Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een slagboom is een ideaal middel om de toegang tot een bepaald gebied of terrein te regelen. 

Een voertuig kan immers het terrein pas betreden, wanneer de slagboom omhoog staat. Met een slagboom bepaal jij of een voertuig toegang krijgt tot een terrein. Een slagboom kan op veel verschillende manieren worden toegepast en met een detectielus automatisch worden geopend. Zo zie je een slagboom regelmatig terug bij een:

 • Parkeerterrein
 • Camping of vakantiepark
 • Jachthaven
 • Recreatieterrein
 • Vereniging van Eigenaren (VvE)
 • Bedrijfsterrein

banner configurator w1819

Uiteraard is geen enkele situatie hetzelfde, al kunnen er natuurlijk wel bepaalde overeenkomsten zijn. Er zijn een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij de keuze voor het juiste type slagboom. We hebben ze even voor je onder elkaar gezet:

 • De breedte van de toegang
 • De ondergrond
 • Het aantal gebruikers
 • De voeding

DE BREEDTE VAN DE TOEGANG

De breedte van de toegang bepaald welk type slagboom er geselecteerd moet worden en hoelang de boom van de slagboom moet zijn. Standaard zijn de slagbomen leverbaar in 4, 5, 7 en 8 meter. Ook andere afmetingen zijn mogelijk. Wanneer een toegang nog breder is dan de bovengenoemde afmetingen, is het ook mogelijk om twee slagbomen tegenover elkaar te plaatsen. Op deze manier is er voor bijna iedere situatie een juiste oplossing te vinden.

DE ONDERGROND

Een slagboom wordt geplaatst op het straatwerk. Het meest voorkomende straatwerk is klinkerbestrating, maar ook plaatsing op asfalt of beton is mogelijk. De Beninca slagbomen in ons assortiment kunnen geplaatst en bevestigd worden door middel van een funderingsplaat of een prefab betonsokkel.

Wanneer er een slagboom wordt toegepast, wordt er ook vaak een detectielus gebruikt. Een detectielus kan onder andere dienen als veiligheidssysteem, maar ook voor automatisch uitrijden. Een detectielus wordt in het straatwerk ingebracht. Bij een klinkerbestrating is dit eenvoudig te realiseren. Wanneer het straatwerk bestaat uit asfalt, zal het asfalt ingeslepen moeten worden, zodat de lus in het straatwerk kan worden geplaatst. Daarna moet het asfalt weer gerepareerd worden. Dit kan met reactief koud asfalt of asfalt bitumen. Bestrating die bestaat uit asfalt zorgt dus voor meer arbeid. Ook betonnen betrating kom je steeds meer tegen. Bestrating van beton zie je vaak terug in bijvoorbeeld een parkeergarage. In de meeste gevallen bestaat betonbestrating uit gewapend beton. Dit betekend dat het beton is voorzien van metaal. Het metaal in het beton is een grote stoorzender voor een detectielus. Het is dus niet mogelijk om een detectielus toe te passen in een betonbestrating. Hiervoor zijn wel alternatieven beschikbaar, zoals de ProAccess van Bircher.

HET AANTAL GEBRUIKERS

Hoeveel mensen moeten er gebruik gaan maken van de slagboom? Dit is een vraag die je altijd moet stellen. Het aantal gebruikers is namelijk van grote invloed op de bediening en eventuele toegangscontrole van de slagboom.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een slagboom te bedienen:

Verder is er een optie tot toegangscontrole. Bij een redelijk aantal gebruikers is het bijvoorbeeld verstandig toegangscontrole toe te passen. Wanneer een persoon bijvoorbeeld een handzender of badge kwijt is, kan deze eenvoudig uit het systeem worden verwijderd, waardoor de handzender of badge niet meer bruikbaar is, om de slagboom te kunnen openen.

De complete slagboom kits bestel je zelfs als bundelproduct compleet met veiligheid en toegangscontrolesysteem.

Slagboom welke 1 1140x500 WEB

DE VOEDING

Een automatische slagboom moet altijd worden voorzien van een 230V voeding. Deze voeding moet dus aanwezig zijn op de plek waar de slagboom geplaatst wordt. Wanneer je kentekenherkenning of een uitgebreide toegangscontrolesysteem wil toepassen, moet er ook een netwerkkabel aanwezig zijn.

Slagboominstallatie Kit LADY.4

Slagboominstallatie Kit LADY.4
9083098-K

 • Complete set
 • Boomlengte max. 4,2 mtr.
 • Voor intensief gebruik
€ 2.175,00 excl. btw € 2.631,75 incl. btw
Bekijk en bestel >>

Slagboominstallatie Kit EVA.5

Slagboominstallatie Kit EVA.5
9083120-K

 • Complete set
 • Boomlengte tot max. 5 mtr.
 • Voor intensief gebruik

Regular Price € 2.750,00 excl. btw

€ 2.600,00 excl. btw € 3.146,00 incl. btw
Bekijk en bestel >>

Slagboominstallatie Kit EVA.8

Slagboominstallatie Kit EVA.8
9083235-K

 • Complete set
 • Boomlengte tot max. 8 mtr.
 • Voor intensief gebruik
€ 4.400,00 excl. btw € 5.324,00 incl. btw
Bekijk en bestel >>

De bovenstaande punten zijn een goed referentiekader voor het bestellen van de juiste slagboom. Heb je nog aanvullende vragen of wil je graag een offerte opmaat? Neem dan contact met ons op. Dit kan via de email, chat of telefonisch. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590