Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Het is de frustratie van menig campinghouder: auto’s van derden die de parkeerplaatsen van hun gasten bezet houden. Met een slagboominstallatie lost u dit probleem eenvoudig op. Maar welke installatie past het beste bij uw camping? Hoe blijft u gastvrij en voorkomt u een wachtrij bij de slagboom? Als kenniscentrum in toegangsautomatisering levert Portacon slagboominstallaties op maat. Wij zorgen ervoor dat u uw eigen afweging tussen veiligheid en toegankelijkheid kunt maken. Indien gewenst doen wij dat in overleg met uw installateur.  

De volgende vragen kunnen u helpen om een slagboominstallatie te kiezen die het beste bij uw camping past:

 • waarvoor wilt u de slagboom gebruiken?
 • hoeveel voertuigen moeten er dagelijks door de slagboom?
 • welk bedieningssysteem heeft u voor uw slagboom nodig?
 • heeft u uitgangscontrole bij uw slagboom nodig?
 • hoe komt u aan een complete slagboominstallatie?

Waarvoor wilt u de slagboom gebruiken?

Een slagboom kan verschillende functies hebben, die u ook nog eens met elkaar kunt combineren. Om de slagboom te kiezen die in uw behoefte voorziet, is het nodig om eerst na te gaan aan welke functies u behoefte heeft. Zo kunt u een slagboom gebruiken voor:

 • toegangsbeheersing

Wilt u de slagboom gebruiken om alleen de bekende voertuigen van gasten en toeleveranciers toe te laten en ‘vreemde’ voertuigen te weren? Combineer de slagboom dan met een systeem voor toegangscontrole, zoals een pas- of kaartlezer, handzenders of kentekenregistratie. Voor uw gasten kunt u precies het tijdvak aangeven wanneer ze door de slagboom mogen, bijvoorbeeld alleen de weken die ze op uw camping geboekt hebben.

 • parkeerdosering

U kunt een slagboom ook gebruiken om alleen auto’s op het parkeerterrein van uw camping toe te laten wanneer daar plek is. Combineer de slagboom dan met een verkeerslicht dat aangeeft wanneer het parkeerterrein vol is.

Een speciale vorm van parkeerdosering is anti-passback. Dit systeem laat maar één auto per campinggast tegelijkertijd naar binnen. Een voertuig kan pas opnieuw naar binnen, wanneer het eerst weer is uitgereden. Op die manier voorkomt u dat iemand zijn toegangspas- of kaart gebruikt om auto’s van anderen door de slagboom te loodsen.

De meeste campings gebruiken een slagboominstallatie om toegangsbeheersing en parkeerdosering met elkaar te combineren. Op die manier reguleren zij de parkeerdruk op hun camping en zorgen zij ervoor dat hun vaste gasten altijd een plek op de parkeerplaats of bij hun tent, caravan of huisje hebben.

Heeft u een verkeersluwe camping, waarop u bewust geen motorvoertuigen toelaat? Gebruik de slagboom dan om auto’s en motoren alleen toe te laten voor bijvoorbeeld nieuwe gasten die hun caravan komen brengen of hun bagage willen uitladen. Daarna kunnen zij hun auto als het goed is op een parkeerterrein direct buiten de camping kwijt. Op dat parkeerterrein kunt u een slagboom voor parkeerdosering installeren, eventueel in combinatie met toegangsbeheersing. Hiermee voorkomt u dat de parkeergelegenheid voor uw gasten, bezoekers en leveranciers een openbaar parkeerterrein wordt.

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr
L901125

 • Sterke boom 2,5 mtr lengte
 • Kleur RAL 7021
 • Eenvoudige montage
€ 487,00 excl. btw € 589,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie EVA.5

Slagboominstallatie EVA.5
9083120

 • Boomlengte tot max. 5 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Modern design
€ 2.280,00 excl. btw € 2.758,80 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie LADY.4

Slagboominstallatie LADY.4
9083098

 • Boomlengte max. 4,2 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Kleur RAL 2009
€ 1.737,00 excl. btw € 2.101,77 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Hoeveel voertuigen moeten er dagelijks door de slagboom?

Wanneer u maar een handvol motorvoertuigen per dag op uw camping krijgt, kunt u volstaan met een handbediende slagboom. Deze kunt u – zoals de naam al zegt – letterlijk met uw hand bedienen. Portacon levert handmatige slagbomen die u met een hangslot kunt vergrendelen, zodat u ongewenste voertuigen van uw terrein kunt houden. Bij incidenteel gebruik kan een handmatige slagboom een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld wanneer u alleen een inrit heeft waar af en toe een stacaravan doorheen moet om voor langere tijd op uw camping te worden geplaatst. Ook kunt u  een detectielus gebruiken om een poort of slagboom te openen.

Beheert u een grote camping waar dagelijks wel honderden voertuigen door de slagboom moeten? Handbediening leidt dan al snel tot filevorming bij de slagboom. Uw gasten zullen uw toegangsbeheersing dan niet als gastvrij en klantvriendelijk ervaren. Beter is dan een automatische slagboominstallatie die alle voertuigen die de camping op mogen herkent en toegang verleent.

beninca slagboom eva5 camping

Welk bedieningssysteem heeft u voor uw slagboom nodig?

Een automatische slagboom kunt u elektrisch bedienen en desgewenst combineren met een toegangscontrolesysteem. U kunt u een automatische slagboom (laten) bedienen met veel verschillende soorten pulsgevers, zoals bijvoorbeeld een:

Met welk van deze bedieningssystemen u uw slagboominstallatie het beste kunt uitrusten, hangt af van het toegangscontrolesysteem dat u kiest. Bij een drukknop heeft u een collega op de receptie of bij de slagboom nodig om iemand door te laten. Bij de andere pulsgevers ligt de uitvoering van de toegangscontrole bij uw gasten zelf. Zij gebruiken dan bijvoorbeeld een handzender, een muntje, een pasje, een kaartje of hun mobiele telefoon om door de slagboom te kunnen.

Welke afweging maakt u tussen veiligheid, efficiëntie en gebruikersgemak? Het antwoord op die vraag bepaalt welk toegangscontrolesysteem en welke afstandsbediening het beste bij uw camping past.

Heeft u ook uitgangscontrole bij uw slagboom nodig?

Wilt u dat de slagboom voor uitgaand verkeer altijd open gaat, ongeacht om welk voertuig het gaat? U heeft dan alleen een detectielus aan de uitgaande kant van de slagboom nodig. Die detecteert dat er een voertuig aan die kant voor de slagboom staat, waarna de slagboom automatisch omhoog gaat. Dit is de standaardoplossing zonder uitgangscontrole.

Uitgangscontrole is wel van belang wanneer u het aantal voertuigen op uw camping of parkeerplaats wilt bijhouden, of wilt voorkomen dat iemand met één pasje of handzender meerdere voertuigen naar binnen loodst. De technische oplossing voor dit vraagstuk is de reeds genoemde anti-passback. Een voertuig moet hierbij de camping eerst hebben verlaten om opnieuw via de slagboom naar binnen te kunnen. Portacon kan u adviseren over anti-passback en andere voorzieningen, waarmee u uw slagboominstallatie eenvoudig kunt uitbreiden.  

Hoe komt u aan een complete slagboominstallatie?

De slagboominstallatie die het beste bij uw camping past, hangt af van de manier waarop u uw toegang wilt controleren en beveiligen. Het gaat hierbij om een afweging tussen veiligheid, efficiëntie en gastvrijheid.

Als expert in toegangstechniek helpt Portacon u graag om die afweging goed te onderbouwen. Het resultaat – de installatie die u nodig heeft – kunnen wij vervolgens op maat en compleet aan u leveren, inclusief alle benodigde toebehoren.

Bij een grote verkeers- of parkeerdruk op uw camping heeft u een robuuste en soepel functionerende slagboominstallatie nodig. Portacon levert kwalitatief hoogwaardige slagboominstallaties inclusief toebehoren zoals:

 • het bedieningssysteem met sensoren en pulsgevers
 • het toegangscontrolesysteem
 • de detectielussen en alle benodigde veiligheidssystemen
 • overig toebehoren zoals opvangpaal, vouwvoet en verkeerslicht.

Onze slagboominstallaties kenmerken zich door een modern design met mooi materiaal en een nette afwerking. Het oog wil ook wat. De slagboom is immers het visitekaartje van uw camping.