Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Fotocellen

   
Fotocel voor poort

PUPILLA.T fotocel instelbaar 3 posities

940901763

direct leverbaar

 • Instelbaar in 3 posities
 • Stevige behuizing
 • Geschikt voor alle merken

Normale prijs: € 65,60 excl. btw

Special Price € 54,50 excl. btw € 65,95 incl. btw

Fotocellen Beninca

PUPILLA fotocel 180 graden

9409001

direct leverbaar

 • Lens 180 graden draaibaar
 • Stevige behuizing
 • Geschikt voor alle merken
€ 74,00 excl. btw € 89,54 incl. btw
fotocel kopen

PUPILLA.B fotocel met zonnecollector

9409006

2-5 dagen

 • Werkt op zonne energie
 • Incl. oplaadbare batterijen
 • 180 graden draaibare lens
€ 163,00 excl. btw € 197,23 incl. btw
Inbouw fotocel PIXEL Beninca

PIXEL inbouw fotocel, zender & ontvanger

940901766

direct leverbaar

 • Inbouwmodel
 • Vlak afgewerkt
 • Geschikt voor alle merken

Normale prijs: € 74,00 excl. btw

Special Price € 64,00 excl. btw € 77,44 incl. btw

fotocel sensor

FTC.S fotocel

9409089

direct leverbaar

 • Robuuste uitstraling
 • Passend op staanders COL05N
 • Opbouw fotocel
€ 84,00 excl. btw € 101,64 incl. btw
BYOU fotocel voor poortopener

Byou fotocel niet draaibaar

BYOUA02

direct leverbaar

 • Ideale doe-het-zelf set
 • Bereik van 20 meter
 • Set met zender en ontvanger
€ 47,50 excl. btw € 57,48 incl. btw
ProAccess EH.G Voertuig aanwezigheids sensor

ProAccess EH.G Voertuig aanwezigheids sensor met bluetooth

466818

direct leverbaar

 • Met App
 • Eenvoudige installatie
 • Voor poorten en slagbomen
€ 729,00 excl. btw € 882,09 incl. btw
Voertuig aanwezigheids sensor ProAccess

Voertuig aanwezigheids sensor ProAccess

398522

direct leverbaar

 • Eenvoudige installatie
 • Veel verschillende mogelijkheden
 • Voor poorten en slagbomen

Normale prijs: € 883,60 excl. btw

Special Price € 749,00 excl. btw € 906,29 incl. btw

Draadloze fotocellen

FT25BS2 Draadloze fotocel

222100

direct leverbaar

 • Oriëntatie in één richting
 • Geschikt voor schuifpoorten
 • Universeel toepasbaar
€ 77,50 excl. btw € 93,78 incl. btw
fotocel met reflector

IP67 fotocel ontvanger 12-240 V bereik 45 meter

492140

direct leverbaar

 • Bereik max. 45 meter
 • Volledig waterdicht IP67
 • Incl. bevestigingssteun
€ 124,07 excl. btw € 150,12 incl. btw
Fotocel zender 45 meter

IP67 fotocel zender 12-240 V bereik 45 meter

492300

direct leverbaar

 • Bereik max. 45 meter
 • Volledig waterdicht IP67
 • Incl. bevestigingssteun
€ 100,58 excl. btw € 121,70 incl. btw

VEELGESTELDE VRAGEN

De meest bekende toepassing van een fotocel is in combinatie met een slagboom of poort. Wanneer er iets of iemand zich hier tussen bevindt, maar het systeem hier niet van op de hoogte is, zal de slagboom of poort alsnog sluiten. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Een fotocel plaats je bij een slagboom of poort om dit te voorkomen; wanneer het contact verbroken wordt tussen de twee fotocellen zullen deze een signaal afgeven, waardoor de slagboom of poort niet zal sluiten.
Fotocellen worden veelal gebruikt door bedrijven in combinatie met bijvoorbeeld een slagboom. Maar, ook steeds meer particulieren ervaren het gemak van een fotocel. Een fotocel kan namelijk ook dienen als verklikker, bijvoorbeeld voor mensen met een groot terrein. Er kan dan een verbinding gemaakt worden met een elektrische bel. Deze gaat dan af wanneer iemand bijvoorbeeld het terrein betreedt. Handig als je over een groot erf beschikt waar je niet altijd zicht op hebt.
Met 20 verschillende soorten fotocellen kan het lastig zijn om de juiste voor jou te vinden. Afhankelijk van het gebruik en de toepassing (particulier of zakelijk, op een bedrijventerrein of voor de poort bij een oprit), aantal bereik in meters en gewenste beschermingsklasse zijn er meerdere keuzes. Uiteraard speelt het beschikbare budget ook een rol. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de beste keuze. Neem gerust contact met ons op!
Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, en een belangrijk onderdeel hiervan is hoe de verzending geregeld is. We hanteren bij Portacon daarom korte levertijden; bestel je jouw fotocel (en eventueel andere producten) voor 15:00 op werkdagen, dan heb je ze de volgende dag vaak al in huis. De verzendkosten nemen wij ook volledig voor onze rekening. Heb je vragen over de verzending of onze producten? Onze specialisten staan voor je klaar.

Fotocel voor poort of slagboom

Bij Portacon en Beninca staat veiligheid hoog in het vaandel. Een fotocel is een sensor die voor de veiligheid wordt toegepast op een poort of een slagboom. Wanneer iemand tussen beide sensoren staat, verbreekt de fotocel sensor het contact. Als het contact wordt onderbroken, sluit de poort of slagboom niet. Op deze manier voorkom je ongelukken en beschadigingen.

Een sensor kan ook gebruikt worden als een verklikker op bijvoorbeeld een groot erf van een boerderij of een lange oprijlaan van een landhuis. Wanneer iemand het terrein betreedt en de sensor passeert, wordt er binnen een melding gemaakt. Deze melding kan gemaakt worden door middel van een elektronische bel.

Een fotocel toepassen op je poort, garagedeur of slagboom voor de veiligheid? Of gebruiken als verklikker met een elektronische bel? Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

ONLINE FOTOCEL KOPEN

Een fotocel kopen doe je eenvoudig online via onze webshop. Portacon heeft een ruim assortiment aan fotocellen en bijbehorende accessoires. Bij gebruik van een poortopener of een slagboom,  raden wij altijd aan om een fotocel te kopen. Dit in verband met de veiligheid.

Bij Portacon vindt je verschillende soorten fotocellen. Ook de prijs varieert. De grote verschillen in prijs komt door de verschillende mogelijkheden van de fotocellen. Zo hebben wij een budget variant beschikbaar, de BYOU, maar ook sensoren die een grote afstand kunnen overbruggen. Liever eén kopen met een zonnepaneel? Ook dat is mogelijk bij Portacon.

Naast het ruime assortiment heeft Portacon ook veel accessoires beschikbaar! Denk hierbij bijvoorbeeld aan staanders om de fotocellen aan te bevestigen. Deze accessoires vindt je in onze webshop:

FOTOCELLEN VOOR POORT, GARAGEDEUR OF SLAGBOOM

Fotocellen kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Zo zijn er fotocellen voor een poort, garagedeur of slagboom. Elke doorgang kan worden voorzien van een set fotocellen. Op deze manier kan er gedetecteerd worden of er iemand in de doorgang staat of dat iemand de doorgang passeert.

Fotocellen voor een poort, garagedeur of slagboom worden toegepast in verband met de veiligheid. Wanneer er een persoon of object in de doorgang staat, blokkeren de fotocellen de poort of garagedeur. Op deze manier kan inklemmingsgevaar worden voorkomen. Heb je geen toegangshek voor je terrein, maar wil je wel graag weten wanneer iemand je terrein betreed? Dan kan de fotocel sensor gekoppeld worden aan een elektronische bel. Wanneer iemand het terrein opkomt, maakt de fotocel een schakeling en gaat er een bel rinkelen. Op deze manier werkt het systeem als een soort van verklikker. Dit is een handige toepassing bij landhuizen of boerderijen.

Een Beninca slagboom kan eenvoudig worden voorzien van fotocellen. De slagboomzuilen van Beninca zijn standaard voorzien van een bevestiging voor de FTC.S fotocel. De andere kan op de opvangpaal worden gemonteerd. Op deze manier regel je direct de veiligheid van de slagboom.

Een fotocel zender ontvanger kan ook worden gebruikt in plaats van een detectielus. In sommige situaties is het niet mogelijk om een detectielus toe te passen. In dit geval kan de zender en ontvanger worden gebruikt als detectie om bijvoorbeeld automatisch in of uit te rijden.

HOE WERKT EEN FOTOCEL ZENDER ONTVANGER?

Er zijn verschillende soorten fotocellen beschikbaar. Een fotocel met of zonder reflector. De fotocel sensor werking verschilt wel. Een fotocel met reflector heeft aan de overzijde een reflector kant nodig die het signaal terugstuurt. Eén zonder reflector heeft dit niet. Deze  stuurt een dubbel signaal uit waardoor hij kan detecteren of er iets of iemand in de doorgang staat. De fotocel sensor werking is anders, maar ze hebben hetzelfde resultaat. Een fotocel zender ontvanger is een schakelaar die een puls uitstuurt wanneer een persoon of object het contact onderbreekt. Wanneer het contact onderbroken wordt, geeft de fotocel schakeling een puls aan een installatie, zoals een poortopener of een elektronische bel.

Graag een fotocel kopen voor je poort of slagboom? Bekijk dan snel ons assortiment.