Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een automatische draai- of schuifpoort is niet alleen een veilige, maar ook een gemakkelijke manier om jouw erf of oprit af te sluiten. Je hebt geen sleutel nodig om de poort te openen en ook geen spierkracht om die open te draaien of weg te schuiven. Een druk op de knop van je afstandsbediening volstaat om de poort te openen of te sluiten. Daarvoor hoef je je auto niet eens uit. Terwijl de poort automatisch voor je neus opengaat, rij je langzaam met je auto de oprijlaan op. Met een poortopener van Portacon gaan veiligheid en gemak hand in hand. Maar Portacon gaat ook voor flexibiliteit. Je kiest bij ons zelf de afstandsbediening van je poort, slagboom of verkeerspaal die je fijn en handig vindt.

Door de bank genomen zijn er drie manieren waarop je een poort, slagboom of verkeerpaal op afstand kunt bedienen:

Een poort op afstand openen met een handzender

Een handzender is een draadloze pulsgever in de vorm van een handzaam kastje met een drukknop. De handzender communiceert via een radiofrequentie met de opener van je poort, (garage)deur, slagboom of verkeerspaal en werkt op basis van een unieke code. Die code zorgt ervoor dat de zender niet kan worden gekopieerd naar andere pulsgevers en waarborgt hiermee de veiligheid van jouw afstandsbediening.

Klonen en dupliceren van handzenders

Handzenders kun je klonen en dupliceren, ook wanneer ze zijn beveiligd met een unieke code. Hierdoor kun je ook anderen een handzender geven om je poort op afstand te bedienen. En het is natuurlijk altijd handig wanneer je thuis over meer werkende handzenders beschikt. Dan ben je niet gelijk opgesloten door je eigen poort zodra je je handzender kwijt bent.

Er is een risico dat een ‘vreemde’ handzender de code van jouw handzender kraakt. Hierdoor kunnen kwaadwillenden met hun eigen handzender jouw code opvangen en dupliceren. Kies daarom voor een kwalitatief betere handzender zoals die van Beninca of een ander bekend merk. Die zijn voorzien van een ge-encrypte code die moeilijk is te kraken. Handzenders van goedkopere merken zijn minder goed beveiligd en daardoor gemakkelijker te klonen door mensen met verkeerde bedoelingen, die je liever buiten de poort houdt.

(Wand)houders en batterijen

Je kunt van je handzender ook een vaste drukknop maken door deze te bevestigen in een speciale (wand)houder. Met zo’n houder bevestig je de handzender op een vaste plek in je woning, kantoor, schuur of auto. Hierdoor raak je hem minder snel kwijt.

Houd er rekening mee dat een handzender op batterijen werkt. Die moet je tijdig vervangen om altijd op de functionaliteit van de handzender te kunnen vertrouwen.

Bij Portacon kun je niet alleen verschillende soorten originele en universele handzenders bestellen, maar ook houders en (extra) batterijen.

Een poort of afstand openen met een Bluetooth module

Met je smartphone beschik je eigenlijk al over een universele handzender. En evenals de traditionele draadloze pulsgever in de vorm van een drukknop, kan ook je smartphone met behulp van een radiofrequentie met jouw poort of slagboom communiceren. Een smartphone maakt voor dit doel gebruik van bluetooth: een op radiogolven gebaseerde techniek voor de draadloze uitwisseling van gegevens tussen twee of meer apparaten.

Portacon kan met een speciale Bluetooth module van je smartphone een afstandsbediening van je poortopener maken. Een bluetooth module is een kastje die jouw smartphone verbindt met de sturing van je automatische poort, slagboom, verkeerspaal of (garage)deur. Met de Bluetooth module van Portacon kun je de smartphones van een onbeperkt aantal gebruikers aan deze module koppelen, nadat je die hebt geregistreerd in de beheeromgeving van de module. Hiermee voorkom je dat onbevoegden de Bluetooth module misbruiken om zich toegang tot jouw terrein te verschaffen. In de beheeromgeving bepaal je zelf wie er met behulp van bluetooth door jouw poort of slagboom mogen.

Bij de Bluetooth module van Portacon hoort een Smart App voor IOS of Android. Deze app kun je gratis downloaden. Met deze app maak je van je smartphone de virtuele drukknop van je automatische poort. Deze app kun je ook gebruiken om je poort via een spraakopdracht in Siri op afstand te openen.

PAL markpagina 800x380 WEB

Een poort op afstand openen met een GSM module

Het communiceren via radiogolven is gebonden aan een bepaalde maximale afstand. Dat is een beperking van zowel traditionele handzenders als Bluetooth applicaties op je smartphone. De GSM module van Portacon kent deze beperking niet. Die gebruikt namelijk het GSM netwerk om jouw poort, slagboom, verkeerspaal of (garage)deur met een mobiele telefoon op afstand te openen.

Evenals de Bluetooth module is ook de GSM module van Portacon een kastje die jouw smartphone of mobiele telefoon koppelt aan de sturing van je poortopener.

De GSM module van Portacon werkt op basis van nummerherkenning. Na herkenning van jouw nummer verbreekt de module direct de verbinding met jouw mobiele telefoon. Hierdoor maak je met een GSM module geen telefoonkosten. De simkaart in de GSM module communiceert met de simkaart in jouw mobiele telefoon. Je kunt een GSM module inclusief simkaart (met een afgekocht of maandelijks abonnement) aanschaffen.

De eerder genoemde Smart App is niet alleen beschikbaar voor de Bluetooth modules van Portacon, maar ook voor de GSM modules die Portacon levert. Met dezelfde app kun je dus beide systemen (Bluetooth én GSM) bedienen.

Bij Portacon kun je terecht voor een veilige én gemakkelijke afstandsbediening van je poort, slagboom, verkeerspaal of (garage)deur. Vergelijk de verschillende soorten afstandsbedieningen in onze webshop.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag