Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Verkeerslijnen

   
Verkeerslijn 60 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

Verkeerslijn 60 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

830060

2-5 dagen

 • Veel mogelijkheden
 • Dimbaar
 • Vandalismebestendig
€ 965,00 excl. btw € 1.167,65 incl. btw
Verkeerslijn 90 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

Verkeerslijn 90 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

830090

2-5 dagen

 • Duidelijke signaalfunctie
 • Hoog helderheidsniveau
 • Geschikt voor VRI installatie
€ 975,00 excl. btw € 1.179,75 incl. btw
Verkeerslijn 120 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

Verkeerslijn 120 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

830120

2-5 dagen

 • Eenvoudige installatie
 • Gelaagd en krasvrij glas
 • Voorzien van lichtsensor
€ 985,00 excl. btw € 1.191,85 incl. btw
Verkeerslijn 150 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

Verkeerslijn 150 cm. GROEN-ROOD LED met lichtsensor 24V

830150

2-5 dagen

 • Hoogwaardig materiaal
 • Ook handmatig dimbaar
 • Anti-slip oppervlak
€ 995,00 excl. btw € 1.203,95 incl. btw

Verkeerslijnen van Portacon

Signaleren met licht kan door middel van: verkeerslichten, verkeerslijnen en flitslichten. Wanneer je opzoek bent naar verkeerslijnen ben je bij Portacon aan het juiste adres. Wij bieden je verschillende soorten verkeerslijnen in verschillende lengtes aan. Op deze manier heb je voor iedere situatie de juiste verkeerslijn. De verkeerslijnen in ons assortiment hebben de mogelijkheid om groen- of roodlicht af te geven.

VERKEERSLIJNEN EN VERKEERSLICHTEN

Als je een verkeerslijn toepast in een bepaalde situatie, moet er altijd rekening gehouden worden met het feit dat verkeerslijnen geen verkeerslichten zijn. Wel kunnen de verkeerslijnen de verkeerslichten ondersteunen en versterken. Een voorbeeld hiervan is bij een voetgangersoversteekplaats. De oversteekplaats is voorzien van verkeerslichten, echter wanneer er naast de verkeerslichten ook verkeerslijnen worden toegepast is het voor voetgangers extra duidelijk wanneer ze moeten stoppen of niet.

De verkeerslijnen in ons assortiment hebben veel mogelijkheden:

 • De verkeerslijnen zijn te koppelen aan een VRI installatie. VRI staat voor verkeersregelinstallatie.
 • De lijnen zijn voorzien van een zogenoemde non-stop lichttechniek. Dit betekend dat er een lijn ontstaat die echt als één geheel brand.
 • De verkeerslijnen hebben een mogelijkheid om hem te programmeren als een actieve lopende lijn. Hierbij brand de lijn om de 2 centimeter. Een andere optie is om de lijn om de 2 centimeter te laten branden met een andere lichtsterkte.
 • De verkeerslijnen zijn voorzien van een ingebouwde lichtsensor. De lichtsensor zorgt ervoor dat de lichtintensiteit automatisch afneemt wanneer het omgevingslicht ook afneemt. Hierdoor zijn de verkeerslijnen altijd goed zichtbaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om de lijnen handmatige van te voren te dimmen zodat de verkeerslijn in de omgeving past.

WAAROM VERKEERSLIJNEN TOEPASSEN?

Verkeerslijnen kunnen verschillende toepassingsmogelijkheden hebben. Een verkeerslijn heeft een zeer duidelijke signaalfunctie. Het is dan ook geen fysieke maar wel een zichtbare barrière. Verkeerslijnen kan je toepassen als:

 • Privacylijn
 • Waarschuwingslijn
 • Verkeerslijn
 • Decoratie

Wanneer je de verkeerslijnen toepast als privacylijn, kunnen de lijnen aangeven of een persoon moet wachten of kan doorlopen. Daarnaast zorgt de verkeerslijn dat er voldoende afstand wordt gecreëerd tussen de wachtende personen en de mensen die aan de beurt zijn. Een privacylijn kan worden toegepast bij banken, balies van ziekenhuizen of gemeentehuizen, douane en overige recepties waar privacy gewenst is.

Een waarschuwingslijn is zoals de naam al aangeeft, bedoelt om mensen te waarschuwen. De verkeerslijnen kunnen dienen als duidelijke afbakeningen van bepaalde gebieden. Het geeft mensen aan niet verder te lopen dan de lijn en extra op te letten. Een waarschuwingslijn is uitermate geschikt om toe te passen bij: treinperrons, busstations, laad-docks en overige situaties waar sprake is van hoogteverschil. Verder kan de lijn worden gebruikt om een veiligheidsgebied te markeren.

Het toepassen van een verkeerslijn kan ook enkel bij stoplichten en oversteekplaasten. Handig als extra signalering of voor mensen die alleen gefocust zijn op hun mobiele telefoon. Verder kunnen de verkeerslijnen vluchtroutes markeren zoals in een tunnel. De verkeerslijnen geven dan direct de juiste vluchtroute aan.

Als laatste kan een verkeerslijn ook gebruikt worden voor decoratieve doeleinden. Een verkeerslijn kan trappen verlichten of een looprichting in een winkel of museum aangeven. Het blijkt maar weer dat een verkeerslijn een tal van toepassingsmogelijkheden heeft.

VERKEERSLIJNEN BIJ POORT OF SLAGBOOM

Een verkeerslijn kan ook worden gebruikt bij een automatische poort of een slagboom. Of het nou gaat om een extra signalering, rij- of looprichting of waarschuwingslijn.

Bestel de verkeerslijnen voor je poort en slagboom online via onze webshop. Ook een complete slagboominstallatie of poortopener bestel je er eenvoudig bij. Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van toegangstechniek en de bijbehorende accessoires? Bekijk onze webshop of neem contact op met onze afdeling verkoop. Zij helpen je graag verder en bieden je een oplossing op maat.