Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Als ondernemer of gebouwbeheerder wil je weten wie je bedrijf binnenkomt. Aan de ene kant wil je de vaste, bekende bezoekers zoals je medewerkers en vaste toeleveranciers het zo gemakkelijk mogelijk maken om jouw gebouw binnen te komen. Aan de andere kant wil je niet dat onbekenden ongemerkt naar binnen kunnen. Met een slim zakelijk intercomsysteem combineer je beide belangen. Je dient met zo’n systeem zowel de toegankelijkheid als de veiligheid van je gebouw en bedrijf.

Met een modern intercomsysteem kun je de bezoeker laten doorschakelen naar jouw mobiele telefoon of die van de receptionist of beveiliger. Ook kun je kiezen voor een buitenpost met geïntegreerde toegangsautomatisering. Bijvoorbeeld een proximitylezer, codepaneel of vingerscanner. Daarnaast kun je kiezen voor een intercomsysteem met een geïntegreerd  toegangscontrolesysteem waarmee je op afstand de toegangsmogelijkheden van medewerkers, leveranciers en klanten beheert.

Juist omdat er zoveel verschillende uitvoeringen van zakelijke intercomsystemen op de markt zijn, is het belangrijk om bij de aanschaf ervan een deskundig advies te krijgen. Zodat je een oplossing kiest die het beste bij jouw bedrijf en gebouw past. Houd hierbij ook rekening met de groei van je bedrijf. Verwacht je op korte termijn veel nieuwe medewerkers die toegang tot jouw gebouw moeten krijgen? Dan is die afweging van invloed op het intercomsysteem dat je kiest. Portacon helpt je graag om een goede keus te maken.

Hierna krijg je alvast wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden van zakelijk intercom. Eerst wordt een traditioneel intercomsysteem toegelicht, en daarna de systemen op basis van IP of GSM.

Traditioneel zakelijk intercomsysteem

Met een traditionele intercom bedoelen we een intercomsysteem met een fysieke buitenpost en een fysieke binnenpost. De bezoeker meldt zich bij de buitenpost, waar hij of zij aanbelt. De receptionist hoort de intercom overgaan op de fysieke binnenpost, bij de receptie. Vervolgens hebben de bezoeker en de receptionist via de microfoon en speaker contact met elkaar. Het systeem kan ook zijn uitgerust met een camera, zodat de receptionist de bezoeker kan zien. In dat geval noemen we zo’n intercom ook wel een videofoon. De persoon die de binnenpost bemenst, zoals een receptionist of beveiliger, kan via die post de deur voor de bezoeker openen.

Wanneer er gedurende openingstijden altijd iemand in de buurt van de binnenpost kan zijn, is een traditioneel zakelijk intercomsysteem of videofoon nog steeds een prima oplossing. Er zijn systemen waar je meer binnenposten op aan kunt sluiten, zodat de intercom door meer collega’s en op meer plaatsen in het gebouw kan worden bediend. Op die manier is het mogelijk om een bezoeker ook binnen te laten wanneer er even niemand op de receptie is.

Bij een traditioneel zakelijk intercomsysteem ben je altijd afhankelijk van de fysieke aanwezigheid van iemand in jouw gebouw om een bezoeker binnen te laten. Dat is misschien wel heel veilig, maar niet flexibel.

Met een intercom die via een mobiel telefoonnetwerk of internet de bezoeker doorschakelen naar jouw smartphone, kun je iemand op elk gewenst moment toegang verlenen tot jouw gebouw. Zonder dat dit afbreuk doet aan de veiligheid.

Zakelijk intercom via IP of GSM

Een zakelijk intercomsysteem heeft altijd een fysieke buitenpost waar bezoekers zich moeten melden om een gebouw in te komen. In dat opzicht verschilt een intercomsysteem op basis van IP of GSM niet van een traditionele intercom. Het verschil zit in de binnenpost. Bij een intercom op basis van IP of GSM is er geen fysieke binnenpost nodig. Die wordt dan vervangen door de mobiele telefoon waarmee de intercom via een netwerk voor mobiele telefonie (GSM) of internet (IP) communiceert.

IP video intercom is een videofoon die de bezoeker via internet doorschakelt naar jouw smartphone.

GSM video intercom werkt in principe op dezelfde manier, maar dan via het GSM-netwerk van jouw telefoon.

Omdat er tegenwoordig bijna overal wifi is, wordt IP video intercom veel vaker toegepast dan GSM video intercom. Verblijf je wel eens in een afgelegen gebied zonder wifi, terwijl je dan ook iemand van afstand toegang wil kunnen geven tot jouw gebouw? Dan biedt GSM video intercom uitkomst. Bij voldoende bereik en dekking van jouw GSM-abonnement kun je dan vanaf elke willekeurige plek de intercom van je bedrijf bedienen.

Zakelijk intercom via IP of GSM heeft als voordeel dat je de toegang tot je gebouw flexibiliseert. Er hoeft niemand fysiek in je bedrijf aanwezig te zijn om een bezoeker binnen te laten. Ook kun je in principe iemand buiten de reguliere openingstijden van jouw bedrijf binnen laten.

Vraag Portacon vrijblijvend naar de mogelijkheden van verschillende intercomsystemen. Zoals IP video intercom of GSM video intercom. We zoeken graag samen met jou naar de oplossing die het beste bij jouw situatie past.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag