Voor 15:00 besteld, vandaag GRATIS verzonden!

Wanneer je je privé- of bedrijfsterrein beveiligt met een poort, sta je voor de keus hoe je de toegang via die poort naar jouw woning of bedrijf wilt inrichten. Kies je voor een draaipoort of een schuifpoort? En hoe wil je die poort automatiseren en beveiligen?

Er bestaan niet alleen draai- en schuifpoorten in talloze uitvoeringen, maar minstens even zoveel verschillende soorten toegangsautomatisering en toegangsbeveiliging. Denk aan poortopeners, intercomsystemen, detectielussen en persoonlijke toegangsautomatisering met behulp van een afstandsbediening, proximitylezer, codepaneel of vingerscanner. En dit is nog maar een greep uit de mogelijkheden.

Om de juiste keus uit alle beschikbare technieken voor toegangsautomatisering en toegangsbeveiliging te maken, is het raadzaam om advies bij een gespecialiseerd bedrijf in te winnen. Dat advies helpt je om de juiste afweging tussen veiligheid en gemak te maken. Want het doel van je poort is om je terrein te beveiligen, maar dan graag wel op zo’n manier dat jij en je huisgenoten of medewerkers er wel steeds soepel en zonder onnodig tijdsverlies doorheen kunnen.

Portacon is gespecialiseerd in toegangsautomatisering en toegangsbeveiliging. In onze webshop vind je verschillende poortopeners voor draaipoorten, schuifpoorten en (garage)deuren. Maar ook alle benodigdheden om poortopeners te installeren en ze veilig te laten werken. En technieken om ze te bedienen of te integreren met een toegangscontrolesysteem.

We zijn graag jouw poortopenershop. Hierna kun je alvast meer lezen over de poortopeners voor draaipoorten en schuifpoorten.

Poortopeners voor draaipoorten

De poortopenershop van Portacon biedt verschillende soorten poortopeners voor draaipoorten. Bij een draaipoort kun je kiezen uit een lineaire poortopener, een knikarm poortopener en een ondergrondse poortopener.

Een lineaire poortopener heeft een arm die in- en uitschuift. Wanneer de arm inschuift trekt hij de poortvleugel open en wanneer hij uitschuift duwt hij de poortvleugel dicht. Omdat een lineaire poortopener geen hoek kan maken, moet hij altijd in een rechte lijn ten opzichte van de poortvleugel worden gemonteerd om goed te kunnen functioneren.

Bij poortvleugels die tussen dikke gemetselde kolommen hangen is een rechtlijnige montage van een lineaire poortopener niet mogelijk. In dat geval biedt de knikarm poortopener uitkomst. De arm van een knikarm poortopener bestaat uit twee scharnierende delen, zoals de onderarm en bovenarm van een mens. Hierdoor kan een knikarm poortopener een hoek maken en dus ook in een hoek ten opzichte van de poortvleugel worden gemonteerd. Een knikarm poortopener kan de vleugel van een draaipoort om de hoek van een dikke kolom heen naar binnen trekken om de vleugel te openen en weer terug duwen om de vleugel te sluiten.

Een ondergrondse poortopener bestaat evenals een knikarm poortopener uit twee scharnierende delen. De motor van de poortopener wordt gemonteerd in een stalen bak die op zijn beurt onder de grond in beton wordt gestort. Het staal van de bak is kataforetisch behandeld. Dit betekent dat er met behulp van een elektrische stroom een laklaag op het staal is aangebracht die het staal beschermt tegen roest. De bak wordt onder de grond bij de gemetselde kolom of staander van de poort aangebracht. Het resultaat hiervan is dat een ondergrondse poortopener zijn kracht optimaal overbrengt op de poortvleugel.

Poortopeners voor schuifpoorten

Een schuifpoort beweegt over of langs een rail om open en dicht te kunnen schuiven. Een poortopener voor een schuifpoort is een constructie met een tandlat die over de hele lengte van de poort wordt aangebracht. De tandlat wordt evenals de lineaire of knikarm poortopener bij draaipoorten aangedreven door een elektromotor. De elektromotor kan de tandlat met behulp van een tandwiel in twee richtingen in beweging zetten, zodat de schuifpoort zowel open als dicht over de rail kan schuiven.

Welke poortopener je precies nodig hebt, hangt dus af van de kenmerken van je poort (draaipoort of schuifpoort) en van de bijbehorende constructie zoals de kolommen of het hekwerk. Maar denk ook aan het gewicht van de poort. Hoe groter en zwaarder de poortvleugels of de schuifpoort, hoe meer vermogen de elektromotor van de poortopener moet leveren. Portacon kan je vrijblijvend adviseren over de poortopener die het beste bij jouw poort(constructie) past. Via onze poortopenershop kun je poortopeners inclusief alle benodigdheden voor de montage en beveiliging bestellen.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag