Voor 15:00 besteld, vandaag GRATIS verzonden!

Zoek je een flexibele en efficiënte manier om de toegang tot jouw terrein of parkeerplaats(en) te beheren? Dan is een elektrische poller (verkeerspaal) de ideale oplossing. Je kunt de automobilisten die jouw (parkeer)terrein op mogen een afstandsbediening geven om de poller zelf te bedienen. Om door te kunnen rijden of hun auto te parkeren laten zij de paal met hun afstandsbediening naar beneden zakken. Na toegang op jouw terrein of het verlaten van de parkeerplaats laten zij de poller weer omhoog komen. Met als resultaat dat onbevoegden met hun auto niet jouw terrein op kunnen rijden of parkeerplaatsen in beslag kunnen nemen. Een eenvoudigere en elegantere methode van toegangscontrole en parkeerbeheer is nauwelijks denkbaar. Wil je niet alleen de toegang van automobilisten controleren of doseren, maar ook die van fietsers en voetgangers? Dan kun je beter een slagboom of een poort installeren.

Kies samen met Portacon de juiste toegangstechniek

Als totaalleverancier van toegangstechnieken denkt Portacon graag met je mee om de verschillende beschikbare methoden en technieken van toegangscontrole goed tegen elkaar af te wegen. Zo scoort de ene techniek beter op veiligheid en de andere beter op gastvrijheid of gemak. Het voordeel dat voor jouw organisatie het belangrijkste is, moet het zwaarste wegen. Maar laat je ook verrassen door toegangstechnieken die verschillende voordelen met elkaar combineren, zodat je eigenlijk niet eens hoeft te kiezen. Een elektrische poller is hier een mooi voorbeeld van. Zo’n verkeerspaal scoort hoog op gastvrijheid én gemak, terwijl die tevens op een veilige en robuuste manier terreinmisbruik en fout parkeren voorkomt. Maar evenals slagbomen zijn ook verkeerspalen er in soorten en maten. Zo kan een elektrische poller mechanisch of hydraulisch worden aangedreven. En gebruik je een verkeerspaal alleen maar om een deel van je terrein of een parkeerplaats voor langere tijd af te schermen? Dan voldoet een goedkopere handmatige of vaste parkeerpaal ook prima.

verkeerspaal rise vigilant 500

Vaste verkeerspalen

Wil je parkeerplaatsen of andere plekken op je terrein voor langere tijd afsluiten? Bijvoorbeeld een plek die vaak als parkeerplaats wordt gebruikt, maar daar niet voor is bedoeld? Dan is een vaste verkeerspaal de eenvoudigste en goedkoopste oplossing. Portacon levert vaste verkeerspalen met een handige voet, waarmee de paal stevig in de grond kan worden aangebracht.

Elektrische pollers met mechanische of hydraulische aandrijving

Eerst maar even de overeenkomsten tussen mechanische en hydraulische pollers: ze zijn allebei inzinkbaar en worden allebei elektrisch aangestuurd. Het verschil zit in de aandrijving: een mechanische poller wordt aangedreven door een spindel die de paal beweegt, terwijl een hydraulische poller wordt aangedreven door oliedruk. Hydraulische pollers zijn wat goedkoper dan mechanische pollers. Omdat beide typen pollers elektrisch worden aangestuurd, zijn ze allebei te combineren met een afstandsbediening. Daarom doen ze het wat gemak en gastvrijheid betreft allebei even goed.

De gebruiksvriendelijkheid van een elektrische poller zit ook in het type afstandsbediening. Bij Portacon kun je kiezen uit de volgende soorten afstandsbediening: een eenvoudige handzender (pulsgever), een GSM module of een Bluetooth module. De laatste twee systemen maken het mogelijk om een elektrische poller (of slagboom) met een mobiele telefoon te bedienen.

Handmatige pollers

Hoeft je verkeerspaal maar weinig omhoog en omlaag? Bijvoorbeeld omdat het om een deel van je terrein gaat dat je het liefst zo vaak mogelijk afsluit voor auto’s of andere voertuigen? De paal hoeft dan alleen naar beneden om bijvoorbeeld bij werkzaamheden bepaald materieel door te laten of het aantal parkeerplaatsen voor speciale gelegenheden uit te breiden. Een elektrische poller met afstandsbediening is dan wellicht een overbodige luxe. Je kunt dan beter kiezen voor een handmatige poller.

Die bedien je met een sleutel die een gasveer activeert. Deze gasveer zorgt ervoor dat de paal uit zijn behuizing omhoog komt. Eenmaal uit de grond wordt de paal automatisch vergrendelt. Met dezelfde sleutel kun je de vergrendeling opheffen; de paal zakt dan weer terug in zijn behuizing.

anti terrorisme bollard portacon verkeerspaal

Vaste pollers

Met een vaste poller stap je af van het idee dat de poller inzinkbaar moet zijn. Een inzinkbare paal is natuurlijk eleganter omdat die vrijwel naadloos de grond inzakt. Je maakt de paal hiermee onzichtbaar zodra die geen afschermende functie heeft. Een vaste poller heeft geen instortbehuizing nodig en is hierdoor goedkoper dan een inzinkbare paal. Portacon levert een vaste poller met een handige voet, waarmee je de verkeerspaal stevig in de grond kunt verankeren.

Een vaste in plaats van een inzinkbare poller kies je alleen wanneer de paal in principe altijd (of in ieder geval voor lange tijd) op zijn plek kan blijven staan. Bijvoorbeeld om een in- of uitrit, weg of terreindeel permanent af te sluiten. Terrein- en weg beheerders gebruiken vaste pollers om sluipverkeer of foutparkeerders van hun grond of (privé)weg te weren.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Bij Portacon kun je terecht voor een vaste, handmatige of automatische (inzinkbare) poller inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing en LED verlichting. Vergelijk de verschillende soorten verkeerspalen in onze webshop. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur..

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag