Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Overweeg je een poortopener aan te schaffen, zodat jouw toegangshek automatisch open schuift of draait zodra je met je auto jouw oprit op- of afrijdt? Denk dan vooraf ook na over de manier waarop je die poortopener op afstand wilt bedienen. Zodat je niet de auto uit hoeft om de poort te openen. Met de komst van de smartphone zijn er weer extra mogelijkheden bijgekomen om jouw poort op afstand te openen of sluiten. Zo kun je je poort op afstand bedienen met een traditionele handzender of GSM-verbinding.

Hierna krijg je meer informatie over de verschillende mogelijkheden om automatische poorten op afstand te bedienen. Weet alvast dat je bij Portacon een complete doe-het-zelf-montagekit voor een elektromechanische of elektrohydraulische poortopener kunt bestellen, inclusief alle benodigde accessoires zoals de afstandsbediening. Wij zijn graag jouw totaalleverancier van toegangsautomatisering.

Intratone handzender blauw 4-kanaals

Intratone handzender blauw 4-kanaals
09-0116

 • Voor INTRATONE
 • Unieke code ingegraveerd
 • Met proximitychip
€ 47,44 excl. btw € 57,40 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Handzender 2-kanaals TO.GO2AK (kloonbaar)

Handzender 2-kanaals TO.GO2AK (kloonbaar)
9863176

 • Universeel toepasbaar
 • Voor diverse merken zenders
 • Kopieert bestaande zender

Regular Price € 58,80 excl. btw

€ 46,50 excl. btw € 56,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Handzender 2-kanaals Erone

Handzender 2-kanaals Erone
C204017

 • Stevige handzender
 • Groot bereik
 • Muurhouder beschikbaar
€ 37,12 excl. btw € 44,92 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Poortopener op afstand bedienen met Smart App

In het ‘internet of things’ wordt de smartphone de standaard afstandsbediening voor tal van apparaten die via internet met elkaar zijn verbonden. Van koelkast tot stereo-installatie: vrijwel elk apparaat met een chip erin is inmiddels te bedienen via een app op je telefoon. Portacon verkent deze mogelijkheden en speelt daar in het kader van toegangsautomatisering op in. 

Maar ook zonder internet is het mogelijk om je smartphone als afstandsbediening voor apparaten te gebruiken. Dit hebben we te danken aan bluetooth: een op radiogolven gebaseerde techniek voor de draadloze uitwisseling van gegevens tussen twee of meer apparaten. Meestal is één apparaat de zender en het andere apparaat de ontvanger. Met bluetooth kan meestal zo’n tien tot dertig meter afstand worden overbrugd. En dat is meer dan voldoende voor de toepassing van deze techniek in een Smart App voor de afstandsbediening van jouw poort.

Portacon levert een Bluetooth module (kastje) die jouw smartphone verbindt met de sturing van je automatische poort. Deze module kun je ook koppelen aan de sturing van je slagboom, verkeerspaal of (garage)deur. Het systeem is geschikt voor een onbeperkt aantal gebruikers. Uiteraard wil je niet dat onbevoegden het systeem misbruiken om toegang tot jouw terrein te krijgen. Je bepaalt daarom zelf wie via jouw Bluetooth module door jouw poort, slagboom of (garage)deur mogen, of jouw verkeerspaal mogen bedienen. Die gebruikers leg je eerst vast in de beheeromgeving van de bluetooth module. Alleen deze geregistreerde gebruikers kunnen vervolgens via hun smartphone met bluetooth jouw terrein op komen. De bijbehorende Smart App is gratis te downloaden voor IOS en Android. Via deze app kan een geregistreerde bezoeker met één vingerdruk op een virtuele knop of door middel van een spraakopdracht in Siri jouw poort op afstand openen.

poortopener DU.IT14N NV RVS

Poortopener op afstand bedienen met een GSM module 

Met een bluetooth module van Portacon kunnen geregistreerde bezoekers jouw poort, slagboom of deur alleen openen wanneer ze in de buurt zijn. Wil je dat sommige mensen ook op afstand bepaalde toegangsmogelijkheden tot jouw terrein of gebouw kunnen bedienen? Kies dan voor de GSM module van Portacon. Zoals de naam al zegt, maakt de GSM module gebruik van het GSM netwerk om jouw poort, slagboom, verkeerspaal of (garage)deur met een mobiele telefoon op afstand te openen. Portacon levert een GSM module (kastje) die jouw mobiele telefoonnummer koppelt aan de sturing van je poortopener. 

Voor de aansturing van de GSM module met een mobiele telefoon of smartphone bestaan er twee mogelijkheden. Bij de systemen die al wat langer op de markt zijn, bel je 

het nummer van de GSM module; wanneer die jouw mobiele nummer herkent, gaat de poort voor je open. Die blijft dicht wanneer de GSM module jouw nummer niet herkent. Bij de nieuwe types GSM modules kies je geen nummer meer, maar bedien je de module via een app. Jouw smartphone schakelt dan via een dataverbinding op de achtergrond met de GSM module. 

De GSM module van Portacon werkt op basis van nummerherkenning. Je maakt geen telefoonkosten, omdat de module na herkenning van jouw nummer direct de verbinding met jouw mobiele telefoon verbreekt. De simkaart in de GSM module communiceert met de simkaart in jouw mobiele telefoon. Je kunt een GSM module inclusief simkaart (met een afgekocht of maandelijks abonnement) aanschaffen.

Wanneer GSM en wanneer Bluetooth?

De eerder genoemde Smart App is niet alleen beschikbaar voor de Bluetooth modules die Portacon levert, maar ook voor de GSM modules van Portacon. Met dezelfde app kun je dus beide systemen (Bluetooth én GSM) bedienen. In vergelijking met een GSM module heeft een Bluetooth module als nadeel dat die is gebonden aan een bepaalde fysieke afstand tot je poort, slagboom, (garage)deur of verkeerspaal. Maar vanuit veiligheidsoogpunt kan het natuurlijk ook een voordeel zijn dat de gebruikers van jouw afstandsbediening niet vanaf elke willekeurige plek zo’n toegang kunnen openen. Wanneer je dat persé niet wilt, is een Bluetooth module een betere keus dan een GSM module. Een Bluetooth module is ook wat goedkoper, omdat je bij dat systeem geen GSM kaart nodig hebt. 

Is het echt belangrijk dat ‘vertrouwelingen’ uit jouw omgeving, zoals bepaalde medewerkers of familieleden, thuis vanaf de bank jouw deuren, slagbomen, poorten of andere toegangsfaciliteiten kunnen bedienen? Dan verdient een GSM module de voorkeur boven een Bluetooth module.

duit14n poortopener

Poortopener op afstand bedienen met een handzender 

Wil je bij het op afstand bedienen van je poort, slagboom, verkeerspaal of (garage)deur niet afhankelijk zijn van je smartphone? Dan kun je bij Portacon nog altijd een traditionele handzender bestellen. Zo’n handzender is een speciaal kastje met een drukknop (pulsgever) voor de bediening van je toegang. Ook hiermee kun je vanuit je auto of woning je toegangshek, garagedeur of andere toegangsmogelijkheid bedienen. 

Portacon helpt je graag aan een veilig én gemakkelijke afstandsbediening voor je poort, slagboom, verkeerspaal of (garage)deur. Vergelijk de verschillende soorten afstandsbedieningen in onze webshop.
Bij Portacon kan de poortopener door onze monteur worden geplaatst of als doe-het-zelf systeem. Laat je informeren over de mogelijkheden.

Intratone handzender blauw 4-kanaals

Intratone handzender blauw 4-kanaals
09-0116

 • Voor INTRATONE
 • Unieke code ingegraveerd
 • Met proximitychip
€ 47,44 excl. btw € 57,40 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Handzender 2-kanaals TO.GO2AK (kloonbaar)

Handzender 2-kanaals TO.GO2AK (kloonbaar)
9863176

 • Universeel toepasbaar
 • Voor diverse merken zenders
 • Kopieert bestaande zender

Regular Price € 58,80 excl. btw

€ 46,50 excl. btw € 56,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Handzender 2-kanaals Erone

Handzender 2-kanaals Erone
C204017

 • Stevige handzender
 • Groot bereik
 • Muurhouder beschikbaar
€ 37,12 excl. btw € 44,92 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag