Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Een slagboom is een efficiënt hulpmiddel om de toegang naar het parkeerterrein van bijvoorbeeld een bedrijf, appartementencomplex of vakantiepark te automatiseren en beveiligen. Met een slagboom reguleer je de toegang en doorstroming van auto’s en andere voertuigen op jouw terrein, terwijl fietsers en voetgangers er altijd door kunnen. Ook kun je een slagboom eenvoudig op afstand laten bedienen of koppelen aan een toegangscontrolesysteem.

Komen er dagelijks veel (vracht)auto’s op jouw bedrijfsterrein of recreatiepark? Dan moet jouw slagboominstallatie van goede kwaliteit zijn. Het systeem wordt dan intensief gebruikt. De slagboom gaat dan talloze keren open en dicht en moet tegen een stootje kunnen, ook in zware weersomstandigheden zoals een storm. Een slagboom koop je daarom niet zomaar even bij een groothandel. Inclusief toebehoren zoals veiligheidsvoorzieningen is een slagboom een technische installatie waarvan de aanschaf de nodige kennis en voorbereiding vraagt. Gelukkig is Portacon gespecialiseerd in toegangsautomatisering en toegangsbeveiliging. We helpen jou graag om tot een weloverwogen aanschaf van een slagboominstallatie te komen en leveren slagbomen inclusief alle benodigde accessoires zoals bevestigingsmiddelen en veiligheidsvoorzieningen.

Portacon levert zowel handmatige slagbomen als automatische slagboominstallaties.

Handmatige slagbomen

De handmatig bediende slagbomen in het assortiment van Portacon zijn bedoeld voor wegen of terreinen die tijdelijk of permanent moeten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar waar af en toe toch een (vracht)auto door moet kunnen. Denk aan een bospad waar alleen voetgangers en fietsers mogen komen. Maar de boswachter of bosbouwer moet er met zijn auto of zwaar materieel natuurlijk wel door kunnen om zijn werk te kunnen doen. Een handmatige slagboom biedt dan een prima oplossing. Zo’n handmatige slagboom kan met handkracht worden geopend, met behulp van de handgreep aan het uiteinde van de boom.

Een handmatige slagboom kan ook prima worden toegepast bij bijvoorbeeld een markt of evenemententerrein. De slagboom kan dan desgewenst tijdelijk worden geïnstalleerd, voor de duur van het evenement.

Handmatig bediende slagbomen zijn een goed alternatief voor automatische slagbomen wanneer de met de slagboom af te sluiten weg of toegang maar door weinig voertuigen wordt gebruikt. In natuurgebieden is meestal geen elektriciteit aanwezig, zodat een automatische slagboom daar in principe ook niet mogelijk is.

Een handmatige slagboom kan met bijvoorbeeld een hangslot worden vergrendeld. De gebruikers krijgen een sleutel waarmee ze de slagboom van het slot kunnen halen en na gebruik ook weer zelf kunnen afsluiten.

Automatische slagbomen

Parkeerterreinen van bijvoorbeeld bedrijven, campings en appartementencomplexen worden in bepaalde periodes of gedurende bepaalde delen van de dag intensief gebruikt. Wanneer je de toegang tot zo’n terrein wil doseren en reguleren met behulp van een slagboom, heb je een automatische slagboom nodig.

Een automatische slagboom wordt aangestuurd door een elektrische motor. Deze motor zit in een weersbestendige behuizing (kast). Portacon levert automatische slagboominstallaties inclusief afstandsbediening en veiligheidsvoorzieningen zoals reflecterende stickers en detectielussen. Zodra een voertuig over een detectielus rijdt, signaleert de slagboominstallatie dat er een auto voor de slagboom staat. Wanneer alle voertuigen gedurende een bepaalde periode door de slagboom mogen, kan de lus worden gebruikt om de slagboom voor elk voertuig open te laten gaan.

Een detectielus kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat de slagboom naar beneden gaat terwijl er een voertuig onderdoor rijdt.

Bij een beperkt aantal gebruikers kunnen die een afstandsbediening krijgen om jouw slagboom te bedienen. Maar dat is geen oplossing bij een groot aantal gebruikers. Dan kun je je slagboominstallatie beter koppelen aan een toegangscontrolesysteem of aan een camerasysteem met kentekenherkenning. Bij een toegangscontrolesysteem krijgen de gebruikers van je slagboom een pasje, kaart of badge die ze voor een proximitylezer houden, waarna de slagboom voor hen open zwaait. Of ze krijgen een app op hun telefoon, waarmee ze de slagboom zelf kunnen bedienen.

Bij Portacon kun je terecht voor een slagboominstallatie op maat inclusief toebehoren zoals een zuil en een opvangpaal. Wij zijn een digitale groothandel in slagbomen met persoonlijk advies. Raadpleeg voor de verschillende uitvoeringen van onze slagbomen en andere toegangstechnieken onze webshop.

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr
L901125

  • Sterke boom 2,5 mtr lengte
  • Kleur RAL 7021
  • Eenvoudige montage
€ 487,00 excl. btw € 589,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie EVA.5

Slagboominstallatie EVA.5
9083120

  • Boomlengte tot max. 5 mtr.
  • Voor intensief gebruik
  • Modern design
€ 2.280,00 excl. btw € 2.758,80 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie LADY.4

Slagboominstallatie LADY.4
9083098

  • Boomlengte max. 4,2 mtr.
  • Voor intensief gebruik
  • Kleur RAL 2009
€ 1.737,00 excl. btw € 2.101,77 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag