. btw

€ 265,00 excl. btw € 320,65 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

WELKE APPARATEN KAN IK MET EEN GSM MODULE AANSTUREN?

U kunt met een GSM module bijvoorbeeld de volgende apparaten of systemen aansturen:

Een GSM module heeft verschillende in- en uitgangen voor de signaalverwerking van sensoren. Het aantal apparaten, systemen en machines dat u met een GSM module kunt aansturen, hangt onder andere af van het aantal in- en uitgangen van de module. En natuurlijk van de sensoren waarmee deze apparatuur kan communiceren. In dat opzicht verschilt een GSM module niet van andere draadloze communicatie-apparatuur. Het unieke van een GSM module is dat dit kastje via een GSM-netwerk ook kan communiceren met uw smartphone. Zodat u via uw mobiele telefoon een GSM module kunt aansturen. Bijvoorbeeld om na herkenning van uw mobiele nummer een slagboom van een parkeerplaats of de toegangshek van een bedrijf te openen.

HOE COMMUNICEERT UW SMARTPHONE MET EEN GSM MODULE?

U belt met uw smartphone het nummer van de GSM module. Wanneer de GSM module uw mobiele nummer herkent, gaat de slagboom voor u omhoog of zwaait de poort voor u open. Herkent de GSM module uw nummer niet, dan blijft de slagboom omlaag of het hek dicht. U maakt geen telefoonkosten omdat de uitgang van de GSM module schakelt op basis van nummerherkenning. Na herkenning van het nummer wordt de verbinding tussen uw smartphone en de GSM module direct verbroken. Met de telefoon module kunt u alles eenvoudig vanaf uw GSM regelen.

intratone 680x250

HEB IK BIJ DE TELEFOON MODULE EEN SIM-KAART OF ABONNEMENT NODIG?

Er bestaan grofweg twee systemen voor een telefoon module: een GSM module mét en zonder ingebouwde SIM-kaart. Een systeem met SIM-kaart heet Intratone; dankzij de ingebouwde SIM-kaart hoeft u géén bel- of data-abonnement voor uw GSM module af te sluiten. De ingebouwde SIM-kaart is een bepaalde periode geldig, bijvoorbeeld tien jaar. De PAL GSM modules zijn eveneens voorzien van een SIM-kaart. Hier betaald u de maandelijkse SIM-kaart kosten en daarvoor heeft u ook gratis toegang tot web beheeromgeving (volledige toegang/scontrole en de PAL APP.  Bij een GSM module zonder ingebouwde SIM-kaart gebruikt u de SIM-kaart van uw eigen smartphone (prepaid of abonnement) voor het contact met de GSM module. Let erop dat u met een nieuwe prepaid SIM-kaart binnen 90 dagen belkosten maakt, omdat het bijbehorende 06-nummer anders niet meer bereikbaar is. U kunt die belkosten op twee verschillende manieren maken:

• door een SMS bericht naar het 06-nummer van de GSM module te sturen
De GSM module stuurt automatisch een SMS bevestigingsbericht naar uw smartphone terug.
  • door de SIM-kaart in een mobiele telefoon te plaatsen en ermee te bellen, sms-en of internetten.

WAAR HANGEN DE KOSTEN VAN EEN GSM MODULE VANAF?

GSM modules verschillen van elkaar onder andere in:

• de kwaliteit van de behuizing (wel of niet waterdicht)
  • het aantal sensoren dat ermee kan worden bediend (aantal in- en uitgangen)
  • het aantal gebruikers/mobiele telefoonnummers dat kan worden ingevoerd
  • de mogelijkheid om de module via internet te beheren
  • de aan- of afwezigheid van een ingebouwde SIM-kaart.

De kosten hangen af van de exacte uitvoering en kwaliteit van de GSM module die u kiest.

Heeft u vragen? Stel uw vraag door onderstaand formulier in te vullen! Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.