Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Als goed werkgever of gastvrije campinghouder reserveert u graag een deel van uw terrein als parkeergelegenheid voor uw gasten of werknemers. En als bedrijf denkt u hierbij natuurlijk ook aan uw toeleveranciers, afnemers en bezoekers. Het is wel zo gemakkelijk wanneer uw relaties hun voertuig voor uw deur kunnen parkeren. Maar hoe voorkomt u dat uw privéterrein een openbare parkeerplaats wordt? Met een slagboominstallatie van Portacon doseert en controleert u het gebruik van uw eigen parkeergelegenheid.

banner configurator w1819

Wat is de kans op onbevoegd gebruik?

De behoefte aan een gedoseerd en gecontroleerd gebruik van een particulier parkeerterrein hangt onder meer af van de locatie. Neem bijvoorbeeld de parkeergelegenheid van een appartementencomplex in het centrum van een grote stad. Zonder toegangscontrole zullen de parkeerplaatsen dan vaak worden bezet door winkelend publiek of andere bezoekers van de binnenstad. Dit terwijl de leden van de vereniging van eigenaren (vve) van het appartementencomplex mogelijk recht hebben op een eigen parkeerplaats en daar misschien zelfs voor betalen. In zo’n situatie is controle op de toegang en het gebruik van particuliere parkeerplaatsen eerder noodzaak dan luxe. De behoefte hieraan hangt dus af van de kans op onbevoegd gebruik van uw parkeerterrein.

Parkeerdosering en/of toegangscontrole?

Met behulp van een slagboom kunt u de toegang tot uw parkeerterrein controleren en het gebruik ervan doseren. Een slagboominstallatie bij een parkeerterrein kan dus de volgende twee functies hebben:

 • parkeerdosering
  U kunt een slagboom gebruiken om alleen auto’s op het parkeerterrein van uw vve, bedrijf of camping toe te laten wanneer daar plek is. Combineer de slagboom dan met een verkeerslicht dat aangeeft wanneer het parkeerterrein vol is.

 • toegangscontrole
  Wilt u de slagboom gebruiken om alleen de bekende voertuigen van uw relaties toe te laten en ‘vreemde’ voertuigen te weren? Combineer de slagboom dan met een systeem voor toegangscontrole, zoals een pas- of kaartlezer, handzenders of kentekenregistratie. Voor uw bezoekers kunt u precies het tijdvak aangeven wanneer ze door de slagboom mogen. Ook kunt u  een detectielus gebruiken om een poort of slagboom te openen.

Uiteraard kunt u de functies van parkeerdosering en toegangscontrole ook met elkaar combineren. Op die manier reguleert u de parkeerdruk bij uw vve, bedrijf of camping en zorgt u ervoor dat bezoekers altijd gebruik kunnen maken van de parkeerplaats die speciaal voor hen is bedoeld en/of gereserveerd. 

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr

Slagboom handbediend LIMIT4 2,5 mtr
L901125

 • Sterke boom 2,5 mtr lengte
 • Kleur RAL 7021
 • Eenvoudige montage
€ 487,00 excl. btw € 589,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie EVA.5

Slagboominstallatie EVA.5
9083120

 • Boomlengte tot max. 5 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Modern design
€ 2.280,00 excl. btw € 2.758,80 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Slagboominstallatie LADY.4

Slagboominstallatie LADY.4
9083098

 • Boomlengte max. 4,2 mtr.
 • Voor intensief gebruik
 • Kleur RAL 2009
€ 1.737,00 excl. btw € 2.101,77 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Heeft u uitgangscontrole op uw parkeerplaats nodig?

Wilt u dat de slagboom bij uw parking voor uitgaand verkeer altijd open gaat, ongeacht om welk voertuig het gaat? U heeft dan alleen een detectielus aan de uitgaande kant van de slagboom nodig. Die detecteert dat er een voertuig aan die kant voor de slagboom staat, waarna de slagboom automatisch omhoog gaat. Dit is de standaardoplossing zonder uitgangscontrole.

Uitgangscontrole is wel van belang wanneer u het aantal voertuigen op uw particuliere parkeerterrein wilt bijhouden, of wilt voorkomen dat iemand met één pasje of handzender meerdere voertuigen naar binnen loodst. De technische oplossing voor dit vraagstuk is anti-passback. Dit systeem laat maar één auto per gebruiker naar binnen. Een voertuig kan pas opnieuw via de slagboom uw parkeerterrein oprijden, wanneer het eerst weer is uitgereden. Portacon kan u adviseren over anti-passback en andere voorzieningen, waarmee u uw slagboominstallatie eenvoudig kunt uitbreiden.  

Slagboom Beninca 680x250

Wilt u uw parkeerterrein ook fysiek beveiligen?

Een slagboom is bedoeld voor parkeerdosering en/of toegangscontrole, maar is geen afdoende oplossing voor de fysieke beveiliging van uw parkeerterrein. Wilt u het terrein buiten openingstijden ontoegankelijk maken voor onbevoegden? Sluit het dan af met een draai- of schuifpoort. Die kunt u combineren met een slagboom. Overdag staat de poort standaard open en doet de slagboom zijn werk om voertuigen gecontroleerd toe te laten. Buiten de openingstijden van uw parkeerterrein, zoals ’s avonds, ’s nachts en in het weekend, doet u de poort dicht. Op die manier beveiligt u uw parkeerterrein tegen inbraak. Portacon levert ook de aansturing (aandrijfmotoren en sensoren) van draai- en schuifpoorten.

Individuele parkeerplaatsen kunt u beveiligen met een parkeerbeugel of verkeerspaal. Deze middelen kunt u ook gebruiken om het onbevoegd gebruik van een parkeerplaats fysiek te verhinderen. 

De optimale toegangscontrole en beveiliging van een particulier parkeerterrein is een kwestie van maatwerk. Als kenniscentrum op het gebied van toegangstechniek -en beveiliging adviseert Portacon u graag over de oplossing die het beste bij uw situatie past.