Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Je beschermt graag je privacy en eigendommen, maar wil ook toegankelijk en gastvrij zijn. Dit is precies het dilemma waar het in toegangstechniek om draait. Hoe zorg je ervoor dat onbevoegden – al dan niet met criminele bedoelingen – van je erf, terrein of gebouw worden geweerd? Terwijl je het jouw gezinsleden, vrienden, kennissen, collega’s, klanten of leveranciers zo gemakkelijk mogelijk wilt maken om binnen te komen?

Kentekencamera set met 1 camera, mast en straatkast

Kentekencamera set met 1 camera, mast en straatkast
PSYS03

 • Volledige toegangscontrole
 • Stabiel systeem
 • Uitgebreide set
€ 3.150,00 excl. btw € 3.811,50 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

ATRIUM KRYPTO A22K 2-deurs centrale

ATRIUM KRYPTO A22K 2-deurs centrale
C115020

 • High-security
 • Mifare/DesFire EV2 protocol
 • 10.000 gebruikers
€ 925,00 excl. btw € 1.119,25 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

IP access ANPR camera voor kentekenherkenning

IP access ANPR camera voor kentekenherkenning
UP-IPKC01

 • Full HD
 • Kentekencamera
 • Geschikt voor toegangscontrole
€ 1.177,00 excl. btw € 1.424,17 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Kies Portacon voor veilige, gastvrije en gemakkelijke toegangstechnieken

Portacon is gespecialiseerd in toegangstechnieken die veiligheid, gastvrijheid en gemak met elkaar combineren. Hierbij maken we gebruik van technieken en systemen die het jou en jouw relaties zo gemakkelijk mogelijk maken om door een poort of slagboom te komen, een verkeerspaal te bedienen of toegang te krijgen tot een gebouw of ruimte.

Met onze toegangstechnieken kunnen jouw relaties snel en efficiënt hun auto op jouw erf of terrein parkeren of jouw gebouw binnen komen. Maar dan wel op zo’n manier dat jouw veiligheid of die van jouw organisatie op geen enkele manier in het geding is. Bijkomend voordeel van onze integrale oplossingen is dat die voor ondernemers kostenefficiënt zijn. Met dank aan onze toegangsautomatisering kun je mogelijk besparen op de bemensing van de receptie of op de externe inhuur van beveiligers.

Het belang van de juiste afstandsbediening

Bepalend voor de balans tussen veiligheid enerzijds en gastvrijheid en gemak anderzijds is de afstandsbediening waarmee gebruikers jouw poort, slagboom, verkeerspaal of deur(en) kunnen bedienen. De afstandsbediening is dus een cruciale voorwaarde voor het functioneren van jouw toegangstechniek. Neem bij de keuze van een afstandsbediening voor toegangstechniek altijd de volgende twee factoren in jouw overwegingen mee:

 • de registratiemogelijkheden van de afstandsbediening.
 • het bereik van de afstandsbediening.

verkeerspaal rise vigilant 500

Afstandsbediening met of zonder persoonlijke registratie

Bij een afstandsbediening zonder registratie geef je iemand in vertrouwen bijvoorbeeld een handzender of pulsgever voor de bediening van je poort, slagboom, verkeerspaal of (garage)deur. Je gaat er vanuit dat hij of zij de afstandsbediening niet door onbevoegden laat gebruiken. Je kunt natuurlijk een lijstje bijhouden van de personen aan wie je een afstandsbediening hebt uitgereikt. Maar er is dan geen directe koppeling tussen dat lijstje en het daadwerkelijke gebruik van de afstandsbediening. Iemand anders dan de beoogde gebruiker kan met dezelfde afstandsbediening door jouw poort of slagboom. Er is niemand die hem of haar tegenhoudt.

Wil je graag weten wie op welk moment iemand een auto op jouw terrein parkeert, jouw gebouw binnenkomt of binnen jouw gebouw bepaalde deuren opent of sluit? Kies dan voor een geautomatiseerd toegangscontrolesysteem met een directe koppeling tussen jouw toegangstechnieken, de gebruikers daarvan en hun afstandsbediening. Je kiest dan ook voor een afstandsbediening met persoonlijke registratie. Portacon levert afstandsbedieningen die met een GSM module of Bluetooth module werken. Die lenen zich uitstekend voor persoonlijke registratie binnen een toegangscontrolesysteem. Wil je de gebruikers van jouw afstandsbedieningen niet persoonlijk registreren? Dan kun je ook een eenvoudige analoge handzender kiezen, afhankelijk van het bereik dat de gebruiker nodig heeft.

Afstandsbediening met of zonder beperkt bereik

Analoge pulsgevers zoals handzenders communiceren op basis van radiografische frequenties. Het bereik tussen de zender in de pulsgever en de ontvanger bij de slagboom, poort, verkeerspaal of (garage)deur is daarom beperkt tot een bepaalde afstand. Dit geldt ook voor afstandsbedieningen met een Smart app. Meestal is die beperking geen probleem; waarom zou je een poort, slagboom of verkeerspaal op kilometers afstand moeten kunnen bedienen? Toch zijn er wel situaties denkbaar waarin dat handig is. Stel dat een kennis van jou bij jou thuis voor een gesloten poort staat, omdat jij met vakantie bent. Jouw kennis wil iets bij jou afleveren en dat lukt op dat moment even niet bij de buren. Dan is het handig dat jij voor die persoon met jouw afstandsbediening bijvoorbeeld de poort of schuurdeur kunt openen. Dit kan met een afstandsbediening op basis van een GSM module. De werking hiervan wordt hierna uitgelegd.

Zo werkt een GSM module

Bij een afstandsbediening met een GSM module wordt gebruikgemaakt van een smartphone. De smartphone van de gebruiker maakt via een kastje met een GSM-antenne (de GSM module) contact met de slagboom, poort, verkeerspaal of (garage)deur. De GSM module communiceert via een GSM-netwerk met de smartphone van de gebruiker. Hierdoor wordt het mogelijk om met een smartphone op grote afstand een toegang te bedienen.  Je belt met je smartphone het nummer van de GSM module. Wanneer de GSM module jouw mobiele nummer herkent, gaat de betreffende toegang (zoals een slagboom of deur) voor je open. De toegang blijft dicht wanneer de GSM module jouw nummer niet herkent. Een GSM module is dus een ideale oplossing wanneer je de gebruikers van je toegangstechnieken wilt registeren én hen die technieken op onbeperkte afstand wilt laten gebruiken.

Bij Portacon kun je terecht voor toegangstechnieken en toegangscontrole op maat.  Kies in onze webshop de toegangstechniek en afstandsbediening die het beste bij jouw situatie past.

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548 - 883 019

 

Stel uw vraag